Şimdi Ara

3 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
23
Favori
22.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rosetta indirim yapmış, totale 12 aylık 99 Euro

3
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Evet daha önce de dediğim gibi arada sırada böyle büyük indirimler oluyor.
    Fakat şuanda euro ve dolar çok yüksek alınacak gibi değil.
  • Hocam merhaba, ben almayı düşünmüyorum ama almayı düşünen arkadaşları bilgilendireyim dedim. Zaten indirim maili gelince sizin sözünüzü hatırladım

Ben RPM (rat.planet metodu) ile başlayacağım, bir türlü start veremedim, sizin Rusça nasıl gidiyor başladınız mı?
    Almamakla en doğrusunu yaparsınız.
    Almayı düşünen arkadaşlarınız bu konuyu okusun.Alacaksa okuduktan sonra alsın.Burada önemli detayları yazdım.
    Siz de artık bir an önce başlayın çalışmaya. Aklınıza takılan bir şey varsa sorun hemen cevaplayayım.Vakit kaybetmeden başlayın.
    Rusça açıkcası biraz ilginç bir dil.
    Daha önceki öğrendiğim batı dillerine gramer anlamında hiç benzemiyor.Biraz zorlayacak.Zaten ben kendime en az 1.5 sene verdim bu dil için.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, yazdıklarınızı okuduktan sonra ve metodunuzu anladıktan sonra zaten kendim için almayı hiç düşünmemiştim.
    Ben bu gün yarın inşaallah başlayacağım, size sözüm var, hem gelişmelerimi hem de başlama tarihimi bildireceğim.Bu arada hanımı da kandırdık o da benimle beraber başlayacak.
    Hocam ben daha önce sormuştum ama herhalde gözünüzden kaçtı;
    Look Ahead derslerinde video izlemesinde tamam artık bir sonraki videoya geçeyim demek için ne gerekiyor çünkü ezberleme istemiyorsunuz sadece deftere yazın diyorsunuz. Ayrıca telefuzlarını mutlaka öğrenin diyorsunuzç Yani bu işlemleri bitirince bir sonraki videoya geçelim mi?
    Mutlaka tecrübe sahibisinizdir, sizce en az kaç kez videoları izleyelim.
    Ben az çok ingilizce biliyorum ama eşim hiç bilmiyor. Telafuz konusunda herhalde her cümleden sonra videoyu durdurmak zorunda kalacak
    Bu arada ben sizi kaybetmek istemem, daha Rusça sırada
    PM niz kapalı herhalde, gerçi denemedim, size e-mail adresimi veriyorum, herhangi bir şekilde buradan ayrılırsanız sizinle irtibatta kalmak isterim.
    Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
    hnyetkin@hotmail.com

Ekrana gelen cümleleri not almanız ve onları doğru şekilde telaffuz etmeniz yeterli şarttır.
    Teşekkür ederim.
  • İlgilenenler için son 12 saati kalan bir Rosetta indirimi var.

Bu arada tüm ABD kökenli siteler için (Amazon vs.) 25 Kasım (black friday) öncesi 1 hafta ve 25 Kasım tarihinde çok ciddi indirimler oluyor bilginize.

3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnyetkin -- 31 Ekim 2016; 13:19:53 >
  • Muhtemelen yıl sonu indirimi yapılmış... Black Friday
    3
  • Almanca konusunda konusmam gerekirse:

Tavsiye edilebilecek bir kaynak fakat a2 kurunu bitirmeden buna baslamaniz buyuk ihtimalle kelime ezberletmek disinda bir ise cok yaramaz. Cunku almancada bir harf ile akkusativ dativ halleri degisiyor. Ben ilk calistigimda daha ilk bolumun ikinci kisminda takilmistim. Sebebi ise gramer olarak birsey bilmememdi. Oyle kotu bir durumki konuyu bilmiyorsun konunun ne oldugunuda bilmiyorsun ki internetten sagdan soldan bakip ogrenesin. İlk baslarda cok tokezledim ve biraktim. A2 kurunu bitirdikten sonra basladim ve gercekten cok farkli bir etki ile ilerleniyor. Yani tavsiyem odur ki alip oyle bodoslamasina baslamayin. Once dilde iyi bir temel kurun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tabletten almak istiyorum. ispanyolca setini nasıl olur sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • € daki aşırı artıştan dolayı ve daha fazla artacağından korktupum için ispanyol ispanyolcası için 137,50 € olarak 5 taksit olarak total verisyonu aldım. 1 yıllık olarak aldım.sonuç belli olur yakında hayırlısı bakalım.

