Merhaba arkadaşlar, Algoritma sorularından anlayan var ise bu problemlerin "Algoritmasını" çözebilir mi ? Not : Sadece Algoritması yapılırsa yeterli olur. Şimdiden çok teşekkür ederim
Soru 1 : Klavyeden girilen 3 sayıdan en büyüğünü bulan programın algoritması ve akış diyagramını bulunuz. Soru 2 : Y = Ax+B şeklindeki 1 bilinmeyenli denklemin çözümünü algoritmasını ve akış diyagramını bulunuz. Soru 3 : Y = A x2(x üssü 2) +Bx+C şeklindeki 2.Derecen bir bilinmeyenli denklemin çözümünü bulan programın akış diyagramı ve algoritmasını bulunuz.
merhaba, soru 1 icin oncelikle elinde maximum degeri tuttugun bir alan olmali. klavyeden girilen degerleri bu deger ile kar$ila$tirip, eger bundan buyuk iseler, bu degeri de girilen degere e$itliyorsun.
int max = 0; if(girilen_deger_1 > max){ max = girilen_deger_1 } if(girilen_deger_2 > max){ max = girilen_deger_2 } if(girilen_deger_3 > max){ max = girilen_deger_3 }
yani algoritma nasil yazilir unuttum ama.. psodocode a donu$turmek lazim galiba.
quote:
Orijinalden alıntı: electranwn
merhaba, soru 1 icin oncelikle elinde maximum degeri tuttugun bir alan olmali. klavyeden girilen degerleri bu deger ile kar$ila$tirip, eger bundan buyuk iseler, bu degeri de girilen degere e$itliyorsun.
int max = 0; if(girilen_deger_1 > max){ max = girilen_deger_1 } if(girilen_deger_2 > max){ max = girilen_deger_2 } if(girilen_deger_3 > max){ max = girilen_deger_3 }
yani algoritma nasil yazilir unuttum ama.. psodocode a donu$turmek lazim galiba.
Basit problem tipi. Bir örnekle açıklıyım size.
Problem : Klavyeden girilen yılda şubat ayının 28 mi 29mu olduğunu bulan programa ait algoritma ve akış diyagramını bulunuz Çözüm A1: Başla A2: Yılı gir (y) A3: Kalanı hesapla (Y Mod 4) A4: Eğer kalan =0 ise A5'e git Değilse A7'ye git A5: Yaz 29 Gün A6: A8'e Git A7: Yaz 28 Gün A8: Bitir.
1.soruyu ben yaptım diğerlerini yapamadım.Aynı sorulardan bende sorumluyum arkadaşım.
A1_Başla A2_ 1. Sayı ( x) A3_ 2. Sayı( y ) A4_ 3. Sayı ( z ) A5_ En büyük x olsun. ( EB=X) A6_ 2. Sayı EB den büyükse A7' ye git. Değilse A8' e git. A7_ En büyük y olsun. ( EB=Y) A8_ 3. sayı EB den büyükse A9 a git. Değilse A10 a git. A9_ En büyük z olsun( EB= Z) A10_ En büyük sayı EB dir. A11_ EB ekrana yazılır A12_ Bitir