Şimdi Ara

25 mezun olmak için geç bir yaş mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam hangi okul. Bende dusunuyorum kararsızım. ingilizce avantajlı fakat puanlar yuksek, almanca ise sallasak gidiyoruz.
    Ne önerirsin dilci olarak tecrüben var bi bakıma?
    Bir de hangi üniversitedesin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Living young and wild and free
  • quote:

Orijinalden alıntı: BUJRA

Hocam hangi okul. Bende dusunuyorum kararsızım. ingilizce avantajlı fakat puanlar yuksek, almanca ise sallasak gidiyoruz.

Mugla unvdeyim
    tecrübe derken anlamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: L'enfer

quote:

Hocam hangi okul. Bende dusunuyorum kararsızım. ingilizce avantajlı fakat puanlar yuksek, almanca ise sallasak gidiyoruz.

Mugla unvdeyim
    tecrübe derken anlamadım

Yani almancaya gitmek yerine bir yıl daha çalışıp ingilizceye mi gitmeyi önerirsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasipse 28 ytaşında mezun olucam. 28 geç ama 25 değil

Bu sene Almanca öğretmenliği hazırlık okudum, 19 yaşındayım.
    Bölümü bırakıp bir sene daha hazırlanıp İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum.
    20 + 4 = 24
    Hazırlık okumayı düşünüyordum tekrar, o zaman 25 eder. Bir dönem okul uzasa 26 yapar. O endişeyle hazırlıktan vazgeçtim, sonuç olarak 25 diyoruz.

Mezun olmak için geç bir yaş mı?

Mezun olduktan sonra planın ne derseniz KPSS kasıp direkt devlete atanmak.

üniversite 2.sınıftayım
    bu sene sevdiğim bölümü kazanmak için tekrar sınava giriyorum
    eğer kazanırsam 25-26 yaşında mezun olcam
    kazanamazsam 24-25 yaşında mezun olcam
    eninde sonunda sevdiğin bölümden mezun olacaksan
    yaşın gerçekten önemi yok

• geç kalmayın gençlerrrrrrrrrrr en geç 23 te hayata atılın çalışmaya daha bunun askerliği var evliliği vs

quote:

Orijinalden alıntı: Morphinz

Türklerin en çok bildiği 2 dili tercih edeceğine başka bişey tercih etseydin ya benim güzel kardeşim.
    Japonca - Korece bunlar bizim köken olarak akraba dillerimiz. Hem kolay öğrenirsin hem iş olanağın fazla olur. Hem fazla para kazanırsın. Kafanı çalıştır biraz

Özel sektör istemiyorum. İdealimdeki meslek zaten öğretmenlik.

Hocam yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum, bir insan nasıl öğretmen olmayı isteyebilir ki? Hayat boyunca en lanet yer olan okulda yaşamını geçirmek ister?

• quote:

Orijinalden alıntı: RealSchule

nasipse 28 ytaşında mezun olucam. 28 geç ama 25 değil

Ne alakası var knk bende 28 de mezun oldum, şuan kpss ye yardırıyorum. Memur olma yaşı almış başını gitmiş kardeşim geç filan değil.

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

Ne alakası var knk bende 28 de mezun oldum, şuan kpss ye yardırıyorum. Memur olma yaşı almış başını gitmiş kardeşim geç filan değil.

basit bi hesapla askerlik iş falan derken 30-31 yaşında evlenebileceğim ve bence bu geç bi yaş. Hele 95 doğumlularla okuduğumu düşünürsek daha da zorlaşıyo herşey. şuana kadar işimi elime alıp para kazanmam, aileme yardım etmem gerekirdi.

• Neden geç olsun ki? Yazılı/yazısız bir kanun mu var illaki 21'de mezun olacak 30'a kadar evlenecek iş hayatına atılacaksınız diye. Yaşamınızı bu kadar kalıplarda düşünmeyin. Biraz özgür olun. Okullarda hayatını lise mezunu olarak idare ettiremeyipte 30-40'lı yaşlarda diploma almaya gelen nice insan var. İkinci üniversite ya da işinde terfi alabilmek için okuyanlar da yok değil. Aslında biraz geç okumak ve mezun olmak bence daha faydalı. En azından kendi kararlarını daha aklı selim alabileceğin yaşlara girmiş oluyorsun. Okulda ergen ergen takılacağına daha aklı başında birisi olarak gözlem yapma fırsatın oluyor.

Bu sene Almanca öğretmenliği hazırlık okudum, 19 yaşındayım.
    Bölümü bırakıp bir sene daha hazırlanıp İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum.
    20 + 4 = 24
    Hazırlık okumayı düşünüyordum tekrar, o zaman 25 eder. Bir dönem okul uzasa 26 yapar. O endişeyle hazırlıktan vazgeçtim, sonuç olarak 25 diyoruz.