• bu program ile dil öğrenildiğine emin misiniz? ben çalışıyorum ve level 2 de 2. üniteyi bitirmek üzereyim ama pek bir gelişme olmadı gibime geliyor. zaten başka uygulamlardan çalışıyordum ispanyolca ama bunda henüz beklediğimi alamadım. sizce süreç normal mi? konuştuğum bir arkadaşım var panamalı ama henüz gelişme yok gibi geliyor bana. dersleri mp3 çalarıma kayıt ettim gece-gündüz hep dinliyorum. konuşma yok ama hikayelerini anlamaya başladım. bitince tamamı gerçekten seviye atlar mıyız hatırı sayılır?

• RauLgs21 R kullanıcısına yanıt
    1.sayfadaki değerlendirmeyi okumamışsınız sanırım.
    5 level sonunda intermediate seviyesine gelirsiniz.
  • abi okudum. zaten o seviye benim için yeter. daha sonra sizin ingilizce yöntemlerini kullanacağım bir süre. 12 eylülde ispanyolca çalışmaya başladım. hatırı sayılır mesafe aldım. sizin yazıyı okuyup rosetta aldım. çok unutuluyor gibi geldi bana. panamalı arkadaşla pratik yapıyorum. o da öğretiyor. amacım 31 mayısa kadar elimdeki kurları( busu, rosetta, memrise vs.) bitirip ağustosta sizin yöntemle ingilizceye başlamak. şu anda ispanyolca radyo, tv dinliyorum ve %20 civarında anlayabiliyorum. mayıs sonu ne olacak çok merak ediyorum. neden ingilizce öğrenmedin derseniz, ailemde neredeyse herkes ingilizce konuşuyor. birbirlerine ingilizce şakalar, espiriler vs sürekli yapıyorlar. bende öğrenmediğim için kompleks yaptım. yazıldığı gibi okunduğu için ispanyolca öğreneyim bari dedim. biraz anlamaya başlayınca sanırım yaparım dedim. şimdi keşke ingilizceyle başlasaydım d,yorum ama olan oldu artık bari bitireyim diyorum. sizin yöntemleri tek tek not ettim desem yalan olmaz. eğer hesaplarım doğru olursa 2018 şubatında ingilizce ve ispanyolca konuşabilen, tv izleyebilen az da olsa kitap okuyabilen bir seviyede olacağım. sürekli takipteyim sizi. her tavsiyeye açığım.

Sizin aldığınız pakette TOTALE özelliği var mı?
    Eğer yoksa unutmanız daha hızlı olabilir.
    Bu TOTALE özelliğinde unutmayı engelleyen birçok uygulama var.Ayrıca canlı derslerde unutmanızı engelliyor.
    Sanırım siz sadece dersleri satın almışsınız.

İspanyolca için ben hep İngilizce kaynaklara çalıştım.Türkçe kaynak olarak İnci Kut'un kitabı var.
    Bir de Fono'nun gramer kitabı ve konuşma kılavuzu var.Malesef bu konuda Türkçe kaynak az.
    İspanyolca için tavsiye edebileceğim site;http://www.rtve.es/ (İpanya Televizyonu)
    Sözlük olarak şu site çok iyi.Özellikleri telaffuzları çok iyi.https://www.collinsdictionary.com/dictionary/spanish-english/

Düzeltme:
    Bu arada memnun kalmadıysan 30 gün içinde para iadesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 31 Ocak 2017; 23:6:36 >

abi canlı ders dışında hepsi var. apple indirimi vardı oradan aldım. canlı dersli olan 168 € idi ben bunu 100 dolara aldım. oyun, okuma vs hepsi var. genelde tabletten çalışıyorum. hafta sonuda totale girip oyun oynayıp, hikayeleri okuyorum. 100 dolar olmasa almazdım. canlı dersi bilerak almadım çünkü zaten bir arkadaşla konuşuyorum. birde ben latin amerika ispanyolcı öğreniyorum canlı derstekiler hep gece oluyor. yani zor iş o benim için. yani durum böyle ama belki de henüz level 2 ikinci ünitedeyim diye öyle geliyorsur. birde her gün çslışmadım 1 gün ara vererek çalıştım. para iadesi zor abi ya. zaten ingilizce sıfır beceremem.
    artık her gün çalışacağım. yalnız bu derslerin bitmesi uzun sürmez ki! günlük çalışınca level 5 biter bence 1-1,5 ayda. ben 1 yıllık üye oldum sonra ne olacak?
    bu arada dediğiniz kitabı rosetta bitince alacağım.

