Şimdi Ara

27 dolarlık Bitcoin yatırımını unutan kişi milyarder oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • benim anlamadığım (gerçi millet 900bin doları tl ye çevirmekle ev alıp kiraya vermekle uğraşmış yorumalrda)

    "Aradan geçen yaklaşık 6 yılın ardından ise bugün 1 Bitcoin yaklaşık 423 dolar (1232 TL) değere sahip.
    Norveç'li bir vatandaş ise Bitcoin'in ilk defa piyasada görüldüğü 2009 yılında 150 kroner (27 dolar) yatırım yaparak 5000 Bitcoin satın almış ve sanal paralarını öylece unutmuş. 2013 yılına geldiğimizde yaptığı yatırımı hatırlayan Kristoffer Koch isimli kişi bu kez de Bitcoin cüzdanına erişebilmesi için gerekli özel şifresini unutmuştu. Sonrasında şifresini hatırlamak için biraz çaba sarf eden Koch cüzdanına eriştiğinde ise hoş bir sürpriz onu bekliyordu. 2009 yılında aldığı 5000 Bitcoin'in değeri binlerce kez katlanarak yaklaşık 900 bin dolar seviyesine ulaşmıştı."

    5000 bitcoini varsa ve 1 adet değeri 423 dolarsa 5000*423 = 2milyon100bin dolar ediyor ... bu da tl olarak 6 milyon tl ediyor ... ayrıca 250bin i olup ev alıp 650 ye değil 1000 tl ye kiraya versen bile sana yıllık getirisi 12bin tl olur, senelik faize koysan %10 dan 25bin tl getirisi olur ... ev alıp kiraya vermek saçmalık, evin masraflarınıda unutmamak gerek... ...bana din falan demeyin her kazan aynı kapıyo çıkıyor çünkü amaç aynı oturduğun yerden para gelmesini beklemek.

    bu haberde 5000 bitcoin nasıl 900bin dolar yapıyo çözemedim. 1 bitcoin 300 doalr olsa bile 1,5 milyon dolar eder 5000 i...kimsede bunun farkına varmamış mı?





  • linki okuyunca anlaşıldı .... o haber sırasında ki haberin orjinal yayınlanma tarihi 2013 müş ve teknik bi hatadan dolayı yeni linkte tekrar paylaşılmış...........
    "In April 2013, the value of bitcoin peaked at $266 before crashing to a low of $50 soon after. Since then, bitcoin has seen large fluctuations in its value, most recently following the seizure of online drugs marketplace Silk Road, plummeting before jumping $30 in one day to a high of $197 in October."

    o zaman lar bitcoin max 266 doları görüp 50 dolarlara düşmüş vs vs .... adam zaten o zamanlarda 5000 coin in 50de birini satmış ... vs .... yani adam hiç satmadan bugünü beklese adetini 418 dolardan satıp toplam 2.1milyon doları olucaktı yani 6 milyon tl si ....

  • Ne ezilir o para be... Haydan gelen huya gider...
  • Baslik cok ters olmamismi 900 bin norvec kronu tl cinsinden yukarida hesaplanmis sonuc belli. Milyarder demenin ne demek oldugunu anlatmak lazim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    quote:

    Orijinalden alıntı: patren900 bin dolar ile nasıl milyarder oluyor ? o parayla milyoner bile olunmuyor dolar kurundan
    900.000 * 2.93 = 2.637.000.000 tl ediyor. bu rakam sanırım az geldi size. eski para ile eden değere hiç değinmek bile istemem. 250.000 tl lik 10 adet ev eder ve 9 tanesini kiraya versen 650 tl den 5850 tl aylık gelir.


    Bizim Türk halkının parası varsa ilk aklına gelen 2 tane ev alırım birini kiraya veririm diğerine kendim otururum, 10'unu niye kiraya vermiyorsun kardeş şu an dışardamı kalıyorsun :)

  • ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRTÜN PARMAKLARINI YORARMIŞ...(SANALDA). :-)

  • Bence bu zimbirtinin bedava reklami yapiliyor. İnanmıyorum bu habere.

  • 'Hatta hatırlatmak gerekirse Avrupa'nın ilk Bitcoin ATM'si İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kurulmuştu ve hala işlem yapmaya devam ediyor.' Büyük gurur :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylmzsngl

    Hatta hatırlatmak gerekirse Avrupanın ilk Bitcoin ATMsi İstanbul Atatürk Havalimanında kurulmuştu ve hala işlem yapmaya devam ediyor. Büyük gurur :)


    HAHAHAHAHAHAHAHHHAAHAHHA çok iyiydi ya :D

  • 2 yıl önce 1000 $ ın üzerindeydi bitcoin.O zaman hatırlasaymış

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    Çok ama çok kötü bir mantık. Ülke olarak millet olarak bu düşünceye sahip oldukça sıçrama yaşanması mümkün değil. Bak benim o kadar param yok ama mühendisim ve aylık kazandığım para senin hayal ettiğinden daha fazla. Yani büyük parayla yapmayı hayal ettiğin en büyük şey iyi bir mühendisin maaşından azsa burada bir sorun var demektir. Hedef olarak 1 milyon dolar sahibi olmak yerine iyi bir mühendis olmayı tercih etmelisin...


    aynen öyle hocam 2. problemimizde işimizi severek kendimizi geliştirerek yapmıyor olmamız bunlar hep bizi geriye atıyor sonra gelin oğlu yapıyor bizde mal gibi bakıyoruz :(

  • Vay be.. Bizde ceplere para unuttuk mu diye bakmaya devam edelim..

  • Bitcoin'in ne oldugunu hala anlamadim ben. Bunca yil gecti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie

    Yeni trendlere ufak da olsa yatırım yapmak gerek, kimbilir sonrasında bu arkadaş gibi zengin olunabilir..
    Mesela zenginler Kickstarter gibi sitelerde gelecek vaat eden projelere yatırım yapıp şirket hissesi sahibi olabilir, ileride hisseler artınca yatırımının karşılığını almış olur..
    Gerçi bizim insanımız günü yaşıyor yarınını düşünmüyor, o yüzden söylediklerimin Türk insanına pek bir faydası yok

    Kesinlike.
  • Fakirin umudu böyle saçma sapan hayaller.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 da 50 dolar hediye 75 dolarlık bitccoin almıştım,hesabımı nasıl bulurum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    2009 da 50 dolar hediye 75 dolarlık bitccoin almıştım,hesabımı nasıl bulurum.

    hoydaaaa
  • Zamanında yaklaşık 15 bitcoin almıştım ve cüzi bir karla satmıştım daha da bulaşmadım.Ah o 15 bitcoin şuan olaydı bile köşeyi dönmüştüm :/
  • şu anda tanesi 2000 USD geçti sanırım. Ama bankalar ve hiçbir merkez bankası tanımıyor ve işlem yapmıyor.Daha çok parasının izinin sürülmesini istemeyenler kullanıyor.İşlemleri organize eden Japon bir uyanık. 160,000 civarında kullanıcısı varmış, toplamda da 21,000 ad. bitcoin tedavülde. Yani her an geçmişte 50 de bir değerine düşmüştü, şimdide aynı şey olabilir.Karşıda yeterli alıcı gördükleri an ellerindeki bitcoin'i kafalarından aşağı dökeceklerdir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.