Şimdi Ara

2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başarılı bir çalışma olmuş. Fakat kutu dizaynına dikkat etmelisin.

Başarılarının devamını dilerim. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutunun hafif olması için bunu seçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 8 Kasım 2015; 7:09:30 >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı :D
  • Evet benim kutu da bitti sizlerle paylaşmak istedim...
     2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ] 2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ] 2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ]

2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ] 2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ] 2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ]

• edison3838 kullanıcısına yanıt
    süper bir çalışma karton her zaman iş görür pot arka tarafda herhalde
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    yok hocam kartondan değil bu ahşaptan yaptım üzerine kağıt yapıştırdım.Pot yok benim devrede
  • 3915 hoparlör çıkışından mı yoksa pc ses çıkışından mı sürülüyor ?
    3915 bende denedim hoparlör çıkışına bağladığımda ritim tutmaya başlamıştı.Bence pot yerine direk 1k direnç , ön yükselteç olarak da 2822M yapılması daha uygun olur.
  • LM3915 ses sinyal çıkışından sürülür fakat, 1w cıvarı ön yükselteç ile dediğiniz gibi tam uyumlu olarak çalışır. hoparlor çıkışına bağlanabilmesi için hoparlor artısından şaseye 10k drenç. ve hoparlor + ucundan en az 10kohm drenç ile vu-metre girişine.. anfi çıkışının verdiği tepkiye göre drenç değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Ocak 2014; 1:59:39 >
  • ben şöyle yaptım normal ledleri lm3915 bağladım beslemenin - kısmına pot koydum pota 1.2k direnç koydum ve ses çıkışını pc den aldım sorunsuz mükemmel çalışıyor
  • Doğrudurda işte bağzı arkadaşlarımız,, pc sesi %10 açıkken bile vu-metreden tepki bekliyor,, çözümü birmiktar ön yükselteç.
  • Güzel çalışma
  • Buda Benden Olsun 60 Led :)

Sistem 4.1 home cinema ya bagli .. En sag ve en soldaki uzun bacaklar Bass hoparlere digerleri 4 hoparlore bagli. 6 adet lm3915 60 adet led kullandim.

Resim ve Video:

2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ]

Video:

Electronics3242youtube
    6x LM3915 Vu meter 60 LED
    http://www.youtube.com/watch?v=Vsu2lDQIkR4

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceset_GR

Buda Benden Olsun 60 Led :)

Sistem 4.1 home cinema ya bagli .. En sag ve en soldaki uzun bacaklar Bass hoparlere digerleri 4 hoparlore bagli. 6 adet lm3915 60 adet led kullandim.

Resim ve Video:

Video:

Electronics3242youtube
    6x LM3915 Vu meter 60 LED
    http://www.youtube.com/watch?v=Vsu2lDQIkR4

Hocam gerçekten en çok imrendiğim şeylerden birisi bu benim. Estetik bir şekilde bitirebilmek. Hem ne yapacağının aklına gelmesi, hem de onu yapabilmek. (el becerisi olarak)

Sunum kadar kötü olduğum bir konu yok sanırım. :)

• Ceset_GR kullanıcısına yanıt
    Çalışmanız çok süper olmuş yapmışken tam yapmışşsınız

Bende bu ayın sonunda logitech s220 tamir ettirip Creative A-120 Logitech S-220 ikisini bir bağlıycam sizin gibi yapmayı düşünüyorum gene kartondan yapıcam. Üstünü aliminyum folyolu bant ile (soba bandı) ile kaplıyacam parlak görünümlü olacak ve iki tane yapıcam tek lm3915 kullanacağım şuanki olduğu gibi. Bu benim ilk elektronik çalışmalarımdan olduğu için bir şeyi yaptığımda çalışma heyecanıyla yapıyorum o yüzden aceleye getiridm şimdi daha güzeli yapıp resimlerini koyacağım

Sizin sağ ve soldakiler bass ortadaki dörtlü uydu hoparlörler ya ortadaki ikilinin ledler arasında mesafe kaç cm ? (benim yarım cm iyi olmuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 16 Ocak 2014; 21:26:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Çalışmanız çok süper olmuş yapmışken tam yapmışşsınız

Bende bu ayın sonunda logitech s220 tamir ettirip Creative A-120 Logitech S-220 ikisini bir bağlıycam sizin gibi yapmayı düşünüyorum gene kartondan yapıcam. Üstünü aliminyum folyolu bant ile (soba bandı) ile kaplıyacam parlak görünümlü olacak ve iki tane yapıcam tek lm3915 kullanacağım şuanki olduğu gibi. Bu benim ilk elektronik çalışmalarımdan olduğu için bir şeyi yaptığımda çalışma heyecanıyla yapıyorum o yüzden aceleye getiridm şimdi daha güzeli yapıp resimlerini koyacağım

Sizin sağ ve soldakiler bass ortadaki dörtlü uydu hoparlörler ya ortadaki ikilinin ledler arasında mesafe kaç cm ? (benim yarım cm iyi olmuyor)

Hocam en uzunlarda 2 led arasi 4.5cm

ortadaki 2 orta boy bacakta 3.5cam

en kisa bacaklarda ise 2.5cm

Aslinda kartonla ugrasacagina boyle de yapabilirsin biraz ugrastirir fakat maliyeti cok yuksek degil.

Bacaklar bildigin sehpa|masa bacagi su magzalarda satilanlardan tanesi 2-3 tl..

monte ettigimde yine magzalarda satilan duvara takilan unitelerden yani sunlardan:

bir tarafini actim kablolari falan altina gizledim.

Heeee bende kare bir masa bacağından yapmayı planlıyrdm ici bos sanmiyordum ici bos bulursam bende yaparım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bu arada o ledlerini koydunuğunuz içi boş dediğiniz demir mi ? ben içi boş tahta görmedimde ondan soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 17 Ocak 2014; 18:18:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Heeee bende kare bir masa bacağından yapmayı planlıyrdm ici bos sanmiyordum ici bos bulursam bende yaparım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bu arada o ledlerini koydunuğunuz içi boş dediğiniz demir mi ? ben içi boş tahta görmedimde ondan soruyorum

Evet ici bos ben bir tarafini kestim actim daha rahat calisabilmek icin resim ekliyorum anlamak daha kolay olur. Resimdede gorecegin gibi demir bacaklarin bir tarafi acik ledleri yerlestirmek vs icin..

Mission Completed !

• Hayirli olsun
    çok daha parlak fikirlerim var size şunu soracağım bu vu meterlere pleksi koyup küçücük ledi kocaman ışık haline getiriyor güzel görünüyor bu pleksilerden bana 5x3 olarak 20 adet lazım 60x100 cm oluyor oda 40 tl ben o kadar veremem çünkü daha öyle büyük birisi değilim öğrenciyim para lazım oluyor küçük çaplı maliyeti düşük yapıcam yani bu 60x100 cm pleksi yerine şeffaf pvc ler var pvcmi tam olarak bilmiyorum ama lokantalarda masaların üzerlerine şeffaf bir şey örtüyorlar yumuşak kıvrılabilir bşiey ama aynı pleksi gibi onu yapsam pleksi yerini tutarmı ? boş yere üretmediler ama kasa kapağına pleksi olur yumuşak kıvrılan olmaz faakt benim kullanacağım yerde küçücük 5x3 cm yani fark olmaz umuyorum bu arada 3mm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.