Şimdi Ara

25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR KIPSCH REFERANCE PREMIE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    bundan önceki mesajımdan sizden dali zensor ses sitemi hakkında bilgi istemiştim.Ama sitede Mehmet Ali arkadaşımız beni Klipsch almam konusunda ikna etti. İlk başta KLIPSCH REFERANCE serisini almak istemiştim fakat daha sonra KLIPSCH REFERANCE PREMIERE almaya karar verdim. Ne fark dersiniz bende tam bilmiyorum premiere yeni versiyon biraz daha iyi duruyor.

    kule RP-280F
    Center RP-440C
    surround RP-250S
    R-10SW Sub.


    Aklıma takılan bir kaç bir şey var.

    Öncelikle ses sistemini film izlemek için alacam bunu belirteyim.

    ***Birincisi ve en önemlisi sitede apartman dairesinde yaşayan birisi için bu sistemi almak MANTIKLIMI. Sesi fazla açma lüksüm hiç yok. Benim bu sistemi almak istememdeki sebep düşük seste en iyi verimi almak. Elimde olan ses sistemi düşük kalitedede olduğundan filmdeki her sesi duymak için ses yükseltmek zorunda kalıyorum buda sıkıntı oluyor.

    ***25 metre kare odam var. 4,5 x 6,0 metre. Odanın 5 metrekaresini yemek masası ve konsol olduğu için ses sistemi düzeneğini buralarda olmayacak. Yani sistemi sadece 20 metrekare alanda kurucam . Ama ses sistemi satan arkadaşa sordum. kullanmadığım 5 metrekareyi de dahil etmelisin dedi. Çünkü haliyle odanın içinde, oralara da gidecek dedi.
    Neyse özetle 25 metrekare bir oda için bu ses sistemi çok mu fazla, çok mu abartı dersiniz.Serideki biraz daha ufak modellere gitsem mesela kulelerde RP 280F değilde RP 260F alsam veya biraz daha ufağı RP 250 F alsam"düşük volume de filmdeki her sesi duyma" olayı, verimi artık ona ne deniyorsa o şey düşermi.

    Yardımlarınınz için şimdiden çok teşekkür ediyorum







  • mantıksız bir yatırım bence, ev seninse tadilat yaptırabilirsin, zemine mantar kauçuk şilte , komşuya bakan duvar varsa bariyerli adopan+alçıpan kaplatabilirsin.
    bu şekilde sesi biraz daha açabilirsin.

    sistem kalibrasyonunu ve kablo bağlantılarını iyice gözden geçirebilirsin.

    eko ve bas sıkışması da netliği etkiliyor olabilir, duvarlara sünger köşelere bass trap, yerlere halı, pencere kalın perde vs ekleyebilirsin.

    update için yorumum. filmde en detaylı sesler merkez kanaldan çıkar olacaksa en önce center ı güncelemelisin.
  • Öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
    Odanın resmini atarsam size daha iyi bir fikir verir diye düşündüm. Buna ek olarak size almak istediğim sizitemin resim ve özelliklerinide atıyorum25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE

    Odada televizyon ve karşısındaki koltuğun duvar mesagesi 4,4 metre. Diğer koltukla yemek masasının duvar mesafesi 6 metre.
    Odanın resmi ile beraber ses sisteminin de resim ve bilgilerini paylaşıyorum.
    Bu sistemdeki kuleler büyük kalır derseniz klipsch referance premier serisinin bundan ufak kule hoperler boyut bilgilerinide kıyaslama yapabilmeniz açısından paylaşıyorum
    .
    .
    .
    ……. YÜKSEKLİK ……. GENİŞLİK ……. DERİNLİK ……. AĞIR ……. FREKANS TEPKİSİ ……. SES HASSASİYETİ ……. Güç (devamlı/pik):
    RP 280F 109,40cm ……. 26,80cm ……. 46,50cm ……. 28,35kg ……. 32Hz - 25kHz +/-3dB ……. 98dB @ 2.83/1m ……. 150W/600W
    RP 260F 100,60cm ……. 22,90cm ……. 44,80cm ……. 22,45kg ……. 34Hz - 25kHz +/-3dB ……. 97dB @ 2.83/1m ……. 125W/500W
    RP 250F 91,70cm ……. 20,00cm ……. 37,70cm ……. 17,06kg ……. 35Hz - 25kHz +/-3dB ……. 96dB @ 2.83/1m ……. 100W/400W

    .
    .25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remains81 -- 17 Şubat 2017; 10:53:21 >




  • hocam odanızı klipch ile boğmayın alın bir takım focal dome 5.1 beyaz kullanın veya focal sib xl 5.1 sistemde olabilir
  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    3.300 EURO gibi bir rakamı hoparlörlere ayırsam ve sinema sistemi kuruyorsam hem de fazla büyük olmayan bir alana Monitor Audio Silver serisini tercih ederdim.
    Silver 1 front
    Silver center
    Silver FX Surround
    GoldenEar Supersub X

    Almayı düşündüğünüz dev gibi front hoparlörler bu odada faydadan fazla zarar verir hatta almayı düşündüğünüz o vasat subwoofer kule hoparlölerin vereceği alt basslara bile inemeyeceği gibi frekaslar üst üste binecek .
    Ben olsam dehşet kalitede bir subwoofer alıp sistemin geri kalanını ona entegre ederdim. Hem odada devasa çirkin hoparlörler yerine çok daha etkili bir sistemim olurdu hem beslenmesi kolay hem de yıkıcı güç.
  • Fiyat biraz iskonto olacak tabi. 2500 euro gibi bir şey olur. Genede ucuz değil tabi.

    Bu işten fazla anlamadığım için almak istediğim subwoofer ın bu kadar körü olduğunu bilmiyordum. Sizin önerdiğinize de hayran kaldım. Ama bir yerde 1300 dolar gibi bir fiyat gördüm . Ucuz değilmiş ve nereden satın alabiliriz. Türkiye satış noktası varmıdır acaba.


    front hoparlörlere gelince bende büyüklüğünden yana kararsızdım. 110 cm yükseklik 47 cm derinlik. Dev gibi bir şey evin ortasında. Odanın içinde kötü bir görüntü oluşturabilir. Bekar olsam gene tamam ama evli olduğum için eşimden de kolay onay alacağımı zannetmiyordum. :)

    bu arada rp 280f kuleler yerine, 2 boy daha ufak olan rp 250f olsa 91 cm yükseklik ve 37 cm derinlik. Yükseklikte neredeyse 20 cm az. bu biraz daha ona göre kibar. neden bilmiyorum ama frontlar kule olsun istiyorum.
    veya ilk beğendiğim model olan dali zensor 5.1 serisi nasıl olur. kuleleri öyle devasa değil.ton olarak biraz daha kibarmış. okuduğum kadarıyla. ama ben sistemi sadece sinema için istediğim için acaba uygun olurmu. sizin için dali serisinin özelliklerini resim olarak ekledim. ,,

    front zensor 5
    center vocal
    surround zensor 1
    sub E9 (sub için sizin onerdiğiniz önceliğim.)


    25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remains81 -- 17 Şubat 2017; 12:43:19 >




  • Klipsch RP 280 F hopları stereo anfi ve muzik için dinledim çok güzel sesi var ancak küçük mekanlar için devasa durabilir , helede sinema için kullanılacaksa bence gereksiz pahalı ama sinema için oda ölçülerinizi göz önüne alırsak ,Referance 26f belki daha uygun olabilir , surroun içinse 240 s daha uyumlu gibi , selamlar
  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    Subwoofer buradan bulabilirsiniz
    http://www.forumaudio.com/SuperSub-X-Subwofer,PR-9041.html
  • Ev sinema sisteminde en önemli bileşen hangisidir. Mesela ben subwoofer ı en son sıraya koyardım. Ama forumlarda okuduğum ve değerli arkadaşların tavsiylerinden anlaşılıyorki ilk veya ikinci sırada. Center içinde çok önemli diyorlar.İlk sıraya bunu koyuyorlar.

