Şimdi Ara

3,00 GB (kullanılabilir miktar:2,49GB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pcde 3 gb ram var (kullanılabilir miktar:2,49GB) diyor.İşletim sistemim windows 7 ultimate 32 bit format atmadan önce böyle bir şey yoktu napabilirim?

• Msconfig den gelişmiş ayarlara girdiğin zaman ram milarını ayarlayabilirsin.internetten öğrenebilirsin tam olarak hatırlamıyorum çünkü
  • verdiğiniz linkteki şeyleri denedim olmuyor napıcam ben ya
  • Biosda 3 gb gözüküyor ama açınca 2.49
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylerdurden10

Biosda 3 gb gözüküyor ama açınca 2.49

hocam bende de aynı sorun var ama hiç uğrasmadım öyle
  • Başlat --> çalıştır dan msconfig yazıp enterleyin. boot sekmesinden gelişmiş seçenekler (advanced options) dan açılışta ramleri kullanma ayarları var daha hızlı açılsın diye ama hikaye. orada hiç bir kutucuk seçili olmasın. seçili olan kutucukları kaldırın. ben 2 içlemciyide sçmiştim ordan maximum memoryler de değişti onları kapattım düzeldi.

--KESİN ÇÖZÜM--
    İşletim sisteminizin ne olduğunun önemi olmadan sisteminizde yüklü ne kadar ram varsa kullanmasını sağlayabilirsiniz..
    Tüm gün bu sorunun çözümü için araştırma yaptım. Sistemimde 4GB ram takılı fakat sadece 2.93'ünü kullanabiliyordum.
    Microsoft'un sitesinden bir kullanıcının bulduğu bir yamayı kurdum ve şu an sistemimde olması gerektiği gibi 4GB ram kullanabiliyorum...
    Ram Yaması
    - Bu sayfada en altta verilen linkteki yamayı indirip çalıştırın.
    - Y harfine basın
    Bittiğinde Enter a basın.
    Bilgisayar restart olacak ve takılı bütün ram lerinizi kullanabileceksiniz

Edit:Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oyuncu82 -- 11 Kasım 2011; 22:29:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu82

Başlat --> çalıştır dan msconfig yazıp enterleyin. boot sekmesinden gelişmiş seçenekler (advanced options) dan açılışta ramleri kullanma ayarları var daha hızlı açılsın diye ama hikaye. orada hiç bir kutucuk seçili olmasın. seçili olan kutucukları kaldırın. ben 2 içlemciyide sçmiştim ordan maximum memoryler de değişti onları kapattım düzeldi.

--KESİN ÇÖZÜM--
    İşletim sisteminizin ne olduğunun önemi olmadan sisteminizde yüklü ne kadar ram varsa kullanmasını sağlayabilirsiniz..
    Tüm gün bu sorunun çözümü için araştırma yaptım. Sistemimde 4GB ram takılı fakat sadece 2.93'ünü kullanabiliyordum.
    Microsoft'un sitesinden bir kullanıcının bulduğu bir yamayı kurdum ve şu an sistemimde olması gerektiği gibi 4GB ram kullanabiliyorum...
    Ram Yaması
    - Bu sayfada en altta verilen linkteki yamayı indirip çalıştırın.
    - Y harfine basın
    Bittiğinde Enter a basın.
    Bilgisayar restart olacak ve takılı bütün ram lerinizi kullanabileceksiniz

Edit:Alıntıdır

İkisinide denedim olmuyor.

• ekran kartın paylaşımlı mı ?
  • Ekran kartın onboard değilse ve American megatrends bios kullanan bi anakartın varsa(Diğer bioslarda yerini kurcalayarak bulabilirsin). Advanced>>Chipset>>North Bridge Configuration>>Memory Remap Feature>>Enable kısmını seçersen pc reset attıktan sonra ramlerini sonuna kadar sömürebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.