Şimdi Ara

27inc casper M.CS-QHD270-M2758QP 2k 144hz 1ms inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
5
Favori
17.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kimin anlama sorunu olduğu belli ips yerine tn olsa nolacak varmı bu monitöre alternatif 27 inç 144 Hz tn panel hala boş yapıyorsun kullanmadigin özelliğe enayi gibi para verme taraftarısin öylede devam et muhahaha kurdurduğunu buradan görür gibiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gittigidiyorda an itibariyle 1663 TL %5 genel indirim var bugün herkese.
  • Fiyat ne kadar uygun olursa olsun TN panel alınmaz.
  • Para çoksa sorun yok yoksa mecbur aliyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TN panel alınmaz diyenleri anlamakta zorlanıyorum. IPS olsun , 144hz olsun, 2k olsun dediğin anda en ucuz Asusun 4 yıl önce çıkardığı mg279q modeli 3500+ fiyat ile karşımıza çıkıyor. yandan bakınca daha güzel görünsün istersek %120 daha çok ödemeliyiz. 75hz 2k olsun IPS dersek de fiyatlar 2500 lere çıkıyor. 1080P olsun 27 inç olsun ve 144hz dersek de asusun yeni modeli 2500 TL fiyat ile karşımıza çıkıyor , bu modelinde 27 inç olduğu için pixelleşme sorunu var, 2m uzaktan kullanmak gerek :). Curved olsun 2k olsun dersek de yine aynı sorunlar, 3000 TL gerekiyor. Yani demem odur ki bütçe eğer kısıtlı ise Casper tam F/P ürünü oluyor. Yada diğer markaların daha düşük özelliklerdeki modellerine bakmak gerekiyor. Yeni yorum yapacak arkadaşlardan şunu rica ediyorum. 144hz,1ms,2k,27 inç 1600 -2000 TL bandında daha iyi bir seçenek var ise yazsınlar. Yada şu özellik gereksiz deyip xxx model alınabilir desinler. Daha yapıcı ve yol gösterici olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anthon -- 8 Şubat 2019; 8:36:29 >




  • Bahsettiğiniz model muhtemelen MPG27CQ modeli, en başında bu fiyata sahip olma nedeni ülkemizdeki saçma fiyatlandırma politikası. Ederi ortalama 400-450 Dolar bana sorarsanız, vergisiyle vs ancak 500 ederi var. Fiyatının yüksek olma nedeni ise adında "Gamer" diye bir ibare bulunması Onun dışında pivot özelliğine sahip, VA panele sahip, kavisli bir tasarımı var. Bildiğim kadarıyla VA paneller, TN panellere göre daha hantal fakat bu MSI bu modelinde 1ms GTG tepki süresinde kullanılabildiğini söylüyor.(Muhtemelen 1 ms' de kullanırkn ghosting olacaktır.) Farkları bu şekilde

    Ekleme: 400 cd/m^2 parlaklık değerine sahip olduğunu söylemeyi unutmuşum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 8 Şubat 2019; 9:13:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 300cd parlaklık gerçekten yeterli 300 üstü gözü çok yoruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin yorumlarına bakıyorum da resmen Xiaomi fanları gibi kendi cihazının eksikliklerine/kusurlarına değinmeyip fiyatı pek uygun olmasa dahi çoğu açıdan daha kaliteli başka cihazları resmen gömmüş. Tarafsız bir kullanıcı incelemesi gelene kadar bence bekleyin arkadaşlar. 1600 TL oldukça iyi bir fiyat olsa da tarafsız incelemeleri beklemek en mantıklısı. Ek olarak James Donkey' in monitörleri gibi fason üretim monitörler olduğunu sanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 8 Şubat 2019; 9:36:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader ne taraf tutacam sanki Casper babamın firmasi 1080p monitörlere 1200 1300 vermek akıl karıya devam et doğru yoldasin bu fiyata bu özellikte monitör altarnatifin yoksa boş konuşmuş olursun elimden sayısız sistem geçmiş birisi için söylediklerin hiç doğru değil bu arada iyiyse iyidir kotuyse kötü marka fanligi yapmam ama gerçeklerde vardır kullanarak gördüğüm. İntelin oyun performansının AMD den iyi olması ben intelin savundum mu fan boy felan oluyorum kullanıp denemeden lütfen yorum yapmayın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://www.youtube.com/watch?v=hwPclULUFcs. Al detaylı inceleme herkes taraflı zaten bu video çıkmadan ben inceledim monitorü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi inceleme gelse şu monitöre rahatlıyıcaz önümüze bakıcaz..sadece pchocası' nın az biraz detaylı incelemesi var youtube da ama o da pek sonuç alıcı değil..aslında bu monitörü ve daha öncesinde piyasada muadilleri olan çeşitli 27" 2k tn monitörleri kullanan birinin bile şuraya üç beş satır kıyas yorum yazması bile çok faydalı olacak..Örneğin aoc agon ag271qx şu an için 2800 tl ye alınabiliniyor..arada 1200 tl yaklaşık fark var..tn panel kalitesi aoc un çok altında değilse ne gerek var o kadar fark vermeye mesela..anlatmak istediğim bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EndOfTheNight kullanıcısına yanıt
    İşte almak istyosan dene pişman olmazsın. Bana göre gerçekten iyi bir monitör tabiki ips kalitesi yok ama sonuçta bu oyuncu monitörü hız için üretildiği için sorun yaşamazsınız dediğiniz monitörle arasındaki farkı deneyip söyleyebiliriz maalesef o dediğin monitörü satıp adam bunu neden alsinki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 bit(6 bit + frc) diyor casperin paneli için. Diğer Tn panellerin çoğu 8 bit. 6 bit+frc olmasının renk derinliğinde ne kadar olumsuz etkisi olur onu görmek lazım. Piksellerin renk değiştirirken parlamasına ve titremesine neden oluyormuş. Muadil tn panellerle kıyaslamadan karar vermemek lazım sanki. Kendi kullandığım Asus VG248QE de 6bit+frc miş. IPS monitörle beraber kullandığım asusun renkleri biraz soluk kalıyor. onun dışında memnunum. asusun 1080p olan çoğu modeli 6bit+frc miş. Bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Kendim gibi son kullanıcıdan bahsetmedim ben..donanıma düşkün bazı arkadaşlar olabiliyor aramızda veya hasbel kader bir şekilde bu ve daha öncesinde başka bir muadil monitör tecrübe etmiş olan arkadaş olabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcıya ölü piksel çıkması durumunda iade edebilir miyim die sormuştum. "merhabalar değerli müşterimiz iademiz yoktur.Değişim yapılmaktadır." şeklinde cevap aldım.
  • dmrrr kullanıcısına yanıt
    Sende ölü piksel olduğunu söyleme direk iade et hoşuma gitmedi diye :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EndOfTheNight

    Adam gibi inceleme gelse şu monitöre rahatlıyıcaz önümüze bakıcaz..sadece pchocası' nın az biraz detaylı incelemesi var youtube da ama o da pek sonuç alıcı değil..aslında bu monitörü ve daha öncesinde piyasada muadilleri olan çeşitli 27" 2k tn monitörleri kullanan birinin bile şuraya üç beş satır kıyas yorum yazması bile çok faydalı olacak..Örneğin aoc agon ag271qx şu an için 2800 tl ye alınabiliniyor..arada 1200 tl yaklaşık fark var..tn panel kalitesi aoc un çok altında değilse ne gerek var o kadar fark vermeye mesela..anlatmak istediğim bu.
    youtube kanalının incelemesine baktım monitör siyahları iyi vermiyor gibi ya da gereksiz parlatmışlar adam dakikalarca boş şeylerden bahsetmiş. bir monitör inceliyorsan önce panelinden başlamalısın renk kalitesi nasıl görüş açıları siyahlar vs vs ne durumda doyurucu bir yorum yapmamış.




  • marxx kullanıcısına yanıt
    Demek istediğimde buydu zaten hocam..Ancak benim için spesifik bir durum var..ben monitörü sadece oyun amaçlı kullanıcam..böyle olunca da tn panelin bazı dezavantajlarını gözardı edebiliyorum..mesela görüş açısının pek bir önemi yok benim için çünkü karşıdan kullanıcam ekranı sadece...monitörde film olsun veya başka bir medya uygulaması felanda izlemiycem, o yüzden renk kalitesinin önemi daha da azalıyor benim için çünkü böyle paneller medya görüntü uygulamalarında çuvallıyorlar aslında genel renk kalitesi anlamında..söz konusu sadece oyun grafikleri olunca daha da tolere edilebilir oluyor...Alıp almamak arasında gidip geliyorum..En çok beni çeken şey ise şu an için fiyatının çok uygun olması.
  • https://www.youtube.com/watch?v=_QBy0ZiRbWM

    başka bir inceleme videosu daha var.
  • Monitör çerçevesiz olmasından dolayı 24 inç konforunda duruyorsa kesinlikle alacağım.Büyük ekran yakın mesafeden kullandığım için rahatsız ediyor max 24 inch gaming monitör düşünüyordum fakat fiyatı ve 2k olması cezbetti.Fps oyunlar için özellikle cs go için tavsiye eder misiniz yoksa büyük gelir alanı kaçırırsın max 24 mü al dersiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.