Şimdi Ara

2K 165HZ ''27 G-Syncli Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada belirtiğim gibi 2K 165HZ "27 G-Syncli Monitör Tavsiyesi istiyorum

Asus TUF Gaming VG27AQ monitörünü düşünüyordum ama hiç bir yerde stok bulamadım ona benzer bir monitör tavsiyesi yaparsanız sevinirim IPS Panel önceliğim. VG27AQ modelini satan arkadaşlar varsa almak isterim 2.el olarak.

Bütce: 2500TL ile 3000TL arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Man -- 19 Kasım 2019; 1:34:10 >

• Dell S2716DG modelini incelemeni öneririm uzun zamandır kullanıyorum ve çok memnunum ancak 144hz

Edit: IPS panel istemişsin sonradan okudum, bahsettiğim model TN panel ancak renkleri gayet güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meku -- 19 Kasım 2019; 8:55:30 >
  • G-Sync Compatible/ yazılımsal G-Sync olarak güncel modellerden LG 27GL850, Asus VG27AQ ve Gigabyte AD27QD,FI27Q ve FI27Q-P modeli var. Bunların arasından gerçekten alınabilecek cihaz FI27Q-P. 165Hz'e ulaşan tek model de o zaten. Ama hepsi fiyat aralığınızın üzerinde.

Donanımsal G-sync modüllü modellerden 2K 165Hz IPS olan seriler Viewsonic XG2703-GS, Asus PG279Q, AOC AG271QG ve Acer Predator XB271HU bmiprz modelleridir.
    Fiyat aralığınızda 2.el olarak bu modellerden bulabilirsiniz.

Bunların çıkacak yeni serileri zaten 5000-6000TL aralığında fiyatlara sahip olacak.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkür ederim :)
    Sizce bütçeme 1.000TL Daha ekleyeyip Asus VG27AQ modelini almalımıyım eksi yönleri neler acaba ?

Viewsonic XG2703-GS bu modelide düşündüm ama 4ms olması beni biraz düşündürdü.
  • Eğer o Asus ve Giga cihazlardan birisini alacak olsam Gigabyte P modeli olurdu. O panellerden sadece P modeli 10bit renk, 1440P, 144-165Hz ve HDR özellikleri aynı anda verebiliyor. P sürümü o yüzden çıktı zaten ve bu şekilde tanıtımı yapılıyor Ama 300-350bit parlaklık ile HDR olmaz. Ayrıca o panellerin de GTG değeri native olarak 4ms ama MPRT ile 1ms olarak değer veriliyor diye biliyorum.

Sadece LG nano IPS panel olan modeller 1ms GTG sanırım. Yeni gelecek donanımsal Gsync modüllü cihazlar da 1ms GTG IPS panel kullanacak.

Açıkçası 1ms-4ms olayının normal kullanıcıyı ne kadar etkileyeceğini bilmiyorum. Belki müsabaka seviyesindeki e-sport oyuncuları buna dikkat ediyordur. Bugüne kadar üst düzey IPS oyuncu monitörleri hep 4ms zaten. Yeni nesilde Nano Ips paneller 1ms çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Kasım 2019; 22:46:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladım ama Gigabyte P modeli bütçemin baya bir üzerinde. Peki Viewsonic XG2703-GS bu monitör hakkındaki düşünceleriniz neler eksi ve artı yönleri neler bu monitörün ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Viewsonic XG2703-GS ve Asus, AOC ve Acer denk modelleri için geçerli olmakla birlikte açıkçası şu yönü eksik diyebileceğim bir husus pek yok.
    Renk gösterimi ve canlılık olarak oldukça başarılı. Zaten jenerasyonlarının tepe modelleri bunlar.
    Artısı donanımsal G-Sync modülü olması. Nvidia'nın yazılımsal GSYNC desteklemesini olumlu buluyorum ama donanımsal G-Sync ile yazılımsal G-Sync
    direk aynı, diğeri gereksiz demek doğru bir hareket değil.

Başka bir kullanıcının donanımsal ve yazılımsal G-Sync hakkında sorudğu soruya cevabım şuydu-->https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140771009
    Bir fikir verecektir.

Yeni cihazlarda teknik özellik artışları var diyeyim ama bu da normal. Ancak düzgün yazlımsal GSync desteki monitörler bile 4000-4500TL oldu.
    4ms GTG belki eksi olabilir ama zaten IPS panellerde 1ms GTG değeri yeni nesil NANO IPs panelleri ile gelen bir özellik.
    Bu panelleri kullanan ve donanımsal GSync modülü olan monitörlerin fiyatları da 5500-6000TL bandında olacak.

Yeni paneller ile birlikte HDR de kullanılmaya başlandı ama açıkçası "gerçek" HDR için ben az HDR600 isterim. HDR400 sertifikalı ürünleri belki HDR dünyasına
    giriş modeli olarak kabul edebilirim. Ama 350 nit parlaklık değeri olup da HDR desteki demek bana çok yavan geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Kasım 2019; 11:45:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Viewsonic XG2703-GS ve Asus, AOC ve Acer denk modelleri için geçerli olmakla birlikte açıkçası şu yönü eksik diyebileceğim bir husus pek yok.
    Renk gösterimi ve canlılık olarak oldukça başarılı. Zaten jenerasyonlarının tepe modelleri bunlar.
    Artısı donanımsal G-Sync modülü olması. Nvidia'nın yazılımsal GSYNC desteklemesini olumlu buluyorum ama donanımsal G-Sync ile yazılımsal G-Sync
    direk aynı, diğeri gereksiz demek doğru bir hareket değil.

Başka bir kullanıcının donanımsal ve yazılımsal G-Sync hakkında sorudğu soruya cevabım şuydu-->https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140771009
    Bir fikir verecektir.

Yeni cihazlarda teknik özellik artışları var diyeyim ama bu da normal. Ancak düzgün yazlımsal GSync desteki monitörler bile 4000-4500TL oldu.
    4ms GTG belki eksi olabilir ama zaten IPS panellerde 1ms GTG değeri yeni nesil NANO IPs panelleri ile gelen bir özellik.
    Bu panelleri kullanan ve donanımsal GSync modülü olan monitörlerin fiyatları da 5500-6000TL bandında olacak.

Yeni paneller ile birlikte HDR de kullanılmaya başlandı ama açıkçası "gerçek" HDR için ben az HDR600 isterim. HDR400 sertifikalı ürünleri belki HDR dünyasına
    giriş modeli olarak kabul edebilirim. Ama 350 nit parlaklık değeri olup da HDR desteki demek bana çok yavan geliyor.
    merhaba 2k monitörümün yanına oyun odaklı full hd 27" bir monitör almayı düşünüyorum, aşağıdaki monitör ilgimi çekti bir yorumunuz olur mu oyun oynarken gecikme, ghosting vs gibi problemler yaratır mı ? Teşekkürler
    https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-27-vg27vq-165hz-1ms-mprt-hdmi-dvdi-d-dp-freesync-ve-g-sync-uyumlu-va-gaming-monitor/

• meku kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıt üzerindeki özellikleri güzel duruyor ama FullHD çözünürlükte 27 inch ebat olarak biraz büyük kaçabilir. Açıkçası 1080P için 24 inch üzeri kullanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Kasım 2019; 9:34:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.