Şimdi Ara

2500k işlemci montajlarken ankart pinleri yamuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar işlemciyi takarken tam yuvalarına oturttum sonra üst kapağı kapatırken anakartın pinlerini yamulttu bu normalmi.

• Pinlerin eğrilmesi normal değil ama zaten normalde kapağı kapatırken pinlerin eğilmemesi lazım. Yanlış bir şey yapmış olmayasınız? CPU koruyucu plastik felan yoktu değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Pinlerin eğrilmesi normal değil ama zaten normalde kapağı kapatırken pinlerin eğilmemesi lazım. Yanlış bir şey yapmış olmayasınız? CPU koruyucu plastik felan yoktu değil mi?

üstteki koruyucu plastiği çıkardım anakart işlemci kapağını açtım işlemciyi yuvasına dikkatli bi şekilde yerleştirdim sonra üst kapağını kapattım arka pinler yamuldu ama ön pinler düzgün makina sorunsuz çalışıyor aklıma takıldı acaba elle düzeltebilirmiyim pinleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkprince

quote:

Pinlerin eğrilmesi normal değil ama zaten normalde kapağı kapatırken pinlerin eğilmemesi lazım. Yanlış bir şey yapmış olmayasınız? CPU koruyucu plastik felan yoktu değil mi?

üstteki koruyucu plastiği çıkardım anakart işlemci kapağını açtım işlemciyi yuvasına dikkatli bi şekilde yerleştirdim sonra üst kapağını kapattım arka pinler yamuldu ama ön pinler düzgün makina sorunsuz çalışıyor aklıma takıldı acaba elle düzeltebilirmiyim pinleri

Bencede anormal bir durum. Bir yerlerde okumuştum; pinleri doğrultmak için 0.5 kurşun kalem uç yuvasını kullanmışlar.

• prime95 ile en az 1 saat yüklenin. Daha sonrada şöyle kastıracak oyunlardan son ayarlarda açıp uzun süre oynayın bakalım ne olacak. Anakart ASUS mu?
  • Pinler çok hassas ve incedir, servise verip düzelttirin işlemci zarar görebilir...

Asus P67 PRO'da bende yamulttum ama std. işlemci takma işlemi neyse onu yaptım pinleri elime aldım şok yaşadım resmen

Sonra Asus P67 Sabertooth aldım değişim geldi, aynen taktım işlemciyi hiç bir şey olmadı saat gibi çalıştı, ama anakart bozuktu o.c yapamıyordum.

Bu sefer de Msi P67 GD65 aldım sorun yok.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 30 Ağustos 2011; 23:04:56 >
  • quote:

prime95 ile en az 1 saat yüklenin. Daha sonrada şöyle kastıracak oyunlardan son ayarlarda açıp uzun süre oynayın bakalım ne olacak. Anakart ASUS mu?

evet asus z68 VLE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CPU yu stok fanla kullanıyorum 3.30 gzh de 80 dereceden aşa düşmüyor bi anormallik varmı sizce
  • quote:

CPU yu stok fanla kullanıyorum 3.30 gzh de 80 dereceden aşa düşmüyor bi anormallik varmı sizce

Sıcaklık normalin çok üstünde, benim işlemci de serin çalışmıyor ama 55-60 dereceyi geçmiyor. Fan montajını yeniden gözden geçirin, kasanın havalandırması iyi olmalı.
  • quote:

CPU yu stok fanla kullanıyorum 3.30 gzh de 80 dereceden aşa düşmüyor bi anormallik varmı sizce

dikkat kardeşim yanabilir çünkü benimki 55 60 oluyo ben çok fazla diyorum 80 çok çok fazla ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Pinler çok hassas ve incedir, servise verip düzelttirin işlemci zarar görebilir...

Asus P67 PRO'da bende yamulttum ama std. işelmci takma işlemi neyse onu yaptım pinelri elime aldım şok yaşadım resmen

Sonra Asus P67 Sabertooth aldım değişim geldi, aynen taktım işlemciyi hiç bir şey olmadı saat gibi çalıştı, ama anakart bozultu o.c yapamıyordum.

Bu sefer de Msi P67 GD65 aldım sorun yok.

