Şimdi Ara

3-5 çocuk ve %40 işsizlik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Mantıken iş aramayan insana işsiz diyemezsin.



    istihdam oranlarınıda anlattım, genç nüfus varda ne oluyor, boş beleş topluluk + 4 milyon mülteci
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hindistan'da 15 farklı dil, yüzlerce farklı tanrı, fakirlik olmasına rağmen iç savaş yok, mezhep aşiret kavgaları yok, zorunlu askerlik yok. O yokluğa rağmen bıkkınlık bezginlik yok, yaşama tutunuyorlar, kötümser değiller, aç değiller. Fakirlerin çoğu daha fazlasını istemediği için öyle devam ediyor, isteyen çalışıp daha iyi hayat kurabiliyor. Kasaba ve şehirlerdekilerin hemen hepsi ingilizce biliyor, dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde hintliler çok iyi pozisyonlarda işlerde çalışyor. Kariyer odaklılar.

    Ortadoğu halkları fakirlik deyince deliriyor. Yani o çok büyük bir aşağılama nedense. Sonuç: biz sürekli inişli-çıkışlı kavgalı savaşlı yaşarken onlar yavaş yavaş kendi belirledikleri tempoda ilerliyor. Tanklara binip savaşmaya giden hintliler yok, Türkler var, dağlarda çöllerde teröristlik eden hintliler yok, kürtler var. Hindistan da bir Daeş yok, IŞID yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 50 milyon olmasi gereken nufus 85milyon

    Boşuna demeişler nerde cokluk orda b.kluk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim tek iş var ve o işte meslek edinmek için ismek'e meslek edinme kursuna gittim ve mesleki yeterlilik belgemi aldım. En iyi bildiğim iş de odur, bilgim, becerim o işe daha yatkın ama bir türlü oradan destek alamadım. İşkur desem çok zor oluyor, ilanlar oluyor fakat genelde vasıfsız düz işçi ilanları oluyor ki öyle bir işte çalışmak istesem zaten sendikalı fabrikaya girerim ama istediğim o değil, kendi istediğim işi yapmak amacım.
    İş görüşmelerine de elbette gittim fakat işverenler öyle şeyler istiyor ki tecrübesiz eleman istemiyor kimse ama bende tecrübe yapmak istiyorum.

    Bu işin okulunu okuyup yani üniversite de diplomasını alıp iş başvurusuna gitsem çok bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum fakat çoğu kişi üniversiteye git diyorlar ama oraya harcayacağım 4-5 sene benim için çok büyük bir zaman kaybı.

    Bazı gelenekselleşmiş olguların artık değişmesi gerekiyor, yeni sistemlere geçiş yapılmalı. Diploma almasında bir şey yok herkes zaten alıyor ama iş sadece diploma ile bitmemeli, bu iş üniversiteye göre sonuçlandırmamak gerekiyor.
    Şu anda çok büyük bir sorun gibi görünmese de yavaş yavaş artık bir çıkmaza doğru gidiliyor ve bu durum ileride çok can yakacak. Kısacası sonun başlangıcı gibi bir durumdayız.

    Gençlerimiz gerçek anlamda sosyalleşmekten çok uzaklaştılar.




  • Evlenmeler azaldı, Boşanmalar arttı.


    Evlenen çift sayısı geçen yıl 569 bin 459, boşanan çift sayısı ise 128 bin 411 oldu. Evlenen çiftlerin sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,2 azaldı, boşanan çiftlerin sayısı yüzde 1,8 artış gösterdi.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı.

    Buna göre, geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı önceki yıla göre yüzde 4,2 azalarak 569 bin 459'a geriledi. Kaba evlenme hızı binde 7,09 olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde, boşanma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,8 artarak 128 bin 411'e yükseldi. Kaba boşanma hızı binde 1,6 oldu.

    - En yüksek evlenme hızı Kilis'te

    En yüksek kaba evlenme hızı binde 9,6 ile Kilis'te görüldü. Bu ili binde 8,29 ile Adıyaman, binde 8,2 ile Şanlıurfa izledi.

    - En düşük evlenme hızı Gümüşhane'de

    Kaba evlenme hızı en düşük binde 4,14 ile Gümüşhane'de oldu. Bu ili binde 5,26 ile Kastamonu, binde 5,39 ile Bayburt takip etti.

    Ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 27,7, kadınlarda 24,6 oldu

    Ortalama ilk evlenme yaşı, geçen yıl erkekler için 27,7, kadınlar için 24,6 olarak kaydedildi. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı 3,1 oldu.

    İlk evlenme yaş farkının ortalama en yüksek olduğu il 4,7 yaş ile Kars çıktı. Bu ili 4,4 yaş ile Ağrı, 4,3 yaş ile Muş izledi. Ortalama ilk evlenme yaş farkının en düşük olduğu iller 2,4 yaş ile Zonguldak, Karabük ve Tunceli olarak kayıtlara geçti. Bu illeri 2,5 yaş ile Kastamonu takip etti.

