Şimdi Ara

2k 32 inç Monitör Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Yakın zamanda sistem topladım ve sıra monitör almaya geldi. Ekran kartım rtx 3080, o nedenle biraz hakkını vermek adına 2k monitör arıyorum ancak maalesef çok yüksek bir bütçeye çıkma şansım yok. Kullanım amacım %90 oyun ve %10 medya tüketimi olacak. Oyun olarak da shooter hiç oynamıyorum, rekabetçi oyunlarla da işim yok yani hikayeli oyunlar için daha çok. Akakçe üzerinden araştırdığımda göze çarpan sadece 1-2 model monitör görebildim. Bunlardan ilki ve en mantıklı gelen Monster Aryond a32 v1.2. Benzer özelliklerde viewsonic ve lenovo nun modellerini de gördüm ama her anlamda Monster (kağıt üzerinde) daha iyi görünüyor, özellikle parlaklık açısından. Bir diğer alternatif ise samsung g5 modeli. Bu da kağıt üzerinde bir tık daha kötü görünüyor ama yine de tercih edilir mi bilemedim.


    Şimdi eminim bir çok kişi "neden VA bakıyorsun, VA panel alınmaz, git IPS panel al" gibi yorumlar yapacaktır ama cevap çok basit, fiyat. Fiyat dışında da ben black smearing (halk ismiyle ghosting) olayının biraz abartıldığını düşünüyorum. Biraz daha kişisel bir durum tabi bu ama hareket algılama konusunda gözüm çok iyi değil o nedenle benim çok sinirimi bozacağını sanmıyorum. Asıl sinirimi bozabilecek konu ips ekranların siyahlarının çok açık tonlu olması.


    Şimdi bunların dışında kafamı daha da kurcalayan seçenekler ise 2. el piyasasına baktığımda çıkıyor. 1 numaralı alternatif bu konuda xiaomi 34 inç ultra geniş monitörler. Fiyat olarak bahsettiğim sıfır monitörlerle hemen hemen aynı fiyatlara bulunabiliyor. Ultra geniş gerçekten çekici geliyor ama uzun süre deneme fırsatım olmadığı için de pişman olur muyum bilemiyorum. 2. el olarak karşıma çıkan diğer ürünler ise Lg ve Dell gibi markaların üst seviye ips monitörleri oluyor ama yine 1000 küsür lira fazlası oluyor. Bunlarda da genelde kavisli değil de düz modelleri gördüm satışta ve açıkçası 32 inç düz ekran için biraz fazla büyük olur gibi geldi.


    Biliyorum biraz uzun yazdım ama durumu olabildiğince açıklamaya çalıştım ki biraz daha net anlaşılabilsin. Bu modeller arasında yada farklı önerilebilecek bir ürün varsa bilgi almak istedim. Herkese iyi forumlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow_170 -- 7 Nisan 2023; 3:22:0 >







  • Bu monitörü öneririm hocam.



    2k 32 inç Monitör Önerisi
    2k 32 inç Monitör Önerisiakakce.com
    ViewSonic VX3268-2KPC-MHD 32" 1ms QHD Freesync Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-viewsonic-vx3268-2kpc-mhd-32-1ms-qhd-freesync-curved-oyuncu-u-fiyati,1383378705.html
  • cuverd alma va panel alma.

    curved ergen turnusolu bir teknolojidir. paneli öyle kıvırınca kronik sorunlar daha belirginleşir. ışık sızmasının seviyesi artar.

    AYRICA

    va paneldeki ghostingi hiç kimsenin abarttığı yok,va panel pişmanlıktır. va panel karanlıkta gizlenen düşmanı görememektir. oyun içinde akşam saatlerinde kör olmaktır. sabahı bekler gibi bekledim seni...ıps....

    bu fiyatlara çıkamıyorsanda monitör falan alma.



    tavsiyem;

    https://www.hepsiburada.com/samsung-ls32ag500ppxuf-odyssey-g5-32-1-ms-165-hz-ips-wqhd-display-port-hdmi-g-sync-hdr10-gaming-monitor-pm-HBC00003ZIR3V



    elimdeki 2k 32'' va paneli kakalayacak birini bulursam ben de bundan alacağım. sevgiler...


    va panel üreticileri bu paneli tv dışına çıkarıp oyunculara hakaret etmektedirler.sövgüler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 14 Nisan 2023; 21:44:57 >




  • Bende bu monitörün fiyat performans olarak alınır mı diye hala sormak istiyorum ?


    27" 2k monitör kullanıyorum keskinliği 27" 2k daha iyidir. Ama 32" modelde bu ürün hala iyi midir ?





  • Samsung ya da LG markalarının IPS ve 10 bit ekran, G-Sync uyumlu ve en az 144 hz olan modellerini öneririm.


    Kendim HP X32 kullanıyorum, şu an satılmıyor sanırım ancak benzer özelliklerde dediğim gibi Samsung ya da LG bulabilirsiniz.


    Bütçe konusunda yapabilecek çok bir şey yok, 8-9 bin liraları gözden çıkarmanız gerekiyor şu an.


