Şimdi Ara

2si1 | Teknoloji ve Oyun Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • plastik çöple ilgili açıklamanıza benim aklıma gelen birşey var. şöyle hemen herkeste istanbul kart var. plastik atıkları attığımız plastik dönüşüm makinasına istanbul kartı okutup oraya plastik poşet adeti yazılacak. atıyorum 5 tane pet şişe götürdüğümde istanbulkarta 3 tane poşet alabilir şeklinde. büyük marketlere bim a101 migros vs gibi kasa çıkışlarında kartı okutup poşet alacağız.

• İnternetin artık çok hızlı olduğu şu günlere istinaden, Türk Telekom ile ilgili dün reklam gördüm, 6 mbps internet 75 TL, hem de ilk altı ay 2 katı hız ile verilecekmiş. :D:D

• teşvik nasıl yapılır diye sordunuz da defalarca yurt dışına çıkıyorsunuz illaki görmüşsünüzdür market önlerine mecburi plastik depolama otomatı ve en az 25 kuruş vermeli plastik şişe başına kola şişeleri gibi büyük olanlar 35 50 kuruş arası olsa inanın o plastik toplayan vatandaşlarımız atık bulamadıkları için isyan başlatır heleki bu devirde herşey bu kadar pahalı iken... ince hsap yapılırsa atıkları rasgele atmanın maliyeti millet olarak bize çok daha fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 1 Mayıs 2019; 17:41:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Söyleyecek çok söz var ama olabildiğince şunları yazayım Akın robotik denen kuruluş devletten alacağı yardımın avantanın peşinde koşan ve sadece göz boyayan bir firma başka bir şey değil bunu da bünyesinde kaç tane tasarımcı olduğu ile anlaya biliriz herhalde bildiğim sadece yazılımcılar var (tasarımcı varsa oda göstermelik tir çaycıyı tasarımcı diye göstermişlerdir). Ek olarak Türkçe dili kodlamaya son derece yatkın olmasına rağmen(IBM ile ilgili bir yazıdan) nedense ne üniversitelerde ne de devet kurumların da bu konuda bir çalışma var misal python yazılımı tüm amerikan üni.ler de lab.lar da daha nice yerde kullanılıyor ve bunun 2 sebebi var çok fonksiyonlu ve OKUMASI (ANLAMASI) kolay biz Türkiye de her şey de olduğu gibi ezber yaparak kod öğreniyoruz çoğu kişi yarım yamalak kod okuyor ve burada OKUMAK derken kodun içinde geçen ifadeleri kastetmiyorum yazlımı anlamaktan bunu aklında canlandırıp buna ekleme yada sadeleştirme yapacak düzeyde olmaktan söz ediyorum misal mit de adamlar öğrencilere oyun motoru nedir nasıl yapılır eğitimi veriyor öğrenciler GODOT diye bir oyun motoru yazıyor ve açık kaynaklı her sene kendini yenileyen gelişen bir platform oluşuyor buna benzer bir tane proje Türk üni.ler den duymadım ve Türkçeye uygun bilişim sözlüğü yok Türkçe kod kütüphanesi diye bir şey yok matematik fizik hep bir yere kadar sonra ingilizce ve biz daha neyin ne ifade ettiğini anlamadan ingilizce ezbere zorlanıyoruz okulda aldığımız ingilizce de göz önün de vede sadece şanslı kaymak tabaka aldığı yut dışı eğitimle olayı çözüp kendini kurtarma peşinde olunca (bunu da yazılım destek forumlarından anlayabiliyoruz) vs vs... Ben üniversitelerin en azından sürekli güncel bir bilişim sözlüğü ve bir yazılım dilinin Türkçe derleyici desteği ile gelmesini çok bekliyorum "tıpkı tarayıcılarda kaynak kodu göster dendiğinde ve her hangi bir kodun üzerinde durulduğunda baloncuk içinde kodun açıklaması çıktığı gibi öğrenmeyi destekleyici şekilde en azından" ve devletin Türkiye de satılan her dijital ürüne Türkçe altyazı ve destek zorunluluğunu firmalara getirmesini ve bu konuda kurumlarla firmalara yardımcı ekip oluşturmasını kesinlikle bekliyorum... 600tl verdiğim oyunda bari Türkçe desteği olsun o oyunlarda plonyaca bile var ama en az azami 7 ülkede Türkçe konuşuluyor ama altyazı yok!
    Devletten tek kuruş almadı akınsoft.

Evrim Ağacıyoutube
    Özgür Akın - Türkiye'nin İlk Robot Fabrikası
    https://www.youtube.com/watch?v=9GdyF7ZTG0I

• Is as gecinme derdindeki vatandas buna cok sevindi cunku AKP li bile olsa kendisine veya evlatlarina is istihdami yaratmiyor olusuna sukretmekteler ...

• yine keyifli bir program daha :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.