• Elle düzeltmeye sakın kalkışma pinler kopar ayrıca sende o sırada elektrik yüklüysen risk 10'a katlanır plastik ince herhangi bir kartla kredi kartıda olabilir yanlardan hafif ama çok bastırmadan düzeltebilirsin internette bunun için video vardı ama şimdi bulamadım Ve en önemlisi yamulan pin sayısı çık fazlaysa bence hiç uğraşma servise yolla onlar düzeltirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kare_-_as

Elle düzeltmeye sakın kalkışma pinler kopar ayrıca sende o sırada elektrik yüklüysen risk 10'a katlanır plastik ince herhangi bir kartla kredi kartıda olabilir yanlardan hafif ama çok bastırmadan düzeltebilirsin internette bunun için video vardı ama şimdi bulamadım Ve en önemlisi yamulan pin sayısı çık fazlaysa bence hiç uğraşma servise yolla onlar düzeltirler

1 saat prime ile kastım donma resetlenme olmadı oyun açtım 1 saat kadar oynadım gene sorun yok stok fanla kullanıyorum buna kule tipi fan almam gerekicek sadece işlemci sıcak çalışıyor o kadar sizce teknik servise vermem dahamı iyi olur yoksa bölemi kullanıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

asırı ışıklı bir ortamda beyaz A4 kağıdı üzrerine işlemcinizi koyunuz.
    bulunması gereken malzemeler anne abla kardeslerımızın kullandıgı cımbız, cok hafıf sekılde yuzeyle gozlerımız bır olarak hatta büyüteç kullanma ihtimalın varsa iyi olur nazıkce hafıfce demın dedıgım gıbi duzeltmek.
    Dikkat:bu işlem Tehlikelidir. Yaparken Pinler kırılabilirler.

hocam işlemcide pin yok anakartın pinleri yamuldu sandy bridge işlemci
  • i7 920'yi takarken bende yamultmuştum pinleri. Sorun çıkmadı bugüne kadar.
  • Asus anakartların pinleri genelde adi oluyor diyebiliriz galiba çünkü benim p5q nun pinin birinin kırık oldunu görmüştüm işlemci çıkarttıktan onra,demekki takarken kırılmış..
    zaten hep foxconn üretimi, msi gigabyte ın kini kim üretiyor acaba?
  • Gerçekten olmayacak bir durum. Bende i5 2500k- gd65 kullanıcısıyım. Rahatça oturttum, kapağını kapattım, vidanın oraya geçirdim. Biraz baskı var gibi oluyor doğruyu söylemek gerekirse. Ondan kaynaklanıyor gibime geliyor. 4.2 ghzye kadar çıkabiliyorum. Hiç bir problem yok. Sizin anakartta bir problem var gibime geldi. MÜŞAVİR kardeşiminde dediği gibi teste sok, herhangi bir problem yoksa kullanmaya devam et.
  • 1155 soketlerde bu sorun çok sık görülüyor bende ilk başta pinleri yamultmuştum zorlada olsa düzelttim daha sonra araştırınca sadece ben değil birçok kişide olan bir durum kimi ilk seferde değil çok sonradan işlemciyi takıp çıkarıncada yamultmuş yabancı forumlardada aynı sorundan şikayet edenleri okudum mandalı vidanın olduğu kısma geçirince ileri geri doğru aşırı baskı oluşuyor orda bir tasarım hatası var yani olanlar aslında kullanıcı hatası değil

yamulan pin saysısı çok sık değilse düzeltme ihtimalin var ama 5-6 tane pin yan yana ise düzeltmekte zorlanırsın servisler düzeltebiliyor ama bunu ücretli mi yapar garanti kapsamında mı yapar bilemem en iyisi servisi ara sor sana mutlaka yardımcı olacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

quote:

quote:

Bencede anormal bir durum. Bir yerlerde okumuştum; pinleri doğrultmak için 0.5 kurşun kalem uç yuvasını kullanmışlar.

Ben LGA775 lere stajda öyle yapıyordum. Anormal bir durum gibi geldi bana, pinleri düzeltmeyi deneyin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: kare_-_as

1155 soketlerde bu sorun çok sık görülüyor bende ilk başta pinleri yamultmuştum zorlada olsa düzelttim daha sonra araştırınca sadece ben değil birçok kişide olan bir durum kimi ilk seferde değil çok sonradan işlemciyi takıp çıkarıncada yamultmuş yabancı forumlardada aynı sorundan şikayet edenleri okudum mandalı vidanın olduğu kısma geçirince ileri geri doğru aşırı baskı oluşuyor orda bir tasarım hatası var yani olanlar aslında kullanıcı hatası değil

yamulan pin saysısı çok sık değilse düzeltme ihtimalin var ama 5-6 tane pin yan yana ise düzeltmekte zorlanırsın servisler düzeltebiliyor ama bunu ücretli mi yapar garanti kapsamında mı yapar bilemem en iyisi servisi ara sor sana mutlaka yardımcı olacaklar

evet kesinlikle üretim hatası çünkü şimdiye kadar elimden onlarca anakart geçti sorunsuz montajladım hiç böle pin baskısı yamulması yaşamadım bu anakartta mandalı islemciye kapattığımda acayip baskı vardı kart bencede üretim hatası.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.