Merhabalar, Hazır fiyatlar yavaş yavaş düşerken LCD araştırması içerisindeyim. Boyut olarak 106 ekran gibi birşey düşünüyoruz. Laptop bağlantısı ile Blueray ve Divx izleme ve tabi ki uydu bağlantısı ile en kaliteli görüntü öncelikli amaçlarım. Tabi ki cihazın kalitesi de önemli... Bir de araya ufak bir soru sıkıştırayım: Laptop'taki oyunları TV'de oynarken ne kadar kalite düşüyor?
Güzide fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
sony 40W4000
boyuta göre kalite degisir tabi ama bi 17" crt monitörün verdigi kalitenin yanına yaklasamaz diyebilirim
samsung 102 ekran 6 yada 7 serisi
quote:
Orjinalden alıntı: SoulScream
sony 40W4000
boyuta göre kalite degisir tabi ama bi 17" crt monitörün verdigi kalitenin yanına yaklasamaz diyebilirim
Arkadaşım aslında haklısın crt monitörler gerçekten harika hızlı sahnelerde kral renkler doğal kontras iyi siyah seviyesi çok güzel aslında crtleri geliştirseler (plazma )
40W4000 gerçektende iyi bir seçim daha bugün karıştırdım ...
sd yayın demedigin için 40v4000..fiyatı ile performansı seni mutlu edicektir..ama w4000 cok daha ii bir tercih olur.
SD yayın derken; uydu yayını diye biliyorum ben SD'yi, yanlış biliyor olabilirim. Tv yayınları da çok önemli bizim için. Aldığımızda en kaliteli yayın neyse ona geçmeyi düşünüyoruz bütçeye uyacak şekilde...
samsung 6-7 serisi senin için uygundur. 7 serisi verdiğin bütçeyi biraz aşıyor ama belki bütçeni biraz arttırabilirsin. eğer bütçe çıkmıyorsa samsung 6 seriside işini görecek ve sana en iyi performansı sunacaktır.
ben de benzer bir baslik acacaktim...
yaza evleniyorum bu yuzden ev icin yeni bir tv almayi dusunuyorum...
102 veya 106 ekran LCD dusunuyorum...
kullanim olarak, agirlikli olarak 60% digiturk (hd olani degil), 25% dvd (bluray-hd rip agirlikli) 15% ise daha karar veremedigim bir oyun konsolu olacak...
butce ise 2500 civari hedefim, cikabilecegim en yuksek rakam ise 2800 civari olacaktir...
ayri bir baslik acip kalabalik etmektense buraya yazmayi uygun gordum...baslik sahibi kusura bakmaz insallah...
aklimdan samsung veya lg geciyor...
tavsiyelerinizi alabilir miyim ??
samsung 94 ekranını kullanıyorum 6 serisi gayet iyi benm tercihim samsungdan yana olurdu ekska arkadasım gibi digitürk ve dvd seyretmek için kullanıyryorum tavsiye ederim
valla benim de kafamda 6 serisi var...alanlar anladigim kadari ile mutlu...nisan sonu mayis gibi alirim herhalde en erken...belki o zamana kadar fiyati da ucuzlar...ucuzlar mi gercekten ??
butce sabit kalacagi icin, belki daha iyi birsey alabilirim de...
sony'de o civari neler var hic bakmadim mesela...toshiba ve philips alinabilir mi iyi kalitede birsey ona da bakmadim...daha cok lg ve samsun odakli calistim odevime :)
o yuzden her turlu yonlendirmeye ve tavsiyeye acigim...bi de herhalde 19 veya 22 inch de alacaz...onda zaten cok secenek olmuyor bildigim kadari ile, 500-600 liralik bisi alip gecmeyi dusunuyorum...
ekska şimdiden tebrik ederim..bu zamanda ewlilik zor kolay gelsin.. lcd için skaın acele etme hatta sona bırak en son onu al..fiyatlar elbet düşecektir ve daha üst modeller alabilirsin.. model olarakda 40w4000 derim başkada bişi demem..
cok tesekkurler dewr...
mayis ayi gibi almayi dusunuyorum, artik anlik cok iyi firsatlar yakalamazsam...
en iyisi nisan ortasi gibi tekrardan canladirayim bu basligi, o zamana kadar da mevuct modeller arasinda bir iki tane seceyim, bi de yeni gelecek modelleri bi arastirayim...
quote:
Orjinalden alıntı: eKSKa
kullanim olarak, agirlikli olarak 60% digiturk (hd olani degil), 25% dvd (bluray-hd rip agirlikli) 15% ise daha karar veremedigim bir oyun konsolu olacak...
Aldiktan sonra sizde konu acmaya hazirlanin niye boyle gosteriyor diye
lcd modadir trend lcd diyerek alinir digiturkle cok guzel patlar forumda acilan konun haddi hesabi yok zaten magzada gordum ayne eve geldim camur diye
Nasıl yani, birşey anlamadım ?
quote:
Orjinalden alıntı: 911GT3
Aldiktan sonra sizde konu acmaya hazirlanin niye boyle gosteriyor diye
lcd modadir trend lcd diyerek alinir digiturkle cok guzel patlar forumda acilan konun haddi hesabi yok zaten magzada gordum ayne eve geldim camur diye
normal yayinlarda LCD'nin goruntuyu plazmalara gore cok daha kotu gostermesinden bahsediyorsunuz sanirim...
ne olursa olsun plazma almayi hic dusunmeden dusunmuyorum da...
lcd'nin avantajina on yargiya sahip oldugum icin yapacak pek bisi yok
philips 7403 öneriyorum forumda araştır, canlı olarak bir yerlerde izle, karşılştır.
Samsung yeni seri alınabilir, piyasaya göre çok avantajlı bir fiyat gibi....
bi defa philips'lerin o kenarlarindaki plastikleri begenmedim...direk goruntu kirliligi gibi geldi bana ve philips'leri elemis bulundum...
scarlet, evin dekorasyonu ile uyumsuz kirmiziligi yuzunden eksi puani vardi...ekranin asagisindaki hoparlor kismi cok kaba geldi gozume...bi eksi puan da ordan aldi...
sony kdl 40v4230 ile lg 42lg7000 arasinda kaldim...
bu iki televizyon icin oneride bulabilecek olan var mi ??
bi de kafama takildi bazi konular...onlari da sorayim...
1) yandan lg'ye baktigimda, televizyon paneli alacali bulacaliydi...sanki bir sekilde kastirma olmus gibi...sadece bi tanesinde degil bir cogunda vardi (hepsi kapali hoparlor) nedir bunun sebebi ?? su andaki evimde de lg var, ama acik hoparlorlu ve o sekilde bir goruntu olusturmuyor ??
2) kapali hoparlor'un ses sistemi kullanilmadigi durumda, rahatsizlik yaratma ihtimalinden bahsetti satis elemani...dukkanda denedik, gercekten de daha boguk geliyordu ses...yaklasik 1 sene ses sistemi kullanmayi dusunmuyorum, o sebeple acik hoparlor - kapali hoparlor karsilastirmasi icin yorum alabilir miyim ??
40v4230 bana biraz daha baskin geldi...mayis ayina kadar almayi dusunmuyorum, fakat bu aralar bi model secip, beklemeye gecme niyetindeyim, hem fiyatlarin dusmesini hem de yeni modellerin cikmasini...bu maksatla da sony'i secmeyi dusunuyorum, her turlu yoruma ve uyariya hazirim, yardimci olabilir misiniz...