Şimdi Ara

2500-3000 liraya alınabilecek en iyi laptop?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese iyi forumlar arkadaşlar biliyorum kur yüzünden bilgisayar pek alınnmaz ama ben işimi görebilecek bir laptop arıyorum cs go,lol oynatacak ve birkaç benzeri oyun oynatabilecek şimdiden herkese teşekkürler

• Şöyle bir Laptop buldum :

8.nesil i5 işlemci

940mx gpu

Windows 10

1 tb hdd

4 gb ram takviyesi ve ssd ile güzel bir Laptop olur.

Tek sıkıntısı ekran full HD değil. Ekran full hd olup bu özellik olanlar zaten 3.6kdan başlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle teşekkür ederim.

Peki bu laptop hakkında ne düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secumuut -- 5 Kasım 2018; 13:34:38 >

• secumuut S kullanıcısına yanıt
    Ben olsam casper alırdım.Neden derseniz şöyle açıklayayım..

i5 7200u ile i5 8250u arasında büyük bir fark var.(%35'lik saf fark var.Örneğin i5 7200u'da 2 çekirdek 4 işlek varken i5 8250u'da 4 çekirdek 8 işlek var. 7200'u da 3 mb cache bellek varken 8250u'da 6 mb cache bellek mevcut.8250u'da çok daha güncel entegre gpu var.) 6200u ile 7200u arasında çok göze batar fark yokken 7200u ile 8250u arasında dağlar kadar fark var.Sırf bu farktan dolayı bile casper almanızı öneririm.

Casper'da 1 tb hdd varken Acer'da 500 gb hdd var.
    Casper'da orjinal Windows 10 varken Acer linux ile geliyor.

Ayrıca Turkcell'in kendi sitesinde 2799'tl ye satışta gözüküyor.Hepsiburada'dan daha ucuz.

Ram için kaç slot var ,m2 yuvası var mı gibi bilgilere internetten ulaşamadım.Zaten model f650 t1 olarak geçiyor.Belki Turkcell için üretilmiş özel bir model olabilir.Ama şahsi fikrim ben kendim alacak olsaydım bu Casper'ı alırdım.

• MeqaS xLR kullanıcısına yanıt
    Detaylı bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim yararınız dokundu pek anlamam işlemci farklarından sizin sayenizde anlamış oldum tekrardan teşekkürler iyi forumlar
  • 2. el garantili faturalı i5-7.8. seri 940mx li casper'lar 2100 civarına düşebiliyor
  • 0 alıp kafam rahat olsun istiyorum teşekkürler yine de bilginiz için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeqaS xLR

Ben olsam casper alırdım.Neden derseniz şöyle açıklayayım..

i5 7200u ile i5 8250u arasında büyük bir fark var.(%35'lik saf fark var.Örneğin i5 7200u'da 2 çekirdek 4 işlek varken i5 8250u'da 4 çekirdek 8 işlek var. 7200'u da 3 mb cache bellek varken 8250u'da 6 mb cache bellek mevcut.8250u'da çok daha güncel entegre gpu var.) 6200u ile 7200u arasında çok göze batar fark yokken 7200u ile 8250u arasında dağlar kadar fark var.Sırf bu farktan dolayı bile casper almanızı öneririm.

Casper'da 1 tb hdd varken Acer'da 500 gb hdd var.
    Casper'da orjinal Windows 10 varken Acer linux ile geliyor.

Ayrıca Turkcell'in kendi sitesinde 2799'tl ye satışta gözüküyor.Hepsiburada'dan daha ucuz.

Ram için kaç slot var ,m2 yuvası var mı gibi bilgilere internetten ulaşamadım.Zaten model f650 t1 olarak geçiyor.Belki Turkcell için üretilmiş özel bir model olabilir.Ama şahsi fikrim ben kendim alacak olsaydım bu Casper'ı alırdım.

Arkadaşım merhaba,

Tavsiye ettiğin Casper laptop ile Dell in aşağıdaki modeli arasında kaldım.
    Dell 3576-FHDB25F41C i5-8250U 4GB 1TB 15.6 LINUX Laptop

Casper in tek eksisi ekranın full HD olmayışı dediğin gibi. Ancak bu çok önemli midir? Sana sormak istedim.
    Ekran kartı olsun, işletim sistemi min yüklü olması olsun Casper daha iyi görünüyor. Fiyat olarak Dell Amazonda 2650 TL. Önerdiğin modelde dediğin gibi Turkcell de 2800 TL.

Önerilerine göre hareket edeceğim. Yıl sonu dahada düşebilir fiyatları diyorsan o süreye kadar bekleyebilirim de.

Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartalizma kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhabalar,

Yorumumu okuduğun için teşekkür ederim.

İlk olarak dediğin gibi full hd olmamasından bahsedelim. Şuan kullandığın laptop, monitör, tablet ekranları 720p yani HD ekran ise veya daha önce bunlardan birisini kullanmamışsan yeni alacağın HD ekran senin için sorun teşkil etmez. Ama eğer şuan kullandığın ekran full hd çözünürlüğünde ise gözlerin için başlarda biraz sorun olur ama o da alışıncaya kadar. Alıştıktan sonra sorun olmaz. Bir de şu durum var. Eğer çizim programları kullanıyorsan, tasarım yapıyorsan veya sadece film ve dizi odaklı alıyorsan kesinlikle full hd almalısın.

Yorumda bahsettiğin dell modeline gelirsek o model hakkında bende çok araştırma yaptım. Alan kişilerin yorumları genel olarak kasanın sağlam olmaması yönündeydi. Hatta kullanıcının birisi hdd sökmek için kapağı açtığında hdd kablosunun hiçbir şekilde sabitlenmedigini dikkatsiz bir durumda kopabilecegini belirtmiş. Yani cihazı aldığınızda 2-3 aylık bir kullanım sonunda kasada sorunlar yaşayabilirsiniz.

Casper konusunda da genelde ısınan bir cihaz olarak biliniyor. Bu cihazı alıp pek inceleyen olmamış. O yüzden nedir ne değildir hakkında bir yorum yapmam doğru olmaz. Ama kağıt üzerinde çok güzel bir cihaz. Alırsanız sizi uzecegini düşünmüyorum.

Fiyat konusunda geçenlerde Laptop alacak bir kişinin yorumunu okumuştum. Orada mediamarkt çalışanının kendisine yıl sonunu beklemesini. Notebooklarda indirim olacağını söylemişti. Ben de size 1 ay beklemenizi öneriyorum. Çünkü şuan elde sadece dell ve casper ihtimali var. - o fiyatlarda - Belli mi olur belki indirimle çok daha iyi bir cihaz alabilirsiniz. Belki black friday de denk gelir belki yılbaşında. İkisi de olmazsa bunlardan birisini alırsınız.

Herhangi bir soruda cevap yazmaktan çekinmeyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.