    HI-DEF-MAN arkadaşımızın bahsettiği GoldenEar Supersub X çok ilgimi çekti mesela. Bunu nasıl temin edilir. Yurt içi satışı varmıdır acaba. Dışardan almaya kalkarsak gümrük kargo epey pahalıya patlar. Araştıracam.

    İşin aslı biraz derin bir konu. Benim gibi sonradan bu işin içine girince kafa çok karışıyor.
    EKO BAS SIKIŞMASI, FREKANSLARIN BİRBİRİNE KARIŞMASI gibi ifadeler benim için hiç duymadığım terimler.Keşke anlasam. Matematikte dört işlemi bilen birine türev integral sorusu sorulması gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Subwoofer buradan bulabilirsiniz
    http://www.forumaudio.com/SuperSub-X-Subwofer,PR-9041.html


    Hemen bakıyorum
  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    Center ve sub ilk sırayı paylaşır.
  • 6600 tl biraz pahalı. Zannetmiyorum sadece subwoofer a bu fiyatı ben verebilirim.

    Mesela Dali Zensor bu aşağıdaki yazdığım sete bana 5500 tl gibi bir fiyat verdiler. Sizce bu set nasıl.Eğer bu setinde subwoofer i kötü derseniz biraz daha uygun bi subwoofer önerebilirmisiniz.

    frontkule : zensor 5 (83 cm yükseklik. 27 cm derinlik.)
    center :vocal
    surround :zensor 1
    sub : E9

    Aslında sizin önerdiğiniz set de eminim iyidir. Neden Dali ve Klipsch da takıldın derseniz, ses sitemi arayışına başladığıma karşıma ilk dali zensor çıktı. Estediği çok hoşuma gitti, hoparlör gözlerinin içinin kırmızı olması gibi. What hi fi değerlendirme sitesinde de iyi oylar almıştı.

    Daha sonra Mehmet Ali arkadaşımız Klipsch ı önerdi. Kendisinde de bu markanın THX® Ultra2™ Serisi vardır. Çok şahane bir set. Kendisininde zaten sitede bu seti paylaşmış. Eğer maddiyat musait olsaydı ve tabiki apartman degilde tek katlı bir evde yaşasaydım hiç düşünmeden alırdım. Neyse ne derler. Hayalle yaşayan sıçarak ölürmüş.
    Benimde maddiyat yeterli olmadığından Klipsch referance önerdi. Bu setin de estetiği çok hoştu. Film izlemeye daha uygun bir sistemdi. Ama işte sizinde dediğiniz gibi hem çok büyük olur hemde oda Bas a boğulurdu. Aslında klips kulelerinde üstede yazdığım gibi 2 boy ufak kule almak bu bas yoğunluğunu azaltır mı. hemde boyut olarak ufak olurdu.

    VEYA

    Sizin önerdiğiniz Monitor Audio setine Silver 1 yerine gene aynı markadan kule koyabilir miyiz. Odanın içindeki bas ı çok arttırmayacak şekilde.
    whathifi sitesine baktım. Değerlendirmeleri çok iyi monitor audio markası için

    Bu arada bu seti sadece film izlemek için istediğim için sizce Monitor Audio film izlemeye uygun bir set mi.



    Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın. Umarım ki sıkılmadan okursunuz..Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

    Bu yazıyı yazdığım süre boyunca aklımda GoldenEar Supersub X subwoofer i nasıl daha uyguna alırım düşüncesi hakimdi. Amerikaya arasıra giden bir arkadaşım var. Bunu oradan daha uygun bir fiyata alabilir mi. Alsa gümrüğe takılırmı. Bi bakacam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remains81 -- 17 Şubat 2017; 16:28:31 >




  • Hocam selamlar acele etmeyin en doğru öneriler gelecektir bütçeniz belli zaten ,bu tarz şeyler çok hızlı alınıp satılan şeyler değil o yüzden en doğru kararı verin naçizane tavsiyem subwooferi alabileceğiniz en iyisini alın yani bütçenin önemli olan kısmını subwoofere ayırın
  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Mehmet Ali beyin THX sistemi zaten marka bağımsız THX standartlarını karşılamak üzere üretilmiş safkan sinema sistemidir klasik stereo bazlı ev sineması sistemleri ile kıyas olmaz.

    İkincisi Zensor hem Klipsch Premier hem de MA Silver ile eşlenik değildir.

    Sadece Sinema için eğer çok iyi bir sub var ise ön hoparlörlerin büyük olması bence sadece görsel tatminsizlik.

    Ben Silver Serisini klipsch in fiyatı 3200 euroya dayanıyor diye önermiştim.

    Şimdi Zensor yeter deniliyor ise durum başka.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sunshines35

    mantıksız bir yatırım bence, ev seninse tadilat yaptırabilirsin, zemine mantar kauçuk şilte , komşuya bakan duvar varsa bariyerli adopan+alçıpan kaplatabilirsin.
    bu şekilde sesi biraz daha açabilirsin.

    sistem kalibrasyonunu ve kablo bağlantılarını iyice gözden geçirebilirsin.

    eko ve bas sıkışması da netliği etkiliyor olabilir, duvarlara sünger köşelere bass trap, yerlere halı, pencere kalın perde vs ekleyebilirsin.

    update için yorumum. filmde en detaylı sesler merkez kanaldan çıkar olacaksa en önce center ı güncelemelisin.

    ev benim olmadığı için bu dediklerinizi yapmamın imkanı yok. hatta kiracı izin verse veya ev benim olsa bile gene yok. eşimden dolayı.
    Center a gelince evet. Dediğinizi uygulayacam . Center ve subwoofer. bu ikili için masraftan kaçınmıyacam




  • Dali opticon 6 yıda dinlemenizi öneririm imkanınız varsa.
  • Kendine ait evin ve apartmanınız yoksa alınca o yüksek sesin keyfini alamazsınız ama filmlerde ve müziklerde kaliteli bir ses alırsınız.
  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    Naçizane bir yorum da benden olsun :-)

    Diğer arkadaşların dediği gibi sinema sisteminde center ve sub en önemli parçalardır. Burada hem fikirim.

    Yalnız sub konusu maalesef daha meşakkatli bir konu. Çünkü sub dediğiniz cihaz bildiğiniz yer seçiyor. Hani öyle koyayım köşeye dursun mantığı her zaman işlemiyor. Bu tarz bir sistemi ilk kurduğumda aldığım sub bariz salonun ortasına doğru getirdiğimde en iyi ve düzgün performansı veriyordu. Ama odada kendine ayrılan köşesine geçtiğinde bas diğer odalardan daha çok hissediliyordu ve üst komşudan çok ciddi şikayet geliyordu. Bir süre sonra sıkıldım ve sub'ı sattım. O gün bugündür sistemi 5.0 olarak kullanıyorum.

    Bu sebeple sub'ı 2.el almanızı tavsiye ederim. Çünkü sistemin kurulacağı yer salon olunca o sub'ı koyacak yer maalesef çok kısıtlı. 2.el alırsanız istediğiniz sonucu elde edemezseniz zarar etmeden yada az bir zararla satma imkanınız olur.

    Bu arada 5.0'ın bana uygun olmasının sebepleri; çok aksiyon filmi seyretmemem ve de sistemi filmden çok müzik dinlemek için kullanmamdır. O yüzden bu hobide herkesin kendine göre doğrusu var denilebilir.



