Şimdi Ara

2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: linyit43

çok daha parlak fikirlerim var size şunu soracağım bu vu meterlere pleksi koyup küçücük ledi kocaman ışık haline getiriyor güzel görünüyor bu pleksilerden bana 5x3 olarak 20 adet lazım 60x100 cm oluyor oda 40 tl ben o kadar veremem çünkü daha öyle büyük birisi değilim öğrenciyim para lazım oluyor küçük çaplı maliyeti düşük yapıcam yani bu 60x100 cm pleksi yerine şeffaf pvc ler var pvcmi tam olarak bilmiyorum ama lokantalarda masaların üzerlerine şeffaf bir şey örtüyorlar yumuşak kıvrılabilir bşiey ama aynı pleksi gibi onu yapsam pleksi yerini tutarmı ? boş yere üretmediler ama kasa kapağına pleksi olur yumuşak kıvrılan olmaz faakt benim kullanacağım yerde küçücük 5x3 cm yani fark olmaz umuyorum bu arada 3mm

Bahsettigin bu tazr birsey dimi?

Adrian Neamtuyoutube
    LM3915 IC VU Meter Tower
    http://www.youtube.com/watch?v=HKWt4zf2EGM

Senin dedigin masa ustune ortulen o seffaf seyler benimde aklima gelmisti belki olmaz diye farkli yapmistim. Aslinda benimde yapmak istedigim videodaki gibiydi..

Sen o seffaf dalgalari deneyebilirsen sonucu buraya yazarmisin bende ona gore yaparim

• Ceset_GR kullanıcısına yanıt
    Pleksiden yapsam %100 sonuç alırım fakat onların kullanış amacı vu metre için aynı olduğundan o şeffaf pvc den yapsam yarı yarıya ucuz olur fakat nasıl sonuç alacağım bilmiyorum.

Pleksinin 60x100 cm 40 tl iken şeffaf pvc 60x100 cm 17 tl bu kadar fark var yani ondan diyorum 23 tl az değil onunla ne devreler yapılır.

Hafta sonu tatil olacak o ara bi iyice düşiniyim aha tam fikir sahibi değilim.
  • Vallahi hocam 1 cm kalinlik yeter diye tahmin ediyorum. Goruntu olarak cok guzel. Ben burada bahsettigin seffaf pvc den buldum da maliyeti cok yuksek. Pleksi yi hic sormadim pvc yi ogrenince. Yurt disinda yasiyorum Turkiyeye ugrayinca oleksi almayi dusunuyorum. LM3916 ile de guzel devreler yapanlar var.
    Neonlar daha bi sahane.
  • Simdi aklima geldi hocam...

Ben pleksi yerine seffaf polyester yapacaktim. Bir arkadasim polyester den yapariz boyle demisti.

Fakat ben ruzgar turbini olayina sardirinca oylece kaldi uzerine gitmedim. Polyester isi yapanlarada bir sor istersen belki daha uygun olur.
  • Ceset_GR kullanıcısına yanıt
    Şeffaf polyester, şeffaf pvc, plexi, cam bunlar hep aynı görünümlü fakat kullanım alanları farklı olduğu için fiyat değişikliği var bizim vu metre devresine hepsi kullanım açısından aynı olmuş oluyor en ucuz hangisiyse ona yönelmeliym buralarda bi araştırıyim dükkanlara sora sora en ucuz nerde var güzel istediğim gibi hatta yanımda küçük pil ile led götürürüm ayak üstü hemen ledle kontrol ederim
  • lütfen bi yardım edin ben bu şemaya bakarak vumetreyi yaptım ama elektriği verince ledler yanmıyo ama 2.5 3 volt geliyo fişi çekince ledler yanıp sönüyo nolur yardım edin
  • enex E kullanıcısına yanıt
    şemayı tamamen doğru yaptığına eminsen ve entegredeki bacaklar birbiriine kesinlikle değğmiyorsa veya herhangi bir şey birbirine değimiyorsa bundan eminseniz 12v verirseniz bilgisayardanda sesi alırsanız doğru çalışır yanlış yaptığınız biyer varmı bi daha bakını
  • @Ceset_GR @Emin-Fırtına @edison3838 imzama bakarmısınız yeni yaptım :D
  • valla bakıyom şuan entegre hiç ısınmıyor anlıyamadım
  • hocamn bu devreyi bi kurayım dedim çalıştıramadım potu biraz açtığım zaman entegre ısınıyor hiç yanmıyor ledler neden olur bu
  • edison3838 kullanıcısına yanıt
    Kafan karıştıysa yeni şema çizdim bir daha bak yanlışlık yapmışmısın aynen 10 ledliyi yapacaksın sadece ekstra 10 ledi aynı yerlere bağlayacaksın
     2x10 Ledli Vu-Metre [ RESİMLİ / VİDEOLU ]
  • Vu metrelerin bazilari ortadan saga ve sola yaniyor bazilari ise bas vurdukca yukari yaniyor.isik olarak bunu nnasil ayarlicaz ???
    Galiba bu ortadan yanlara ben alttan uste olsun istiyorum
    Bu devrede 2 tanemi lm3915 entegresi kullanildi 1 tanemi tesekkurler basta iki tane var resimde ondan sordum Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öbür konudan mesaj attım size.
  • 13 yaşındasın sen, git top oyna ne bileyim metin2 de çar kas. Ne işin var vu metreyle, elektronikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.