Şimdi Ara

3.5mm jack ayırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 bölmeli 3.5jak kulakliçi kulaklığı bilgisayarda hem ses hem mikrofon amaçlı kullanmak istiyorum. Emaneten jakın üzerine kablo sararak istediğimi yaptım bunun için bir aparat vardır galiba ben mesela elektronikçilere gidip ne diye istemem lazım? Arkadaşlar bana tam isim lazım adamlara şunu bunu yapacam diyince suratıma bakıyorlar. Birde doğru bağlı mı bunu bilgisayar taşımadan test etme fikriniz var mı bazı kulaklıklarda toprak ile mikrofonun yeri değişik uyumsuzluk çıkartabilir sanırım.

• Jakı kesip kabloyla ayırmaktan başka çaren yok. Onu da tavsiye etmiyorum. Yamalı yamalı olur düzgün olmaz. PC için ayrı, telefon içim ayrı kuklık kullanmanı tavsiye ederim.
  • Tam istediğinizi yapan bir ürün varmı bilemiyorum ama eliniz bu tip işlere yatkınsa
    2 adet 3.5mm erkek (3 bölmeli): PC de biri kulaklık, diğeri mikrofon girişine
    1 adet 3.5mm dişi (4 bölmeli jaka uygun) : Kulaklık buraya takılacak
    İstediğiniz uzunlukta kulaklık kablosu.

Dişi jak yuvasından 2 adet erkek jaka uygun bağlantılar yaparsınız. Böylece kulaklığıda kesmeden bu ara aparat ile kullanabilirsiniz.

Mikrofon sıralaması farklı kulaklıklarınız varsa, her iki sıralama durumu için birer tane bu aparattan yaparsınız.

Son bir ilave, özellikle laptoplarda kulaklık ve mikrofon girişi için tek jak bulunuyorsa, mikrofonlu kulaklık taktığınızda bir şey yapmanıza gerek kalmadan aynı anda ikisinide kullanabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafet32

Tam istediğinizi yapan bir ürün varmı bilemiyorum ama eliniz bu tip işlere yatkınsa
    2 adet 3.5mm erkek (3 bölmeli): PC de biri kulaklık, diğeri mikrofon girişine
    1 adet 3.5mm dişi (4 bölmeli jaka uygun) : Kulaklık buraya takılacak
    İstediğiniz uzunlukta kulaklık kablosu.

Dişi jak yuvasından 2 adet erkek jaka uygun bağlantılar yaparsınız. Böylece kulaklığıda kesmeden bu ara aparat ile kullanabilirsiniz.

Mikrofon sıralaması farklı kulaklıklarınız varsa, her iki sıralama durumu için birer tane bu aparattan yaparsınız.

Son bir ilave, özellikle laptoplarda kulaklık ve mikrofon girişi için tek jak bulunuyorsa, mikrofonlu kulaklık taktığınızda bir şey yapmanıza gerek kalmadan aynı anda ikisinide kullanabiliyorsunuz.
    4 bölmeli telefon kulaklığını mikrofonlu kulaklık olarak PCde de kullanmak istiyor.

• Evet bende onun için cevap yazdım. Bazı bilgisayarlarda kulaklık çıkışı ve mikrofon giriş soketleri ayrı ayrıdır ve 3 bölmeli jak girişine uygundur.

4 bölmeli dişi jaktan kulaklık ile ilgili 3 pini birinci erkek jaka,
    Mikrofon ile ilgili 2 kabloyuda ikinci erkek jaka bağlanacak.

GND her iki erkek jakada gidecek. Dişi jakta 5 adet kablo bağlantısı olacak.

Aslında sizin kabloları kesip ayırma önerinize kabloları kesmeden, kulaklık ucundaki 4 bölmeli erkek kısma dişi bir jak takıp ayırma işlemini bu şekilde yapmış oluyoruz.

Benim laptopda tek jak girişi var. Genelde telefonun kulaklığını (4 bölmeli) takıp müzik dinlemek için kullanırım. Mikrofon kısmını merak ettim bir önceki mesajı yazmadan önce deneme yaptım. Bir şey yapmama gerek kalmadan hem mikrofon hemde kulaklık kısımları çalıştı.
  • Rafet32 nin dediği gibi şu an piyasadaki 3.5 mm mikrofonlu kulaklıklar hem tek girişli pc için hem de telefonlar için evrensel bir dizilime sahip. Ekstra bir modifiye yapmanız gerekmiyor.

Ama bilgisayarınızda kulaklık ve mikrofon girişi ayrı ise o zaman yukarıdaki tarife göre el emeği ile hazırlamalısınız ya da aşağıdaki ürüne bakarak benzerini alın.

n11.com'dan KULAKLIK MİKROFON AYIRICI 3.5mm 4457p SPLİTTER SWITCH DÖNÜŞTÜRÜCÜ seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Kulaklık Mikrofon Ayırıcı 3.5mm 4457p Splitter Swıtch Dönüştürücü - n11.com
    https://urun.n11.com/kablolar/kulaklik-mikrofon-ayirici-35mm-4457p-splitter-switch-donusturucu-P304856027

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 9 Şubat 2020; 0:52:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Bende bunun gibi bir şeyin yapılmasını kelimeler ile anlatmaya çalışıyordum, hazırı varmış teşekkürler mustyyyyy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5+1 jak girişleri
    14 yıl önce açıldı
    5.5mm yoksa 6.35mm
    12 yıl önce açıldı
    HDMI ÜZERİNDEN 3.5 MM JACK ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.