Şimdi Ara

3.5 mm'yi 2.5 mm'ye bağlama???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Resim de
    2.5mm to 3.5 mm var, bana bunun tam tersi lazım
    ama alt resimde ki gibi değil, 2 tane 3.5 mm giriş yuvası olması gereken (mikrofon ve kulaklık için)

bulamadım bir türlü, var mı bilen beyler, bayanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N20 -- 14 Mart 2014; 15:45:13 >

• N20 kullanıcısına yanıt
    Bir tane 2.5 mm fişli telefon kulaklığı alıyorsun. Seyyar satıcılarda ucuz bulabilirsin. Bir tane de 3,5 mm dişi jak alırsın. Stereo ya da 3 kanallı alabilirsin. Kulaklığın kablosunu kesiyorsun. Açtığın uçları sırasıyla dişi jaka lehimliyorsun.
    Ben de arayıp bulamamıştım. Kendim yaptım bu şekilde. Üstelik 3 kanallı (sol-sağ-mik) jak kullandım. Bu sayede taktığım kulaklıkların mikrofonunu da kullanabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Bir tane 2.5 mm fişli telefon kulaklığı alıyorsun. Seyyar satıcılarda ucuz bulabilirsin. Bir tane de 3,5 mm dişi jak alırsın. Stereo ya da 3 kanallı alabilirsin. Kulaklığın kablosunu kesiyorsun. Açtığın uçları sırasıyla dişi jaka lehimliyorsun.
    Ben de arayıp bulamamıştım. Kendim yaptım bu şekilde. Üstelik 3 kanallı (sol-sağ-mik) jak kullandım. Bu sayede taktığım kulaklıkların mikrofonunu da kullanabiliyorum.

Hocam dediklerini yapmadan önce;

çeviricileri alarak birleştirdim de;

arkada ki 2 yuvaya 1:mic 2:kulaklık şeklinde takıyorum;
    şöyle yani;

bu şekilde takınca, sadece kulaklığı görüyor, ses geliyor ama mikrofon çalışmıyor.

Bir de söylediklerini okuyunca; 2.5 ile 3.5'un mic-hop bağlantı tarzı aynı değil galiba.

Şimdi tek yapmam gereken şununla uğraşmak
    3.5>2.5 çeviriciyi sökeceğim de hangi kabloyu hangisiyle birleştirmek gerek.

-deneme yanılma abi, söküyorum bir dakika :)

-karışık :|

mavi sarı ve kırmızı kablolar var, yalnız bunlar bi enteresan.
    normal kablo gibi değil, soyup içindeki bakırı birleştirmek gibi..

dışını direk birleştiriyorsun galiba ama aralarında bi yalıtım yok nasıl karışmıyor bunlar çözemedim?

son olarak, hangi rengi hangisine yapacağım (bu arada deniyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N20 -- 14 Mart 2014; 15:45:35 >

• N20 kullanıcısına yanıt
    Avometre ile hangi kablonun nereye bağlı olduğunu çaok rahat anlayabilirsin. O alet yoksa en basitinden pil ve lamba kullanarak da anlayabilirsin. Sonrası işte kabloları jaka aynı sırada lehimlemek.

Senin gösterdiğin o küçük parça ses çıkışına iki farklı cihaz bağlamak için kullanılır. İçerisinde paralel bağlıdır o girişler. O yüzden hem kulaklık hem mikrofon bağlayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Şubat 2016; 16:46:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Avometre ile hangi kablonun nereye bağlı olduğunu çaok rahat anlayabilirsin. O alet yoksa en basitinden pil ve lamba kullanarak da anlayabilirsin. Sonrası işte kabloları jaka aynı sırada lehimlemek. Dikkat edersen jak 4 pinli. Piyasada satılanlar hep üç pinliydi, her tarafı aradım 4 pinlisini bulamadım o çeviricinin. Ondan kendim yaptım.
    Telefon tamir eden bir yere git. 3,5 mm Telefon kulaklık soketi iste. Verirler. Ben 5 liraya almıştım. Gerisini biliyorsunuz zaten.

Senin gösterdiğin o küçük parça ses çıkışına iki farklı cihaz bağlamak için kullanılır. İçerisinde paralel bağlıdır o girişler. O yüzden hem kulaklık hem mikrofon bağlayamazsın.

Çok sağ ol usta.

Baktım olmuyor, kendim yaptım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.5 ve 3.5 rf kumanda nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.