Şimdi Ara

2si1 'Arlı' Teknoloji ve Oyun Programı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kaan kardeşim kızamasın fakat röpörtaj ve uygulama inceleme işini bence Mesut Çevik yapmalı.
    2si1 programınıda talha kardeşim ile sen sunmalısın.Uygulama haber programını ve röpörtajlarını genelde izlemiyorum çünkü yapay ve sıkıcı geliyor sitenin hitinden sende görüyorsun izleme oranlarını.
    Fakat bu programda her geçen hafta daha iyi haberler sunacağındanda eminim.Bence tek olumsuz şey haberleri çabuk çabuk sunuyorsun(okuyorsun) ve tablete çok bakıyorsun Mesut bey bu konuda oldukça tecrübeli kameralara oynuyor :) çabuk çabuk sunmanın sebebide sanırım röpörtajdan kalan bir alışkanlık dar zamanda çok şey verebilmek. saygılarımı sunarım

  • Bunun yararlı olup olmayacağını ne ben bilirim nede devlet adamları. Ancak dediğim gibi bunu yapmazlarsa ilerde hesap sorulabilir neden bizi sömürgeye çevirdin, kaç para aldın o firmalardan diye. Çünkü bu bilinen standart bir uygulama. Binlerce kez yapıldı ve her durumda kamu Yönetiminde yapılması gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel mis gibi program.

  • Sony olayında eksik bilgiler verilmiş.

  • Çok iyi bir program olmuş. Kaan Arlı kesinlikle Mesut Ç'den daha tarafsız iyi bir editör.

  • Anti damping nedir?
    İç pazarlara oranla ihracat pazarlarında malların daha ucuza satılmasını önlemek amacıyla hükümetin ithalat üzerinde aldığı kısıtlamalardır.
    GATT çerçevesinde damping, bir ürünün benzer bir ürünün ihracatçı ülkede tüketim için satışa sunulan fiyattan daha düşük fiyatla ihraç edilmesi şeklinde tanımlanmaktadır. Diğer bir deyişle, eğer ihraç fiyatı ile ihracatçı ülkedeki iç tüketim fiyatı arasındaki karşılaştırma sonrasında, ikincisinin daha yüksek olduğu anlaşılırsa ürün dampingli kabul edilir. Damping suçlamalarının geçerli sayılabilmesi için, ithal ülkesindeki yerel sanayi üzerinde somut ve tespit edilebilir zarar meydana geldiğinin kanıtlanması gereklidir.
    AB, GATT Anlaşmasının hükümlerine paralel olarak bu alanda kendi mevzuatını geliştirmiştir. ABnin Ortak ticaret Politikası çerçevesinde Komisyon, damping suçlamalarının haklılığını araştırmakla yetkili kılınmıştır.
    Herhangi bir ab üyesi ülke ya da AB içerisindeki bir firma ya da kuruluş damping yapıldığını iddia eder ve bunun AB içerisinde faaliyette bulunan herhangi bir sektöre zarar verdiğini delillerle ortaya koyarsa, Komisyon tarafından bir damping soruşturması açılır. Bu dönem içerisinde eğer ihracatçı ülke fiyatları yükseltmeyi kabul ederse (price undertaking) soruşturma durdurulur. Soruşturma sonucunda bir damping marjı saptanırsa, Komisyon tarafından eşit düzeyde anti-damping vergisi belirlenir. Söz konusu vergiler, bir tüzük vasıtasıyla Konsey tarafından onaylanmasını takiben yürürlüğe koyulur. Anti-damping kararlarına karşı, adalet Divanı ve Birinci Derece Mahkemesine başvurulabilir.
    1989 tarihli 3577 belirli ithalatta haklı olmayan rekabetin önüne geçilmesi hakkında yasa uyarınca,yasa ayrıca ilgili mevzuata bakarak yapılan tahkikat sonucunda dampinge mevzu olduğu anlaşılan bir ithalatın, türkiye de bir üretim dalında maddi zarara yol açtığının yada maddi ziyan tehdidi oluşturduğunun yada piyasanın bozulmasına sebep olduğunun,yada bir üretim dalının fiziki kuruluşunu geciktirdiğinin anlaşılması durumunda,ithalatta haklı olmayan rekabeti değerlendirme kurulunun önerisi üzerine dışarı ticaret müsteşarlığı nın bağlı olduğu bakanın onayı ile birlikte muvakkat yada kesin önlem olarak anti damping vergisi alınabilir.Başkaca,90 günü geçmemek koşuluyla sözkonusu verginin geriye dönük olarak uygulanması da mümkündür


    Kaynak:http://antidamping.nedir.com/#ixzz3N5J45YBp





  • Güzel bi programdı. Daha önceki programlarda Mesut ve şimdide Kaan eleştiriliyor, dozunu kaçıran arkadaşlar mutlaka beğenmediğiniz noktalar olabilir, özgürsünüz görüşlerinizi tabiki yazacaksınız lütfen eleştirdiğiniz kişiyi rencide etmeden yazarsanız daha şık olur.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.