|
Merhaba arkadaşlar, 28 m2 'lik konteyner bağ evime klima almak istiyorum. Kışları ısıtma ve yazları soğutma anlamında kullanıcam. İç anadolu bölgesinde yaşıyorum. Konteyner olduğu için yalıtım çok iyi degil ısı kayıpları var. Sizce kaç BTU bir klima almak gerekli? Klima montajında dış ünite yerde konteynerin sandwich panelin hemen yanında olacak. Dış ünite sesi çok ses yapar mı, dışardaki ses içeride çok hissedilip uykuyu engelleyebilir ölçüde olabilir mi? Arçelik 24325 modeli 24000BTU klimayı düşünüyorum fikrimce. 18000 BTU değeri yetebilir belki ama 24000BTU olursa sanki ısıtma anlamında özellikle daha iyi ısıtırmış gibi hissediyorum soğuk havalarda. Klimalar hakkında da çok bir bilgim yok. Sadece bir düşünce. 24000 BTU fazla gelebilir deniliyor kimi zaman mesela bu BTU'nun fazla gelmesinin elektrik kullanımını artırmasının dışında bir zararı oluyor mu? Daikin sensira'da düşünüyorum ama fazla maliyetli arçeliğe göre. Gerçekten 30-40 bin fazla vermenin bir anlamı var mı bilemiyorum. Daikin sensira - arçelik karşılaştırmasında arasında dış ünite sesinde özellikle büyük ölçüde bir fark var mıdır? Daikin sensira arçeliğe göre çok sessiz çalişiyor diyebilir miyiz? Bu klimaları nereden temin etmek mantıklı onu da sormak istiyorum sizlere arkadaşlar. Yaşadığım şehirde bayii de arçelik 24325 model 24000 BTU klima 52500 TL n11 de Emrepazarlama isimli satıcı da 42000 TL. Bu gibi n11,trendyol gibi sitelerden bilmediğim arçelik satıcılarından almak güvenilir mi? yoksa fazla para verip yaşadığım şehirde arçelik bayiisinden mi almaliyim? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı