Şimdi Ara

2K Oyunculuk İçin Amd mi? İntel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2k 100-120 civarı fps alabileceğim bir pc toplamak istiyorum. Genel olarak singleplayer oynayacağım. AC, Totalwar vs. Rtx 2070 üzerine bir sistem düşünüyorum. Marka ve Oc takıntım yok. Monitör dahil 8-9bin bütçe var aklımda. Tek çekirdek performansı intel daha iyi ancak 2k da ne değişir? Mümkün olduğunca fiyatı aşağı çekmek istiyorum. O yüzden amd tabanlı pc daha mantıklı geliyor bana ama öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. Bütçe düşük olursa sıvı soğutma da takabilirim pc ye. Şimdidwn teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2k low için Intel 2 k ultra vs için iki işlemcide olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yılında topladığım İmzamdaki sistem ile 2k GSYNC 144 hz monitör ile kullanmaktayım. Single oyunlarda 100fps üzeri oynamaktayım. PubG ise 120fps üzeri alıyor.

Yeni sistem toplanacak ise Ryzen 3. generation piyasaya sürülmek üzere, beklemenizde fayda bulunmaktadır.

• Bende de şu an 3770k var ddr3 16gb 1600mhz ram var ancak ekran kartı 560ti. Tahminimce benim işlemci 2070i beslemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: StiCkmaTa06

Bende de şu an 3770k var ddr3 16gb 1600mhz ram var ancak ekran kartı 560ti. Tahminimce benim işlemci 2070i beslemez.
    2k ve 4k çözünülürlüklü monitör var ise Rtx 2080ti takılsa bile i7 3770k fazlası ile iş görecektir.

Artık oyuncuların 2k 144hz FreeSYNC monitörlere yatırım yapmaları daha akıllıca bir hareket olacaktır.

• Açıkcası 2080ti ya bütcem yetmez. O yüzden 2k monitör almayı ve bunun hakkını verecek ekran kartı alacağım. Yüksek fps gerektiren online oyun oynamıyorum. 144hz iyi olur tabi ama daha uygun fiyatlı 120hz de benim işimi görür. Pc ye ilk alacağım parça ekran kartı olacak 3770k besleyecek mi bakacağız artık. İşlemci için de 3.nesil amd leri bekleyebilirim. Bu arada ram in cl değerinin 15 ve 16 olması arasında ne gibi bir fark var?

• Ben de platform yükselteceğim intel ya da amd karar vermedim Zen 2 nin çıkmasını bekleyeceğim. Gördüğüm kadarıyla halihazırda sistemin mevcut şimdilik ekran kartı ve monitörünü alıp platform için yazı beklemeni tavsiye ediyorum intel dahi alacak olsan. Şu an 9xxx seri inteller çok pahalı ve zen+ güncelliğini yitirmek üzere zen 2 çıkınca intelin fiyatlarda indirime gitmesi muhtemel. Tabi yine de son karar senindir hemen almak istiyorum dersen 1440p ultra ayarlar için intel de amd de iyidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ryzen 2600 al geç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8-9 bine 2070'li 2k sistem kuramazsınız 2070 zaten 3500 4 bin lira.2000 2500 de monitör.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Parçaları yurt dışından alıyorum

• StiCkmaTa06 S kullanıcısına yanıt
    yine alamazsınız siz 9 binin kaç dolar ettiğini bilmiyorsunuz galiba 1711 dolar yapar.2070 570 dolar.300 dolar da monitöre ver 841 dolar kalır ne amdsi ne inteli sanki 2700x süperdir desem alabiliyor musunuz 300 dolar da o.insanların vaktini boşa harcıyorsunuz piyasadan haberiniz yok.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    3100TL ekran kartı 1100TL işlemci 800TL ram buldum. 1000TL anakart buldum. Monitörü Türkiye den 1700TL ye buldum. Elimde Hdd var biraz eski ama kullanılır. 7700TL yapıyor buraya kadar. Geriye ssd ve kasa kaldı sanırım. 9000 civarı bir bütçenin yeteceğini düşünüyorum.

• Soruya tam cevap degil ancak hic 1080p ile 2k arasindaki farka baktin mi? Versek sana random bir bilgisayar ozelliklerine bakmdan oyuna girsen oynasan 1080 mi 2k mi anlamazsin muhtemelen. Zaten oyun oynayacaksan alacagin monitor maksimum 24" hadi olsun 27" gene cok farketmeyecek. Bilmiyorum ancak bana asiri derecede abzurt geliyor fhd otesi cozunurlukler, film izleyecek olsak tamam mesafe gerekli falan ama oyunda hic gerek yok masrafa, tamamen pazarlamak icin hype yapiyorlar bu 2k 4k mevzularinda. Zira 6-7 senelik bir i5 islemci ile gtx960 ekran kartiyla bile en baba oyunlar 1080p de akici bicimde oynaniyor. Ama 10 senelik Crysis'i bile 4k oynamaya kalkinca en high end pc ler bile kasmaya basliyor. Goruntu farki var mi? Yok. 4 metre mesafeden esek kadar 4k tv yoksa o oyunu monitorden oynayacaksan gereksizin gereksizi.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    1080p ile 2k görüntü anlaşılır ama şu dediğin doğru 24 inchte 2k alıyorlar keskin ötesi oluyor.27'de 2k daha iyidir ve 4k kadar zorlamıyor 2070 yeterli gelir.4k 2k'yı 2 kat zorlayan bir şey olunca ne taksan olmuyor.
  • 2k çözünürlükte pek fark olmuyor. Ama uyumluluk konusunda intel daha iyidir. Uyumluluk konusundan kastım oyunlarda uyum yazılım olarak intel genelde daha iyi oluyor.
  • warhammer 1-2 dışında total war oyun motorları 32 bit ve 2 çekirdek kullanıyor 2 çekirdeğide tread gibi kulanıyor. Hartdaki adam sayısı arttıkça 4v4 savaşlarda ultra birm boyutunda ryzen az biraz sorun çıkarabilir. ekstrem durumlar. Yeni çıkcak Three Kingdoms Warhammer sersisi gib 64 bit güncellendi. Bu oyunlar işlemci çekirdeeklerini güzel kulanıyor ryzen yaa intel olması farketmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.