Şimdi Ara

256 MB Sd-rami 128 MB görüyor.[YARDIM LTFN]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 128 mb sd-ram takılı bi kasama eski ramleri çıkarıp 256 sdram taktım ama hala 128 mb görüyor. lütfen yardımcı olun bi ayarmı yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgronrn -- 12 Nisan 2009; 22:21:16 >

• eski p3 kasa ise normaldir bios update ile bu sorun giderilir o anakartın güncel biosunu da bulmak zordur
  • merhaba
    şimdi tam hatırlayamamakla birlikte bu sorunun kaynagı sudur.
    eski tip p3 anakartların bir kısmı 8 chipli bir kısmıda 16chip li ramlari okuyamıyordu.
    sorunun bios update ile cozulmesi cok zor. baska bir 256 ram bulman gerekebilir.
    saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: iNsTiGaToR

merhaba
    şimdi tam hatırlayamamakla birlikte bu sorunun kaynagı sudur.
    eski tip p3 anakartların bir kısmı 8 chipli bir kısmıda 16chip li ramlari okuyamıyordu.
    sorunun bios update ile cozulmesi cok zor. baska bir 256 ram bulman gerekebilir.
    saygılar...

Dostum ama 256lık rami taktığımda okuyor ama 128 mb okuyor.başka ram alıp deniyim dicem ama okumasa hiç okumazdı herhalde?

quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

eski p3 kasa ise normaldir bios update ile bu sorun giderilir o anakartın güncel biosunu da bulmak zordur

Anakartın modeline bakıcam şimdi biosunu bulursam ne yapmam gerekiyor? Update yaparken dikkat etmem gereken birşey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgronrn -- 12 Nisan 2009; 23:02:35 >

• bu tamamen yeni nesil sdram ve eski nesil olmasından kaynaklı
    2002 yılı civarında bu sorunla karsılasılıyordu.
    yarısını okuyabiliyor sadece ramlarin.
    o donemde yeterince ikinciel işi yaptığım için bu kadar net konusuyorum.
    elinizdeki ramin ya tek yuzunde chip vardır ya da heriki yuzeyinde.
    o donemde cıkan yeni nesil sdram lar eski kartlarda tam kapasite calısamıyordu.
    sorun tamamen donanımsal. eski yeni uyumsuzlugu.
  • INSTİGATOR dediğin gibi yeni taktığım ram yeni sd ram benimkiler eskiydi.Eski ramlerle yeni rami takıyorum yine 128 gösteriyor.Anakartım GA-BX2000 Biosunu şimdi buldum siteden acaba bios update yapsammı ki?
  • bx-2000 var ve bx2000+ vardır
    bx-2000 içinhttp://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1451
    bx-2000+ içinhttp://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1413

kendi bios unun tarihine ya da versiyonuna bak daha yenisi varsa indir yukle sorun olmaz
    ama ram sorununa cozum olacagını dusunmuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    128 GB FLASH BELLEK Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    250 gb hdd yardım!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gigabyte bx 2000
    vay be, ortaokulda hayalimdeki p3 bilgisayarı toplarken aklıma koyduğum anakarttı. o dönem bios flashlayan virusler olduğu için 2 bioslu bir şeydi
    Ama almaya param yetmediği için via chipsetli dandirik bir şeye yönelmiştim. 10 sene geçmiş üzerinden nerdeyse

neyse
    Sorun içinse diyebileceğim şey aynı anda çift yüzlü ve tek yüzlü ram takmış olabilirsiniz
    Ve tek slotta 256 mb destekliyor gözüküyor ama şundan eminim o anakarta takabileceğiniz ve sorunsuzca çalıştırabileceğiniz çok az sayıda 256 mb sd ram bulabilirsiniz

şimdi de böyle mesela şu an bir anakart maks 8gb ram ve tek slotta 2gb ram destekliyorsa 2gb'lık ramler arasında ram seçme olasılığı vardır. Üst limitlere yaklaştıkça anakart ve ram uyum sorunu eskiden de vardı şimdi de var. ilerde de olurmu bilemiyorum :)
  • basit snn 256 mb ramin 4chip olsa gerek bu sorun birtek 4chip ramlerde gorulur 256 olarak iş gorur o takma sen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.