Şimdi Ara

2yıllık Üniversiteler 4 yıl mı oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar böyle bir haber dolanıyor. Bilgisi olan varmı? Veya tam anlamıyla öğrenebileceğimiz bir link. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• yok mu bilen
  • Mantıken olmaz.
  • tv de çıktı dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kktn1925 -- 24 Ağustos 2007; 17:45:15 >
  • olsa bile zaman alır,3-4 sene,çünkü onların düzeyi artırılmalı
  • bu sene değil ama seneye yetişecekmiş. Ancak öyle direk 4 yıl olmayacakmış galiba garip birşeydi. CNN Türk de yök yetkilisi birisöylemişti; önümüzdeki sene yürürlülüğüe girer diye
  • 2+2 olucak isteyen 2 sene okuyup bırakıcak isteyenler 2 sene daha uzatabilicek yani 4 sene okumuş olucak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki o 2 seneyi okuyunca ne olucak? Ne avantajı olucak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

2+2 olucak isteyen 2 sene okuyup bırakıcak isteyenler 2 sene daha uzatabilicek yani 4 sene okumuş olucak

tabi her isteyen o +2 yi okuyamayacakmış galiba? dgs gibi bi sınam mı ne olcakmış öyle mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baron17

quote:

2+2 olucak isteyen 2 sene okuyup bırakıcak isteyenler 2 sene daha uzatabilicek yani 4 sene okumuş olucak

tabi her isteyen o +2 yi okuyamayacakmış galiba? dgs gibi bi sınam mı ne olcakmış öyle mi?

not ortalamasına göre falan olabilir mi
  • Yine DGS'ye gireceksin. +2 sene daha okuyacaksın. Ama şimdi DGS kontenjanları 3-5 kişiyle sınırlı. Büyük ihtimal bu kontenjanlar artırılacak. Heveslenmeyin öyle bedavadan sınavsız geçip 4 sene okuyacağım diye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Heveslenmeyin öyle bedavadan sınavsız geçip 4 sene okuyacağım diye...

Bedavadan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kktn1925

quote:

Heveslenmeyin öyle bedavadan sınavsız geçip 4 sene okuyacağım diye...

Bedavadan?

Sınavsız geçiş diye bedavadan okutuyorlar ya diploma notu 2 olan adamı bile. Onu diyorum... Herkes yine böyle olacağını zannediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baron17

quote:

evet sınavla olucak ancak araştırdığm ve duyduğum kadarıyla bu sınav çok basit olucakmış isteyen 2 sene bittiğinde diplomasını alıp gidicek, isteyen sınava girip kazanırsa 2 sene daha uzatabilecek

• İlk baslıgı okudugumuz gibi anladığımıza baktıgımızda: gerçekleşmesi imkansız..fakat bundan sonra meslek yüksek okulları 4 yıl eğitim verecek dersek bu daha mantıklı olmakla beraber asparagas haber de olabilir..bilinmiyor..
  • bence böyle bi durum söz konusu olursa millet 2'ye bölünücek; gecesini gündüzüne katan bizler 4 yıllık kazanıp okumaya çalışalım meslek lisesinden gelenlerde not ortalamasıyla gelsinler 2 sene okusunlar ondan sonra bi sınava girip lisans mezunu olsunlar bilmiyorum ama bana ters geldi bu!!!!!!
    [her türlü tepkiye açığım]
  • quote:

Orjinalden alıntı: killfrenzy45

bence böyle bi durum söz konusu olursa millet 2'ye bölünücek; gecesini gündüzüne katan bizler 4 yıllık kazanıp okumaya çalışalım meslek lisesinden gelenlerde not ortalamasıyla gelsinler 2 sene okusunlar ondan sonra bi sınava girip lisans mezunu olsunlar bilmiyorum ama bana ters geldi bu!!!!!!
    [her türlü tepkiye açığım]

Ben de meslek lisesi mezunuyum. Benim sınıfımda onlardan bir sürü vardı. Onlar bütün lise hayatları boyunca gezdiler tozdular. Ben 2 sene boyunca dershaneye gittim. Hafta sonu tatili nedir bilmedim. Ne için? YÖK'ün bize dayattığı ve girebildiğimiz tek bölüm olan bölümümüzle ilgili öğretmenliğe girebilmek için. Onlar sınavsız olarak bedavaya kimisi Marmara Üniversitesine gitti, kimisi İstanbul Üniversitesi, Kimisi Galatasaray Üniversitesi. Şimdi bu yeni düzenlemeyle benim öğretmenlik diye girdiğim bölümü değiştireceklermiş. Bir de benim öğretmenlik hakkımı elimden alacaklar. Üstüne benim yanıma hiçbir uğraş vermeden 2 seneliğe giren adamları getirecekler. Oh ne ala memleket. Var mı böyle. Yedirmezler kimseye. Başta biz yedirmeyiz. O kadar engele rağmen çabalayıp 4 senelik bir yere girmeye çalıştık biz. Zor bela olsada başardık. Emek verdik. Sınavsız olarak bedavaya girenler ne emek verdiler. Öyle birşeyin olabileceğini hiç zannediyor musun?

Kaldıki öyle basit bir sınavla 2 sene daha okutmazlar. Öyle olursa yine önüne gelen girer. Ve mühendislik gibi bölümlere girişi zorlaştırırlar. Ancak yeni uygulamayla Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi olacak olan şimdiki haliyle Teknik Eğitim Fakültesi diye geçen fakültelere girişlerinde bir takım kolaylıklar sağlanır bence. Ek puan ve fazla kontenjan gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 24 Ağustos 2007; 20:38:39 >

• quote:

Peki her emek verenin kazandığını nerden biliyorsun? Bu şekilde genelleme yapamazsın. 2 yıllığa gidip de orayı haketmeyen bi ton insan var. Nasıl sen kendi pencerenden bakıyorsan onlarda kendi pencerelerinden bakma hakkına sahipler. Bende kazandım Bilgisayar Öğretmenliğini. Elazığa gitmek istemediğim için İzmirde 2 yıllıktan devam ediyorum. Amacımı gerçekleştirmek için ister bunların bu şekilde yaptığıyla ister dgs ile ben girmek için uğraşacam. Yani buna sadece kendi gözünle mağdur durumda olduğunu sanma. Başka yönlerden mağdur olan bir ton insan var.
  • DGS ile alacak. ve Teknik Eğitim Fakültelerini uygulamalı teknik bilimler yapacaklar. ayrıca çok kolay bişe sınav bile olsa kontenjan meselesi herkesi alamazlarki. TV8 de ösym başkan vekili açıklamıştı
  • asparagas falan değil arkadaşlar cnn turk de biri yök sekreterimiydi, yardımcımıydı neydi bu sene değil ama seneye mutlaka yetişir diyordu. birde dgs falan dedi ama anlamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.