Şimdi Ara

2500 lira bütçeli metalci gitarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam gençler, bütçem 2500 e ulaştı. Zorlarsam 3000 e bile çıkabilirim Şubat tatiline kadar ama o kadar para vermek istemiyorum.
    İkinci el almak istiyorum gitarı, H-H manyetik kombinasyonu olması benim için önemli. Les Paullerle çok uğraşmak istemiyorum ama bi ihtimal olabilir.
    Endonezya ve Hindistanlı gitarlarla ilgilenmiyorum, minimum Koreli bir gitar lazım. Japon Jackson bulabilsem çok iyi olacaktı ama olmadı.
    Ne önerebilirsiniz ?

• http://www.do-re.com.tr/schecter-006-fr-sgr-elektro-gitar

Ben fiyatına göre bu gitarı çok beğendim. Tek olumsuz özelliği yeni başlayanlara uygun olmayan floyd rose köprü sistemine sahip olması. ilk komple tel sisteminde uğraştırır seni kesin. Ama alışırsan çok kolaylık sağlıyor.

Floyd rose hakkında:

• Seleric kullanıcısına yanıt
    Adam akıllı bir gitar arıyorum dostum, Endonezya, çin, Hindistan gibi ülkelerde üretilenleri değil.
  • 2. el mi bakıyorsun?
  • yeni gitar alacaksan Fender giriş modeli bi stratocaster alabilirsin bütçenle. çok yumuşak tonlara sahip bir gitar, efektörle çok güzel çıkış veriyor solo atarken. bi Arkadaşım amerikadan getirdi kendine. 2. ele yönelirsen biraz daha seçeneklerin artabilir.

Ben de heveslendim gitar almayı düşünüyorum.. epiphone, schecter, prs, washburn gibi Amerikan markalarından kullanıp tavsiye eden varsa yazabilir.
  • İnan o kadar parayı gitara harcamana gerek yok.

1200 lira civarı çok güzel sıfır gitarlar var.

Ibanez rg421(rg serisi iyidir ibanezde ben kullanıyorum)

Schecter in omen extreme, demon serileri.

Benim için klavyesi en rahatı ibanez. Kişiden kişiye değişebilir elbette. Özetleyecek olursam piyasadaki en hafif, klavyesi solo çalmaya yönelik geniş profilli, en rahat gitarlardandır. Ibanez dışında bir gitar alacağımı pek düşünmüyorum bu saatten sonra.

Kendine göre beğenip dediklerimden birini alırsan sana 1300 lira kalacak. Bu parayla güzel deri bir gitar askısı, kaliteli penalar ve sağlam bir amfi alabilirsin.

Üretim yerine ön yargıyla yaklaşma. Dediğim gitarlar gerçekten iyi gitarlar.
  • Seleric kullanıcısına yanıt
    Yazıyı iyi okuduğunuza emin misiniz ? Fender stratlarda da iyi metal tonu alınabileceğine pek emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deniz1076 kullanıcısına yanıt
    Ibanez rga42 kullanmıştım ve neredeyse rg421'le aynı gitar. Rga42'yi satmamın sebebi işçiliğini ve tonunu beğenmiyor oluşumdu. Ibanez klavyesi rahat tabi ama bir de Jackson klavyeleri vardır. Geçen gene denedim eski Japon yapımı bir Jackson, gerçekten çok güzeller.
    Amfi olarak Blackstar HT5rh ve HT 112 kabinim var.
    Daha önceden:
    Cort x2
    Ibanez Rga42
    LTD M-1000
    Jackson DK-2
    PRS Se Custom 24
    gitarlarını kullandım. Hepsini bir sebeple değiştirdim ama bu sefer alacağım gitarı değiştirmeyeceğim 1-2 yıl en az.
  • Fender yumuşak tonlu bi gitar. sert tonlar istiyorsan HH manyetikli bi gitar lazım sana. Amerikan malı almak için bütçen biraz kısıtlı. Sen bulabildin mi bişeyler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seleric -- 5 Ocak 2017; 22:5:5 >
  • Ben de aşağı yukarı 2-3 bin tl civarına gitar almayı düşünüyordum. Bugün gözüme çarptı Amazon dan alışverişler gümrüğe takılmadan PTT tarafından teslim edilip KDV'si teslimat sırasında alınıyormuş.
    https://www.amazon.de/Gibson-USA-LPST5HTHDCH3-Tribute-E-Gitarre/dp/B005PUAEGA/ref=sr_1_1?s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1483644008&sr=1-1&keywords=gibson

Bu gitarın fiyatı çok iyi mesela. Ama insan cesaret edemiyor bi anda.. O parayı vereceksin, gitarın bi yerinde çatlak falan olursa geri göndermek dert..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seleric -- 5 Ocak 2017; 22:33:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

Ibanez rga42 kullanmıştım ve neredeyse rg421'le aynı gitar. Rga42'yi satmamın sebebi işçiliğini ve tonunu beğenmiyor oluşumdu. Ibanez klavyesi rahat tabi ama bir de Jackson klavyeleri vardır. Geçen gene denedim eski Japon yapımı bir Jackson, gerçekten çok güzeller.
    Amfi olarak Blackstar HT5rh ve HT 112 kabinim var.
    Daha önceden:
    Cort x2
    Ibanez Rga42
    LTD M-1000
    Jackson DK-2
    PRS Se Custom 24
    gitarlarını kullandım. Hepsini bir sebeple değiştirdim ama bu sefer alacağım gitarı değiştirmeyeceğim 1-2 yıl en az.

Ben seni yeni başlıyosun sandım hacı sen anlıyomuşsun dore müzik varsa yakınlarda jeff loomis signature dene ben çok sevdim.

• Zamanında dolar 1 küsür iken Schecter Blackjack ATX C7'yi 1400TL'ye almıştım. (Sıfır)
    Şuan o gitarlar senin bütçenle alınabilecek en mantıklıları. Orijinal Floyd Rose, EMG veya Seymour Duncan Blackout, Maun gövde, Abanoz klayve, Kore üretimi. Tüm kriterlerini karşılar.
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel gitar ama küçük sıkıntıları var bana göre.
    Öncelikle inlay olmaması hiç iyi değil, inlaylerden çalıyorum ben çoğu şeyi, notalar inlayler ile aklımda kalıyor.
    6 telli olarak düşündüğümde de Schecter'ın çoğu gitarında hayvan gibi kalın bir cila tabakası oluyor. Tonu öldürüyor demeyim ama organiklikten çıkarıyor sanki. Öyle bir his veriyor yani.
    Mat olanlar da çok kolay çizilecekmiş gibi duruyor.
    Blacksouts'lar standart koşullarda EMG'lerden daha iyi değil ama düşük akort veya 7 tellilerde daha başarılı diye biliyorum.
    Ben sadece e standart akordunu kullanacağım için benlik değil. Aradığım manyetik seti Seymour Duncan TB-4 SH-2N.
  • https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2881&gid=111 elimde duruyor artık çalmadığım için satmak istiyorum düşünen olursa pm.
  • deniz1076 kullanıcısına yanıt
    Hocam o değilde kaliteli penadan kastınız nedir ? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.