Şimdi Ara

3.5' harddisk'i dik çalıştırmak zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, elimde 3 adet(2*samsung - 1*wd) hdd var. bunları ne yaptıysam oluşturdukları titreşim sesini kasamda engelleyemedim. kasamda 5.25"'lik yuvalara koyup(altına sünger koyarak) çalıştırırsam sesi kesebiliyorum ama burada da boşyerim yok. bu harddisk'leri 3.5"'lik yuvaya 90 derece çevirerek yan yana yerleştirsem harddisklere zararı olur mu? seagate freeagent harddisk'ler bildiğim kadarıyla dik olarak çalıştırılıyorlardı. herhangi bir sorun çıkarmıyorsa bu şekilde yerleştirip aralarına ve altlarına sünger koyarak sesi kesebilirim.

• sabitleyebilirsen bir sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

merhaba, elimde 3 adet(2*samsung - 1*wd) hdd var. bunları ne yaptıysam oluşturdukları titreşim sesini kasamda engelleyemedim. kasamda 5.25"'lik yuvalara koyup(altına sünger koyarak) çalıştırırsam sesi kesebiliyorum ama burada da boşyerim yok. bu harddisk'leri 3.5"'lik yuvaya 90 derece çevirerek yan yana yerleştirsem harddisklere zararı olur mu? seagate freeagent harddisk'ler bildiğim kadarıyla dik olarak çalıştırılıyorlardı. herhangi bir sorun çıkarmıyorsa bu şekilde yerleştirip aralarına ve altlarına sünger koyarak sesi kesebilirim.

Yatık kasalarda dik koyuluyor. Sorun olmaz.
  • Hayir hicbir sorun olmaz
  • Yatık koyup her taraflarını süngerle kapladım ama bu bile kesmedi yinede titreşim sesi geliyo. En iyisi 3.5" bölümünü elimdeki dremel ve dekupaj yardımıyla kesip harddisklerin aralarına köpük koyup çözmek olacak gibi. Bu yöntemlerin dezavantajları ise harddisklerin aşırı ısınması.
  • çok ısınır hdd ler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd'yi sabitlediğin sürece hangi konumda durduğu önemli değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevresahibi
    hepsiburada hdd sesizleştiricisi vardı bi bak ilgini çekebilir.

http://www.hepsiburada.com/Liste/scythe-himuro-hdd-sogutucu-ve-sessizlestiricisi-hdd/ProductDetails.aspx?productId=bd847236&categoryId=1125

bi iki model daha var.

Çok pahalı bir ürün o. Elimde 3 hdd var aktif olarak kullandığım. 3.5" girişlerini kesicem tamamen titreşimi önleyemiyolarsa bir işe yaramıyorlar zaten. Kalın köpük veya sünger ısı oranını çok arttırırsa elimde iki seçenek var. Biri 35 liraya satılan cooltek'in titreşim önleyici yapışkanlı padleri veya 4 tane 3.5" hdd takılabilen ve titreşimi engellediğini iddia eden hdd kutusu. Bu da 27tl. Titreşimi önleyebileceğine inansam truvatek full tower kasa alıcam 150 liraya ama onda da garanti yok tabi. Hdd'lerin takıldığı yeri vidasız, plastik klipsle tutturacak şekilde yapmışlar. Ne kadar etkili olur bilmiyorum. Bu titreşim sesi öyle kötü birşeyki hdd'ler çalıştığı zaman 10 metre ilerden bile net duyuluyor.

• Elindeki 3 hdd yi kodlarıyla birlikte yazarmısın isimlerini rica etsek, refereans olsun bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanderian

Elindeki 3 hdd yi kodlarıyla birlikte yazarmısın isimlerini rica etsek, refereans olsun bize

en bilinen modeller.

samsung hd502hj*2 - wd 1001fals cavier black.
  • şundan kullanan var mı arkadaşlar performansı nasıldır. fiyatı oldukça uygun gözüküyor.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SCY-HDSx4

titreşim önleyici pad'de bu fiyatı biraz yüksek.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=600300395

• BENİM HP BİLGİSAYARIMDA HARDİSK DİK DURUYOR . 3 SENE OLDU BİR SORUN YOK.........!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.