Şimdi Ara

3 AY SÖZLEŞMELİ İŞÇİ ALIMI NE DEMEK??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Arçelik'e İş Başvurusu Yaptım Kabul Edildi Ama 3 Ay SÖzleşmeli Alınıyormuş. 3 Aydan Sonra KOvarlar Mı Devam Ettirirler Mi Nası Bilicez ? Bu Konu Hakkında Bilgisi Olan Acilll ..

• deneme süresi iş kanunumuza göre 1 aydan fazla olamaz. deneme süresinin anlamı da iş akdini işverenin tek taraflı feshedebilmesi için işverene yeki vermesi. dediğin firma 3 ay sözleşme yaparak deneme süresini 1aydan 3 aya çıkarıyor. yani kanuna karşı hile bir anlamda. beğenirse devam edersin. beğenmezse de aynen denem süresindeymiş gibi farzet fesh edilir sözleşmen ve çalışmanın karşığı ücretlerin haricinde bir talpte bulunamazsın.
  • Anladım Ama 3 Ay Sonrada Sözleşme Nolur Bilmiyorum . Ben Açıkcası Bi Tanıdık Aracılığıyla Giriyorum . Arçelik Çayırovadan Biri Gönderdi Beni . LG - Arçelik Klima Fabrikasına . Bugün LG-Arçelik Deki İnsan Kaynakları Aradı Ben Forma 3 Ay Sözleşmeli Olarak Çalışmayı Kabul Etmiyorum Dedim . İnsan Kaynaklarındaki İşe Alan Adam Kendi Aradı Beni Yarın Beceri Sınavı Var Gel İstersen yarın Daha Detaylı Konuşuruz Dedi . Burdan Ne Sonuç Çıkarılır Sence Hocam ?
  • İhtiyaç için 3 aylık eleman alımını ifade eder.

3 ay sonra, çok olağanüstü bir durum olmazsa çıkarılırsınız. Çünkü siz 3 aylığına işe çalışacağınıza dair imza atacaksınız.

Yukaradaki arkadaşın söylediği, Belirsiz süreli iş sözleşmelerinde geçerli olan deneme süresidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sT.curSe -- 17 Aralık 2010; 22:14:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

İhtiyaç için 3 aylık eleman alımını ifade eder.

3 ay sonra, çok olağanüstü bir durum olmazsa çıkarılırsınız. Çünkü siz 3 aylığına işe çalışacağınıza dair imza atacaksınız.

Yukaradaki arkadaşın söylediği, Belirsiz süreli iş sözleşmelerinde geçerli olan deneme süresidir.

O Kısmı Eyvallah Belli De . Benim Yukarıda Yazdığım Yazıyı Bi Okuyun Ona Göre Bi Cevap Verirseniz Sevinirim. Yani Eş Dost Tanıdık V.s Aracılığı İle Girdiğim İçin Kalma Şansım Olabilir Mi 3 Aydan Sonra ?
  • Tum sirketlerde deneme suresi olur. 3 ay sonra cikarilmazsiniz gibi geliyor bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknown_rhyme

quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

İhtiyaç için 3 aylık eleman alımını ifade eder.

O Kısmı Eyvallah Belli De . Benim Yukarıda Yazdığım Yazıyı Bi Okuyun Ona Göre Bi Cevap Verirseniz Sevinirim. Yani Eş Dost Tanıdık V.s Aracılığı İle Girdiğim İçin Kalma Şansım Olabilir Mi 3 Aydan Sonra ?

Bu belirttiğim mesajımdaki olağanüstü duruma girer :) Elbetteki olur. 3 aylık sözleşmeniz bittikten sonra, sizinle belirsiz süreli iş sözleşmesi yapılır. Bu sözleşmede de 1 aydan 3 aya kadar resmi deneme süresi olur. Bu süre içeirisnde sigortanız yatar, maaşınız yatar; sadece iki tarafta kendi isteği ile istediği an ve gün işten ayrılabilir, tazmiat vermeden, tazminat almadan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewre

Tum sirketlerde deneme suresi olur. 3 ay sonra cikarilmazsiniz gibi geliyor bana...

İnsallah Hocam . Benimde Temennim O Yarın Belli Olur Zaten Herşey Görüşmede . Yinede Teşekkür Ederin Yorumlarınız İçin . Yarın Sonucu Yazıcam Bakalım Nolcak :) Hiç Değilse Benden Sonra Birine Aman Yapma Yada Gir Gibi Bi Önerimiz Olur :)
  • bazen imalattaki üretim adetlerinin sayısı artış görür. bu artış rakamlarına ayak uydurabilmek için de personel sayısını artırmak icap eder. genelde de bu talebi karşılayabilmek için vasıfsız ya da askerliğini yapmamış ya da kısa süreli çalıştırılacak personel aranır ve bulunur. zaten verilecek olan yani işe yeni giren birisine yaptırılacak olan iş de bir nevi kopyadır. yani verilecek olan görev, gidici veya kalıcı olmak sorularına cevap olabilir. bu arada dikkati çekenler de bu planın dışında kalıp iş yerinde kalıcı olmayı başarabilirler. 3 ay uzun bir süre ve amirin gönlünü hoş tutmaya bakın. her işi yapın ve gözüne girmeye çalışın..
  • yani her işi yapın derken doğru olanları yapın.
    bir de bu alımların yapılması sonrasında sürelerin dolduğu tarihlere de dikkat edilmeli.
    yani bu tarihlerde sabit kadrodan çıkarılmalar da olabilir. bu noktada sendika devreye girer, bazen de girmez.
  • bende bir iş yerinde çalışıyorum. 3 ay süreli iş alımı yapılıyor. dün 120 kişi işten çıkarıldı. bu tür sözleşme imzalayan kişilerden oluşuyor hepsi. bazıları devam etti. sevilme + işteki başarı durumunuz etkili bunda.
  • Beğenildiğiniz taktirde sözleşmenizi uzatıyorlar hatta belki ileride kadroya bile girebilirsiniz. Fakat yetersiz bulurlarsa işinize son veriyorlar. Ayrıca sözleşmenizi tam okuyun bazı firmalar çalışılan güne göre sigorta yatırıyorlar. Misal bir ayda 22 gün çalıştıysanız 22 günlük sigortanız ödeniyor, 8 yada 9 günlük bir açığınız kalıyor..
  • Senin gibi birçok kişi 3 ay sözleşmeli olarak başlar ve aralarından işe yarayanı seçerler. Senin tanıdıkların işe başlangıçta etkili olur. Devam edip etmeme konusu ise tamamen sana bağlı, kimse hatır göünl için işine yaramayn kişiye para vermez.

Yani devam etmen senin çalışmana bakar. Bu aslında her işyerinde böyledir.Fakat bu durum birazdaha profesyonel şekilde uygulaması. hem seni deniyor hemde 3 ayın sonunda çıkış verince başı ağrımıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknown_rhyme

quote:

Orijinalden alıntı: dewre

Tum sirketlerde deneme suresi olur. 3 ay sonra cikarilmazsiniz gibi geliyor bana...

İnsallah Hocam . Benimde Temennim O Yarın Belli Olur Zaten Herşey Görüşmede . Yinede Teşekkür Ederin Yorumlarınız İçin . Yarın Sonucu Yazıcam Bakalım Nolcak :) Hiç Değilse Benden Sonra Birine Aman Yapma Yada Gir Gibi Bi Önerimiz Olur :)

Sonuç ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.