Şimdi Ara

3.5V ile 12V kontrol etmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bi vu metre devrem var ledler normal yanıp sönüyo çalışıyo devre ama ben bu lede gelen voltajı alıp bi transistör yada başka bi basit elemanla 12 voltu kontrol etmek istiyorum ama nasıl yapabilirim bu işi gören bi eleman varmı. 12 voltada 30 cm şerit led takıcam. Ledin hareketini şerit lede aktarıcam yani araştırdım baya bulamadım bi çare yardımcı olursanız sevinirim . Hayırlı Ramazanlar

Vumetre Devrem aşağıdaki gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailvurkunn -- 2 Haziran 2017; 12:49:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vumetre devresinde led çıkışlarına denk gelecek şekilde 1-2 adet uln2803 entegresi işinizi görebilir
  • Tam olarak ne işe yarıyor bu entegre?

• lm3915 kullanmışlar. Hazır entegresi olmalı.Ses cihazlarında artıp azalan ledler gibi bişey istiyorsunuz sanırım.
    uln2003 ve ya 2803 sadece yükseltici. Transistör gibi bişey. Küçük akımla büyük akım kontrol ediyorsunuz.
    Acaba transistörlü devresi nası olurdu? Gerilim arttıkça diğer transistör iletime geçicek? Ya ona göre hazırlanmış özel transistör olacak ya transistörler uygun gerilimdeki zenerlerle beslenecek(bu şekilde zener olmıyacağı açık);
    ya da beyzlerinde değişik değerlerde dirençler olan transistörler yan yana dizilecek ve gerilim arttıkça sırayla devreye girecekler.

Yalnız şerit ledle nası olcak ki? Şerit led enerjilendiğinde komple yanmıyor mu?
  • Evet komple yanıyo benim amacımda duvardaki panoya 30cm lik 10 adet farklı renklerde şerit led yapıştırıp ses şiddetine göre yanması devre bunu yapıyor ama ledleri ancak yakacak kadar güç veriyor şerit led için 12v a ihtiyacım var ama arkadaşın bahsettiği uln2803 entegtesi bu işi görür deniycem en kısa zamanda . Ardunio nın çıkışından aldığı enerjiyle 12 voltu kontrol ediyo ledleri yakan güçte ardunio çıkış gücüyle aynı hemen hemen 12 voltlada şerit ledi besliycem istediğimde buydu teoride mümkün en kısa zamanda uygulamasınıda yapıcam

• bd li bi güç transistörü de şerit ledi yakabilir. ULN lerin amperine bakın ona göre takın.
  • 30cm şerit led, ortalama parca 10 gruptan oluşur..

10*30 = 300mA ,, her Vumetre led çıkışı için birer adet transtor kullanılacak.. vumeterin çalışma durumuna göre ayrı ayrı iletime geçecek..

Siz yaptığınız vumetre şemasını paylaşın, ona göre bir yol izleyelim.

Genelde vu metre çıkışı , negatif olur..

Negatif çıkış, PNP transtor gerektirir,,

Beyzine bir direnç, bence başka bir şeye gerek yok,

12v collektor e, ledin + sı ise emitere ,, bitti..

BD 241-242 / 243-244 hangisi tam bilemiyorum, PNP olan modeli işinizi rahat görür, led 300mA ,, transtor 2A ,, rahat rahat çalışır.
    BD 139-140 bunlarda olabilir , hangisi PNP ise datasına bakmak lazım,,

https://forum.donanimhaber.com/vumetre-lm386-ve-lm3915-kullanilarak-yapilan-10-kanalli-wumetre--85601105-2

https://forum.donanimhaber.com/serit-ledli-vumetre--81828537

https://store.donanimhaber.com/76/9e/d8/769ed8b4b6a4c7e45d715dc323a852bc.png görüldüğü gibi aynı basit teknik ,, kalabalık gibi fakat tek tek düşünün, direnç kullanmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 3 Haziran 2017; 11:45:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba yardımlarınız çok teşekkür ederim son attığınız linkteli devreyi yapmayı düşünüyorum bende ordaki 2sa1015 entegresi işimi görür demi ?

30cm led yakacak kadar güce dayanır yoksa soğutucu bağlarım zaten işimi görsünde

• ismailvurkunn İ kullanıcısına yanıt
    Denedim diyor, olur.. Vu metre çıkışına uygun polaritede olsun, olur..

Hangi vumetre devresini kurduğunuzu bilsem ??

• Çok pardon resim koymuştum görünmüyo şimdi paylaşıyorum bu devreyi evde kurup çalıştırdım sapa sağlam tek eksik şerit lede dökmek 😊

http://elektrobiyotik.com/mikrofonlu-vumetre-devresi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailvurkunn -- 4 Haziran 2017; 0:15:56 >
  • ismailvurkunn İ kullanıcısına yanıt
    iyi güzel,, 10 adet gurup fazla derseniz, 5-6 tane yapmakta yeterli,,
    1-3-5-7-9- uncu ledlerden çıkış,, gibi eşit dağıtarak bağlanılabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.