• ispanya televizyonunu ve radyosunu dinliyorum sürekli. dizi bile izliyorum. konuşmaların %20-30 arasını anlıyorum. ispanyollar çok hızlı komuşuyor. latin amerikalılar tane tane. birde iş yerinde kulağımda hep sesli kitap açık ya da ispanyol radyosu. bu aralarda ispanolca şarkılar öğrenmeye çalışıyorum(tuyo sera, el triste) umarım bir faydası oluyordur

Memnun değilsen ve öğrenmediğini düşünüyorsan bence hiç vakit kaybetme.
    Kelimelerle bile derdini anlatabilirsin.İngilizce sorun değil.
    İade konusunda zorluk çıkarmıyorlar.

İspanyolca öğrenmek konusunda sana bir kaç tavsiye;
    1.İnci Kut'un kitabı güzel kitap.Başarılı bir kitap.Fakat bir eksiği var.Onu yazayım.Sonra neden söylemedin diye kızma bana
    Bu kitaptaki ünite başındaki cümlelerin Türkçe tercümeleri yoktur.Ünite başında cümle içinde kullanılan kelimeler ve Türkçe anlamları var.Fakat cümlelerin Türkçe çevirileri yoktur.Yani önce kelimeleri öğrenmen gerekecek.Bir de her ünitede liste halinde fazlaca öğrenilmesini istediği kelime var.Bunları öğrenip cümlelere bakıp anlamlandırmak gerekiyor.Haliyle yeni başlayan birisi sadece kelime bilerek cümleleri doğru olarak anlaması mümkün olmuyor.Türkçe çevirileri olsa bakıp karşılaştırma imkanı olurdı.Benim bu kitapta gördüğüm tek eksik bu sadece.

2.İspanyolca konusunda ben Rosetta Stone ve şu siteyi kullandım.
    Fakat sizin İngilizce olmadığı için sorun olur biraz.
    Bu sitede farklı ülkelere göre değişimler de var.Yani böylesi bir site çok zor bulursun.
    Gramer vs.hepsi var.Tüm becerileri geliştirmek için hazırlanmış dersler.
    İspanyolca'da Fluenz falan da denedim.Olmuyor.Bu site çok işime yaramıştı.Daha iyisini bulamadım.https://www.laits.utexas.edu/spe/siteindex.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 1 Şubat 2017; 0:47:9 >

evet abi bu siteyi buldum fakat dediğiniz gibi ingilizce olmayınca olmadı ama dinlemeyi dülünüyorum derslerini. bu arada ben baya kelime öğrendim. yani derdimi anlatırım az çok ablarım. inci kutun kitabı dediğin gibiyse tam istediğim gibi diyebilirim. çünkü ben fazla türkçe yazsın istemiyorum. sen bir yerde rosettayı sadece rosetta ile kullan yazmıştın sanırım. o bitmeden başka kaynağa geçmek istemiyorum öyle dediğin için. bu yüzden memrise ve busuya da ara verdim mesela. iade etmem abi ya nasıl olduğunu bulamam. üstelik hikayelerin olması bence çok iyi. ciddi anlamda anlıyorum hikayelerini. ilk 5 üniteyi bitirdim hikaye olarakta ve gayet iyi anladım. hatta bazı yerlerde güldüm bile farkında olmadan. donde esta moi? mama mama mama 😀

iade etsem bile aklımda kalacak ve daha sonra yine alacağım diye çekiniyorum. almışken bitsin istiyorum. aynı anda çalışmamak adına temmuzu bekliyorum sixin ingiliceye çalışmak için. sonra yıl sonunda indirim olursa ileri düzey ispanyolca kursunu alabilirim. sizde slmıştınız sanırım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.