    Ekleme: Kavisli monitör önermem ancak daha önceden deneyimleyip hoşunuza gittiyse kavisli modellerden seçersiniz bu dediklerim arasından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 16 Nisan 2023; 18:42:20 >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar ama çoktan aldım monitörü. Monster a32 v1.2 tercih ettim, eksileri var tabiki ama şu anlık memnunum

  • Monster al geç hocam. bende kullanıyorum, parasına göre 10 numara monitör. Hele ki hdr ayarı yapıp hdr açık kullanırsanız bir üst segment gibi oluyor tavsiye ederim. Hdr 10 destekliyor ama sadece 450 nit tepe parlaklığına kadar. Yine de oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Eksi olarak ışık sızmaları var ama rahatsız etmiyor. Renkler canlı ve tpki süresi de gayet düşük. Ghosting çok az var ama moniördeki override özelliği ile bu da iyice azalıyor...

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Üstat HP X32 den memnun musunuz? Ben alma aşamasındayim fikirleriniz benim için önemli, özellikle oyun için.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    x32 deneyiminizi ben de merak ediyorum, bu sıra fiyatı biraz inmiş görünüyor, ben de monitör arayışındayım.


    Bir de, kavisli monitörlere bir çok arkadaş tu-kaka yaklaşımında ancak 32" monitörün büyüklüğünü dikkate almak gerekir bence.

    Flat 32" 1 metre mesafede baş çevirme hareketi gerektiriyor mu mesela, size soracağım soru bu olurdu.

  • @savashistan @Akineton


    HP X32'den memnunum.


    Rekabetçi oyun oynamıyorum açıkçası o konuda yorum yapamayacağım ancak hikayeli ve görsellik isteyen oyunlarda renkleri oldukça başarılı buluyorum. HDR400 sayesinde 10 bit görüntü elde ediliyor. Film konusunda da gayet tatmin oldum.


    2560x1440 çözünürlüğün 31,5" için pikselleşme yapabilmesinden endişelenmiştim ancak piksel göremiyorum baktığım mesafeden.


    Fotoğrafı çektiğim mesafe 80 cm ve tam bu mesafede oturuyorum, kafa hareketine ihtiyaç duymuyorum. Tabi ufak çaplı hareketler yapıyorum tamamen sabit duramıyoruz ekrana bakarken maalesef. Mesafe sorun olmuyor o yüzden.


    İlk aldığımda ms değerini test etmiştim, en hızlıya getirince renkler değişiyor bunda da haberiniz olsun. Paneli düz ips diye biliyorum, fast ips ya da rapid ips dedikleri paneller bu monitöre göre ne konumdadır bilmiyorum açıkçası.



    2k 32 inç Monitör Önerisi




  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Tavsiyeniz üzerine sipariş verdim bakalım bende denedikten sonra burada paylaşırım.
  • @Mugetsuga @savashistan


    Benim monitörüm sorunsuz geldi. Hiç bir sıkıntı yok. Tek eleştirebileceğim yönü ayar tuşları :) 90'lardan kalma gibi panelin arkasında ve 3-4 cm kadar da içeride, neden alt çerçeveye koymamışlar acaba. Asansör olması sevindirdi, ürün açıklamasında yoktu.

  • @Mugetsuga@Akineton

    Arkadaşlar benimde monitör bugün geldi kurulumunu yaptım. Gerçekten çok beğendim. Eski monitörüm LG 27UL550, onunda ekranı ve görüntü kalitesi çok iyi idi ama oyun performansı maalesef zayıf idi. (4k 60hz). Bende özellikle menü tuşlarının yerini pek beğenmedim ama tek kusuru bari bu olsun.


    Bu arada 6799 a almıştım fiyatı 14499 a çıkmış 2 günde şaşırdım açıkçası.

  • Hayırlı olsun arkadaşlar. Tuşlara çok takılmayın zaten ayarınızı yapıp bir daha dokunmayacaksınız. Yukarı-aşağı ayarlama yapılabiliyor evet, ben monitör tutucu ile kullanıyorum son 4 aydır ama kendi ayağını da oldukça başarılı buluyorum.


    @Akineton @savashistan

  • savashistan S kullanıcısına yanıt

    Şaka yapıyorsun sandım.


    Nasıl bir fırsat yakalamışız biz!

  • bende monster aryond 32 1.2 söyledim umarım memnun kalırım ya tamam güzel monitörler var ama bakıyorum 27 inc oluyo bütceme göre ama ben buyuk ekran sevdıgım ıcın ve buce kısıtlı oldugu ıcın va panel soyledım 32 ınc bence güzel

  • Ekran kartınız DP 1.4 destekliyor ise monitör tercihlerinizde buna dikkat edin, çünkü DP 1.2 ile 1.4 arasında baya fark ediyor.
  • MAXIMUS786 kullanıcısına yanıt

    Hocam ısınma muhabbeti duydum, sizde de oldu mu acaba?

  • 1 hafta önce Carrefourda 34 inc Samsung Odyssey G5 Curved WQHD 165 hz monitor vardı kampanyalı 9.900 TL ye. O fiyata daha iyisi yok 2k 32 inç Monitör Önerisi  İhtiyacı olan varsa stokları araştırsın. Ekstra monitör almak yerine ekranı 3e bölüp kullanmak isteyenler için ideal.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.