Şimdi Ara

26.08.2012 Körfez Pisti - Pist Günleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pazar günü yani 26.08.2012 de Körfez Pisti'nde Time Trial etkinliğine katılımcı olarak katıldım.
    Öncelikle ilk defa bir pistde araç kullandım hem de süre yapma heyecanı ile ve iyi ki katılmışım lakin çok eğlenceliydi.

Pazar günü sabah erkenden kalkıp piste 8 de ulaştık. İlk ulaşan bizdik. Tabii 5 dk sonra herkes damlaya başladı. İçeri girdiğimizde aracıma önce süre ölçen trandspoerter diye bir cihaz ve stikerlar yapıştırıldı. Herkesin bu işlemi bittikten sonra güvenlik aracı eşliğinde pisti dolanıp Pit alanında yerlerimiz almaya başladık ve sırayla pistte gazlamaya artık başlanıyordu.

Her seans 5 tur olmak üzere toplam 3 seanstan 15 tur dönüldü. İlk seansta 1.01 sn süre yaptım ki bu süre ilk pist deneyimim ve içimde ki heyecan da dahil olmak üzere çıkardığım bir süre idi. Genel sıralamada 1. seansta 7 olmuştum. Pistte araç kullanmak gerçekten çok ama çok zevkli. Galiba en fazla 160 km yi gördüm. Virajlarda arabanın ufak ufak ama hızlı bir şekilde kayması ve sonra onu düzeltmeye çalışmak gerçekten zevkli ve heyecanlı oluyor. İstediğiniz gibi sürebiliyorsunuz aracı. Tabii belli kurallar dahilinde. Daha sonra 2. seans ve en sonda 3 seans ile etkinlik tamamlanmış oldu.

Sürelerim 1.01 / 1.00 / 58 sn şeklinde gerçekleşti. 3. seans genel sıralamada 4. olmuştum. En iyi süreyi Lotus Evora yaptı tabii ki 54 sn idi heralde. Daha sonra modlu fn2 type-r, BMW z4 ve ben.
    Piste katılan araçlarda Megane dizel coupe dan S2000'e, RX-8 den Focus 1.6 ya ve Megane RS, Evo8 ve Evo TM, bikaç tane daha S2000, Lotus Evora falan toplam 22 araç vardı.
    Bu arada Lotus un sesi çok güzeldi. Stock bir araçtı ama çok tatlı bir egzoz sesi var bence.

Pistte sevmediğim şeyler ise pistin bazı bölümlerinin asfaltının tozlu olması ve sıra beklerken yapacak çok şey olmaması.
    Ayrıca kask ve emniyet kemeri takmak zorunlu pistte. Camlar 2 parmaktan fazla açılamıyor ve sunroof açmakta yasak.

Ben gerçekten çok eğlendim bu organizasyondan. Pistte turlamak o yarışlarda hayal ettiğiniz gibi araç sürebilmek gerçekten bambaşka zevk veriyor.
    Sizlere de şiddetle tavsiyem pistte mutlaka araç kullanın. İçinde otomobil sevgisi ve biraz hız merakı olan insanlar için kesinlikle yapılması gereken bir aktivite.

•  26.08.2012 Körfez Pisti - Pist Günleri

• Buluşmadan daha fazla foto bekliyoruz. İlk fotodaki z4 ne kadar şekilmiş öyle yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Buluşmadan daha fazla foto bekliyoruz. İlk fotodaki z4 ne kadar şekilmiş öyle yav

Z4 400 hp civarındaydı galiba. Pek emin değilim ama.
    Elimde fazla foto yok ama bakıyım eklemeye çalışırım.
  • Bu arada aklıma bir fikir geldi.
    Dh olarak bir Pist organizasyonu yapalım derim ben. Şöyle 20 araç falan olursak galiba pist ayarlanabilir.
    Katılım ücreti 350 tl yüksek bir rakam değil bence. Çok eğlenceli olur benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Bu arada aklıma bir fikir geldi.
    Dh olarak bir Pist organizasyonu yapalım derim ben. Şöyle 20 araç falan olursak galiba pist ayarlanabilir.
    Katılım ücreti 350 tl yüksek bir rakam değil bence. Çok eğlenceli olur benden söylemesi.

Eğer böyle bir organizasyon olursa koşa koşa gelirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

quote:

Bu arada aklıma bir fikir geldi.

Eğer böyle bir organizasyon olursa koşa koşa gelirim :)

Bence kesin yapalım.
    Coşkun organizasyon işlerinde iyi. Haber etsek iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  26.08.2012 Körfez Pisti - Pist Günleri

• Z4 ün plaka iyiymiş
  • Güzel eğlenmişsiniz.Hoş bir deneyim olmuş.
  • Birde lacivert renkli Focus vardı pistte. Yahu adam her viraja kontra verip yan yan gidiyordu. Süre pek kasmadı zaten. Bikaç kerede pist dışına çıktı yanlarken.
    İçimizde en çok eğlenen o olmuştu heralde.
  • Sizin araç neydi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Sizin araç neydi?

BMW 328i.
  • Fn2 için modlu demişsiniz detay ver mı?
    Bir de Z4 ile aranızda ne kadar süre farkı vardı?

• eklediğim süre resimine göre:
    1. Lotus
    2. Type-r fn2
    3. Z4
    4. Ben
  • quote:

eklediğim süre resimine göre:
    1. Lotus
    2. Type-r fn2
    3. Z4
    4. Ben

Pardon resimler çok büyük olduğundan yana taşmış süreleri şimdi gördüm.

• Sureniz gayet iyi ama asil korfezciler gelmemis sanirim ogun. Veya o seansta yoklar. Bu arada pist organizasyonu isini cok dusundum ben ama ben ve birkac Gariban c sinifi arac haricinde katilmak isteyen olmadi

• Oldukça eğlenmişsinizdir diye tahmin ediyorum.

Ben böyle bir organizasyon için Antalya'dan kalkar gelirim vallahi.
  • piste girmek... hayal ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Sureniz gayet iyi ama asil korfezciler gelmemis sanirim ogun. Veya o seansta yoklar. Bu arada pist organizasyonu isini cok dusundum ben ama ben ve birkac Gariban c sinifi arac haricinde katilmak isteyen olmadi

Buradakiler o pist tadını bir alsalar daha çok gelmek isteyen bile olur.
    Ben herzaman hazırım piste gitmeye. Bu pazar olsa yine giderim valla.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.