Şimdi Ara

3.5 inç Hard Disk’te 7200 RPM vs. 5400 RPM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarıma HDD alacağım. Daha önce hep 7200 RPM hard diskler kullandım. 1 veya 2 TB kapasiteli ürünlere bakıyorum. Mutlaka Amazon üzerinden ve satıcının da Amazon olduğu bir hdd alacağım, ancak böyle olunca 7200 RPM özelliğinde 1 ya da 2 TB’lik HDD bulunmuyor gördüğüm kadarıyla, hep 5400 RPM gördüm.

Soru şu: 5400 RPM ile 7200 RPM arasında ciddi hız farkı mevcut mudur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bunun yerine direkt 2.5 inç 1 TB SSD de alabilirim; ancak olası bir short circuit, yüksek voltaj vs durumunda içindekileri kurtarmak HDD’ye kıyasla çok daha zor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 10 Haziran 2025; 19:15:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • H4- H kullanıcısına yanıt

zor değil imkansız. ssd dedikleri ram çipi gibi yanarsa bir şey kurtaramazsın elektrikle yazıyor. durduğu yerde bile bozulabilir çıkarıp saklarsanız.

depolama amaçlıysa bende ikisinden de var harici kutuya koydum 5400 7200. ciddi hız farkı var tabi. bir de 7200 olanda 4gb ssd cache var sshd diye geçiyor. bu depolama ne için? bir kere atılacak öyle kalacaksa 5400 yeter ama sürekli güncellenecekse 5400 çekilmez.

şöyle adaptörlü bendekiler istediğimde açıyorum.

www.amazon.com.tr
    Ugreen 3.5 2.5 SATA USB 3.0 Hard Disk Kutusu, Siyah
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07H77LFXX

adaptörsüz olanı da var ama böyle daha yavaş olur. sistemde hdd sürekli takılı olması sistemi yavaşlatabilir ve lazım olduğunda açmak hdd ömrünü uzatır hani saklanacak şeyler uzun vadeli olacaksa.

2.5" bu ve bundan da var grisi.

bir tane de bundan var sanki en güzeli bu olur. 1tb ssd'ye de en az 2500 3000 vereceksiniz ve depolama için uygun olmayacak. bunu da lazım oldukça söküp takabilirsiniz zaten 5400 devir olduğu için iş görüyor film dizi arşivi tutuyorum ben bunda idare eder iş görür.

amazon
    Toshiba Canvio Partner 4 TB taşınabilir 2, 5 inç harici HDD, USB 3.2 Gen 1, Mac ve Windows ile uyumlu, USB ile çalışır
    https://www.amazon.com.tr/Toshiba-Canvio-Partner-4TB-Harici/dp/B0BGXY2NZ4

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5400 Ve 7200 rpm farkı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.