Mezun olmak için geç bir yaş mı?

Mezun olduktan sonra planın ne derseniz KPSS kasıp direkt devlete atanmak.

benim bir tanıdığım istanbulda bi devlet üniversitesinde bilgisayar müh. kazanmıştı. hazırlık okudu. hazırlıktayken tanıdıklarının aptalca laflarından ve kendisi de başka bir bölüm istemesinden dolayı tekrar hazırlandı sınava, öbür okulu da dondurmuş. dersaneye gitti, kimseyi takmadı hatta lise arkadaşlarından falan bile saklamış sınava hazırlandığını. Sonra ailesinin olduğu şehirde tıp kazanmış, mezun olunca 26 yaşında olacak ama takmıyor. ne istediğine karar ver, yapabilirim diyorsan yap, ama eğer yapamazsan onları da düşün, ne yaparsın? istersen sen de okulunu dondur öyle hazırlan, hazırda bi okul olunca belki daha rahat hissedersin kendini.

• benim mezuniyet yaşım tahmini 28 ,açıkçası takmıyorum da aileme maddi olarak yük olmadıktan sonra gerisi teferruat ortamın tadını çıkarmaya bak

çevremde gördüklerim de hemen hemen 25 yaşının altında yok

quote:

quote:

basit bi hesapla askerlik iş falan derken 30-31 yaşında evlenebileceğim ve bence bu geç bi yaş. Hele 95 doğumlularla okuduğumu düşünürsek daha da zorlaşıyo herşey. şuana kadar işimi elime alıp para kazanmam, aileme yardım etmem gerekirdi.

Ben maddi açıdan bakmadım olaya knk, eğer ailemin durumu iyi olmasaydı sanırım bende üni okumazdım bu yaşıma kadar bi iş bulur çalışırım yardımcı olurdum. Evlilik desen kısmet knk, 20 yaşında bile işe başlasan belki 40 yaşına kadar karşına evliliği düşünebileceğin birisi çıkamayadabilir. Ama hak veriyorum sonuçta sende içinde bulunduğun koşulları değerlendirip kendince bi tespit yapmışsın.

Lenfer bu konuya herkes kendi bakış açısını yansıtacak , o yüzden sen nasıl düşünüyosan öyledir, bize yorum yapmak düşmüyor sanırım.

• Arkadasim suan universiteye girenler 20 yasinda mi mezun oluyorda 25 icin gec diyorsun Turkiyede universiteden mezun olma yasi bence 24 sen 1 sene gec mezun olmus olsan ne olacak.. Sanki okumak istedigin bolumde deneyim, yas sarti filan istiyorlar dilin gerektirdiklerini ogren yeter

quote:

quote:

quote:

Ben maddi açıdan bakmadım olaya knk, eğer ailemin durumu iyi olmasaydı sanırım bende üni okumazdım bu yaşıma kadar bi iş bulur çalışırım yardımcı olurdum. Evlilik desen kısmet knk, 20 yaşında bile işe başlasan belki 40 yaşına kadar karşına evliliği düşünebileceğin birisi çıkamayadabilir. Ama hak veriyorum sonuçta sende içinde bulunduğun koşulları değerlendirip kendince bi tespit yapmışsın.

Lenfer bu konuya herkes kendi bakış açısını yansıtacak , o yüzden sen nasıl düşünüyosan öyledir, bize yorum yapmak düşmüyor sanırım.

yok hocam benim ailemin durumu da fena değil çok şükür, bi eksiğimiz yok yani. ama babam emekli olduğu halde bizi rahat ettirmek için çalışıyor hiç bi borcumuz olmamasına rağmen. ben daha fazla yük olmamak açısından söyledim. artık çekiniyorum, hatta utanıyorum para isterken.

• quote:

quote:

quote:

Mugla unvdeyim
    tecrübe derken anlamadım

Yani almancaya gitmek yerine bir yıl daha çalışıp ingilizceye mi gitmeyi önerirsin?

Bana sorarsan evet. Çünkü ben Almancayı sevmedim. Bir de baştan bir dil inşa etmek çok zor geliyor bana şu anda. Hali hazırda bildiğimden devam etmek dururken Almanca kasmak gereksiz geliyor. Ama dil öğrenmeyi seven, Almancayı sevecek biri için daha avantajlı da olabilir bu durum. Bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mugla unvdeyim
    tecrübe derken anlamadım

Bana sorarsan evet. Çünkü ben Almancayı sevmedim. Bir de baştan bir dil inşa etmek çok zor geliyor bana şu anda. Hali hazırda bildiğimden devam etmek dururken Almanca kasmak gereksiz geliyor. Ama dil öğrenmeyi seven, Almancayı sevecek biri için daha avantajlı da olabilir bu durum. Bilemiyorum.

Peki almancayı bitirince atanma zorlugu ingilizceye göre nasıldır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.