    Yabancı gelinde ilk sıra Suriyelilerde

    Yabancı gelinlerin sayısı 2017'de 20 bin 972 olarak kaydedilirken, toplam gelinlerin yüzde 3,7'sini yabancılar oluşturdu. Yabancı gelinler uyruklarına göre incelendiğinde, yüzde 19,4 ile Suriyeli gelinler ilk sırada yer aldı. Suriyeli gelinleri yüzde 13,3 ile Azerbaycanlı gelinler ve yüzde 12,4 ile Alman gelinler izledi.

    - Yabancı damatlarda ilk sıra Almanların

    Yabancı damatların sayısı geçen yıl 3 bin 782 olurken, bu rakam toplam damatların yüzde 0,7'sini oluşturdu. Yabancı damatlar uyruklarına göre incelendiğinde, yüzde 36,5 ile Alman damatlar birinci sırada yer aldı. Alman damatları yüzde 8,5 ile Suriyeli damatlar ve yüzde 8 ile Avusturyalı damatlar takip etti.

    - Boşanma hızı en yüksek İzmir'de

    Kaba boşanma hızı 2017'de en yüksek il, binde 2,57 ile İzmir oldu. Bu ili binde 2,51 ile Antalya ve Muğla izledi. Kaba boşanma hızı en düşük il ise binde 0,2 ile Hakkari oldu. Bu ili binde 0,21 ile Bitlis, binde 0,22 ile Şırnak takip etti.




  • ‘Fırsat penceresi’ni boşa harcıyoruz

    http://www.ekonomist.com.tr/dr-orhan-karaca/firsat-penceresini-bosa-harciyoruz.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşsizlik artacak
    Hükümetin işsizliği azaltmak için işverenlere birbiri ardına teşvik avantajları sağlamasına karşın işsizlikteki tırmanış devam ediyor. TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), önümüzdeki hafta açıklanacak Aralık 2017 dönemi işsizlik oranının 0.2 puan artarak yüzde 10.5’e tırmanacağını hesapladı. SPM, işsizlik artarken sanayide çalışan işçi sayısında da 17 bin kişilik azalma olacağı tahmininde bulundu.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/issizlik-artacak-2275226/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşsizlik rakamları açıklandı
    Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Aralık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 581 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2,3 puanlık azalış ile %10,4 seviyesinde gerçekleşti.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-issizlik-rakamlari-aciklandi-5-2288484/
  • Bakan Zeybekci’den iktisat, işletme mezunlarına: Kadro yok boşuna beklemeyin
    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2 yıllık maliye ve muhasebe mezunlarının bir milletvekili aracılığı ile kendilerine ulaştırılan atanma talebine değinerek, "Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynaklarını ve imkanlarını emanetçisi olarak söylüyorum devlette böyle bir kadro yok" diye konuştu.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bakan-zeybekciden-iktisat-isletme-mezunlarina-kadro-yok-bosuna-beklemeyin-2308866/




  • 5 bin lira ev kirasını ödeyemeyince intihar et
    Adana'da eşi de kendisi gibi sağır ve dilsiz olan yaşlı adam, 5 bin lira kira borcunu veremediği için 3 katlı evin damından atlayarak intihar etti

    https://www.memurlar.net/haber/737463/5-bin-lira-ev-kirasini-odeyemeyince-intihar-et.html
  • Son dakika! Kadroya alınan taşeron işçilere yüzde 10 zam…
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Dün akşam itibariyle 4 C'den 4 B'ye geçecek kardeşlerimizle ilgili kararnamemiz resmi gazetede yayınlanmış durumda. Yüzde on ücret artışıyla ve izin süreleri düzenleyerek 4C 'den 4B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
  • Ana kucağında eylem
    İflas kararı alarak mağazalarını kapatan ünlü bir süpermarket zincirinin çalışanları, haklarını almak için aile boyu eylem yaptı. Ulus Atatürk Heykeli önünde pankart açan işçiler, eyleme küçük çocukları ile geldi. 20 aylık Sıla Yağmur bebek annesi Aysun Akay’ın kucağında, küçük Ahmet Can ise, babası Murat Çelebi’nin sırtında eyleme katıldı.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ana-kucaginda-eylem-2322553/
  • 66 milyon kişi işsiz kalacak
    OECD raporuna göre, robotların birçok kişiyi işsiz bırakacağı endişesi abartılı. Buna rağmen 66 milyon kişi işsiz kalma riskiyle karşı karşıya.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/66-milyon-kisi-issiz-kalacak-2326524/
  • Teknoloji bilmeyen yarı yolda kalacak
    400 bini aşkın işletmede yapılan araştırmada sıçrama yapmayı başaranların arasında teknolojiyi yoğun kullanan şirketler bulunuyor.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/teknoloji-bilmeyen-yari-yolda-kalacak-2328842/
  • Önümüzdeki yıllarda bu meslekler yok olacak! İşte yerine geçecekler...
    Her geçen gün gelişme kaydedilen yapay zeka teknolojisi ile önümüzdeki yıllarda birçok mesleğin yok olacağı tahmin ediliyor. İşte yok olmaya yüz tutan o meslekler...

    http://www.hurriyet.com.tr/galeri-yakin-gelecekte-bu-meslekler-yok-olabilir-40612106?p=1
  • IMF TÜRKİYE İÇİN 2018 YILI İŞSİZLİK ORANI BEKLENTİSİNİ %10,7 OLARAK BIRAKTI

    http://www.bloomberght.com/sondakika
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.