yeni bir sistem topluyorumda ana kart olarak msı k9n ultra 2f ekran kartı olarakta palit 2600 xt sonic bu ekran kartıyla crossfire yapılabilyormu.ilk baştan anakartın uymuyo demeyin çünkü anakart olayı daha karışık onunla ilgili olarak anakart bölümünden görüşler gelecek umarım.niye derseniz anakartta özellik olarak gigatekin sitesinde 2 ad pcıex 16 yazıyo ama esası nedir bilmiyoz ama örencez yakında benim istediğim bu ekran kartı corssfire oluyomu yada bütün 2600 xt ler crossfire olabilirmi.tşk ler
crosfire olabilir fakat, crosfire bana göre tamamen bir para tuzağıdır...
yani hiçbir zaman 2 kart takınca 2 katı performans alamzsın...
bana göre tek kullanılabilir yer test sistemleri gibi ekran kartında en uç noktanın da yetersiz görüldüğü sistemlerdir...
2x8800 ultra gibi...
şimdi palit 2600 xt sonic crossfire oluyo ölemi eminmiyiz?
tşk ler ama ben 2600 xt sonic dedim sen 2600 xt super in linkini vermişsin neyse ben ordan 2600 xt sonice baktım ordada crossfire diyo tekrar tşk ler.birde crossfire yapmak için bildiğin anakart söylersen memnun olurum
crosfire yi ati çipsetli anakartlarla yapabilirsin. intel için böyle bir anakart var mıbilmiyorum ama amd için var. hem o sözünü ettiğin msi k9n ultra 2f anakart tek pci-ex sotuna sahip ve nforce çipsetli anakartlar ile sli yapılabilir sadece.
zaten bu sistmi toplarken kafam karışıktı neyse herşeyi seçtik tmm diyorum bu seferde crossfire olayı çıktı yine kafam karışmaya başladı ama artık yok bundan vazgeçtim hem zaten masraflı olacak o masrafı verene kadar daha iyi bi ekran kartı işi çözer neyse benim sistem aynı olduğu gibi kalsın.ne anakart değiştireyim nede ekran kartını.bi uyumsuzluk filan olmaz herhalde
İki tane orta seviye kartı crossfire yapmaktansa veya Sli,üst düzey 1 tane ekran kartı almayı her zaman tercih ederim.
bencede ikitane 2600xt yi crossfire yapmanın bir anlamı yok. crosfire'nin amacı zaten en üst seviyedeki kartları kullanarak piyasada bulunmayacak seviyede performans elde etmek olmalı. iki 2600xt yerine o paraya daha üstün bir kart bakmalısın bence. tabi böyle bişeyde yapmak istesen şuanda o fiyata tek alternatif 8800gts gibi görünüyor ki buda sana cazip gelmeyeilir. şimdi çık işin içinden çıkabilirsen. işin zor yani :)
evet doğru diyorsun aslında benim ilk düşüncem şöyleydi şimdiki bütçem kısıtlı olduğu için crossfıre a uyan bi ana kart almkatı (tabiki fiyatta fazla fark olmasaydı) daha sonrada yani 1 yıl sonra filan bi 2600 xt (hem o zmn fiyatı baya ucuz olurdu tabi bulabilirmiydik ayrı) daha alıp biraz daha yükseltmş olurum diyordum oda beni 1 yıl filan daha idare eder diyordum ama planlarım tutmadı çünkü ana kartlar pahalı o yüzden eski sistemi toplıcam artık hem ne kadar bırkalarsak o kadar işin içinden çıkılmaz bir hal alıyo çünkü seçenekler çok fazla neyse şimdi o seçeneklere hiç girmiyelim.ilginize tşk ler arkadaşlar.(aslında hala iki üç çeşit sistem var aklımda bekledikçe insanın habire fikri değişiyo) sıyırmak üzereyim
quote:
Orjinalden alıntı: girdap7
bencede ikitane 2600xt yi crossfire yapmanın bir anlamı yok. crosfire'nin amacı zaten en üst seviyedeki kartları kullanarak piyasada bulunmayacak seviyede performans elde etmek olmalı. iki 2600xt yerine o paraya daha üstün bir kart bakmalısın bence. tabi böyle bişeyde yapmak istesen şuanda o fiyata tek alternatif 8800gts gibi görünüyor ki buda sana cazip gelmeyeilir. şimdi çık işin içinden çıkabilirsen. işin zor yani :)
ddr3 x2600xt crosfıre testı varmı.bakalım crossfıre de hangı kartları gecebılıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme