Şimdi Ara

2k Monitör 1080p de Çok Sırıtır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3600 ve 5700xt almayı planlıyorum ve uzun yıllar kullanmak istiyorum. iki üç yıl rahat götürür mü oyunlarda ve dizi film izlerken ? ekran kartını değiştirmezsem 1080p de kullanımda görüntü bozulup rahatsız eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• götürür tabi ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    ps5 ten sonra geafikler sıçrama yapacak falan deniyor hocam. elimde patlamasın sonra

• her seferinde öyle deniyor. son yıllarda oyun sektörüne bak. hep aynı oyun motoru hep aynı muhabbetler. çıksa şimdi çıkardı yeni motorlar. motor çıksa da oyunlar sürükleyici değil. ha ben alırım oynarım dersin de hikayesi olmayan oyuna eski motor kullanıyorlar ki az satacak zaten diyip maliyetten düşmek için. sorun olmaz yani

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam 2k fp ürünü monitör önerir misiniz?

• 2K monitör kullanıyorum, oyun içinde çözünürlüğü 1080p yaptığında çamur gibi oluyor. Görüntüyü bozmadan downscale etme yöntemi var mı bilmiyorum. Ama kendi tecrübelerime dayanaraktan 1440p monitörde 1080p gaming görüntüyü çok pis hale getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 22 Ekim 2019; 14:49:39 >
  • donda kullanıcısına yanıt
    bu işe hiç girişmemek mi mantıklı yoksa girişmek mi çok kararsızım. uzun dönem kullanım için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uyurgezzer

bu işe hiç girişmemek mi mantıklı yoksa girişmek mi çok kararsızım. uzun dönem kullanım için.
    2k'da 5700xt AAA oyunlarda 60fps barajını aşar, rekabetçi oyunlarda ( dota,lol, cs:go, optimize edilmiş ayarlarla pubg, apex, overwatch ) gibi oyunlarda 144hz barajını aşar, ama bu sonuçları çok uzun yıllar almak istiyorsanız yetmez. Bence iyi bir ikili olur 5700xt ve 1440p monitör. Telefonların ekran çözünürlüklerinin full hd üzeri olmaya başladığı bir yılda 1080p monitör almak bana çok mantıklı gelmiyor.
  • Peki neden 2k görüntüde bulanıklık yapar 1080p kullanırsan

• Birde neden AMD 🤔 ileriye dönük birşey yapmicaksan Nvidia daha sağlıklı olur

• Arkadaşımın 2K monitör var 1080P oyun oynuyor ve görüntü çamur gibi
  • Gbness G kullanıcısına yanıt
    daha ucuz çünkü. performansı çok daha iyi.
  • tolgay007 kullanıcısına yanıt
    tamam hocam yapmayalım o zaman bu tarz bişi
  • Uyurgezzer kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerindeki verilerin cokda önemli değil termal ve güç tüketimi kısmı performansdan daha önemli ısı en büyük düşman ama yinede sizin karariniz birşey diyemem

Hocam bütçeme göre fp ürünler tercih etmek zorundayım. Araştırdığım kadarıyla uzun yıllar kullanımda o kadar kötü bir yorumunu görmedim.
  • Uyurgezzer kullanıcısına yanıt
    Tabi herkesin bütçesine göre ama AMDnin genlinde bir ısınma sorunu var işlemcilerde pek sıkıntı yokda ekran kartları fazla ısınıyor hele hele laptoplarda eğer soğutma yetersizse arizalabiliyor çoğu laptopta yeterli değil zaten 🤦

referans modellerinden sonra ısınma sorunu yaşamıyorlar diye biliyorum hocam.
  • Maalesef görüntü kötü oluyor. Tabi kişiye göre değişir ama 2k-1k aradaki fark uçurum değil. Güzel bi 1080p curve 24' al hem FPS yüksek olsun hemde cam gibi oyna. İmzamdaki monitörü şiddetle tavsiye ederim.

• 23.8 monitör. 2k ama 1080p ye alınca görüntü bozulmuyor. Bozuluyor diyen arkadaslar muhtemelen 27 inç felan kullanıyordur. Yani boyut önemli...
  • Bende ag241qx var oyunları 1080p ye alınca görüntünün 1080 ile alakası yok. Monitörünüzün en üst çözünürlüğünü kullanmak zorundasınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.