    Bir de bazı doğrular var ki, onlar tartışılmaz. Misal küçük odaya büyük hoparlör olmaz. O odaya benim yaptığım gibi 110 cm'lik kule hoparlör koyarsanız ne sahne kalır ne de sizde kafa. O yüzden alacağınız hoparlör kule bile olsa iri olmasın. Ki çok müzik dinleyen biri değilseniz önlere de raf tipi almanız daha mantıklı olur. Ama sistemi %50 müzik %50 film gibi kullanacaksanız önleri kule alırsanız bence daha iyi olur. Bu fiyat aralığında kule hoparlörler daha iyi bir stereo dinleti keyfi verecektir.

    Bu arada rap, hip hop, elektronik gibi bas ağırlıklı müzikler dinliyorsanız sub + önlere raf tipi hoparlör de yapılabilir. Ama caz, blues yada vokal ağırlıklı müzikler dinliyorsanız önlerin kule olması sahne açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.

    Bunun dışında Tv'nin karşısındaki koltuğun hemen solunda bir konsol var ve ikisi arasında pek de bir mesafe yok gibi. Eğer koltuk ile konsol arasında 50cm kadar bir boşluk yoksa ya raf tipi hoparlör alıp sol arka hoparlörü konsolun üstüne koyacaksınız yada arkalar için on-wall diye geçen duvara monte hoparlörlerden alacaksınız. Magnat, paradigm gibi markalarda bu tarz hoparlörler vardı diye hatırlıyorum. Bu kısmı iyi ölçüp, biçip değerlendirin derim.




    Bir diğer konu ise center hoparlörü nereye koyacağınız :-) Maalesef alacağınız hiçbir center o sehpa ile olmayacak. Ya tv üstünde kitaplık vs gibi bir detay yoksa oraya bir raf yapıp, center'ı oraya koyacaksınız ki bence çok çirkin durur yada yeni bir tv sehpası yaptıracaksınız. Çünkü hazır satılan hiçbir TV sehpası bu hifi cihazlara uygun olmuyor. Şahsen evlenirken cihazlara uygun bir sehpa bulamamıştım ve kendim yaptırmıştım. Altta benim sistemin resimlerini görebilirsiniz. (Bu arada o örtüler artık yok, bebe ufakken her türlü pisliği yaptığı için örtü şart oldu :-) - örtü dantel fobisi)

    Aynı zamanda 110cm boyunda bir hoparlörün 47" bir tv ile ne orantıda göründüğünü canlandırabilirsiniz. Benim izleme mesafem 3-3,5 mt gibi, duvardan duvara ise 4mt. Şahsi yorumum eşiniz ile konuşup yeni beyaz bir sehpa yaptırmaya onu ikna etmeniz yönünde :-) Yeni bir sehpa da mdf'den yapılırsa size 500 tl gibi bir masraf çıkartır.

    Bir de naçizane yorumum beyaz renk bir hoparlör alın. Sizin salonunuzda beyaz masa ve konsol da mevcut. Siyah bu ortamda çok zıt kalacaktır. Eşinizi bu şekilde de ikna edebilirsiniz.

    Umarım ufak da olsa fikir verebilmişimdir.


    25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE
    25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Naçizane bir yorum da benden olsun :-)

    Diğer arkadaşların dediği gibi sinema sisteminde center ve sub en önemli parçalardır. Burada hem fikirim.

    Yalnız sub konusu maalesef daha meşakkatli bir konu. Çünkü sub dediğiniz cihaz bildiğiniz yer seçiyor. Hani öyle koyayım köşeye dursun mantığı her zaman işlemiyor. Bu tarz bir sistemi ilk kurduğumda aldığım sub bariz salonun ortasına doğru getirdiğimde en iyi ve düzgün performansı veriyordu. Ama odada kendine ayrılan köşesine geçtiğinde bas diğer odalardan daha çok hissediliyordu ve üst komşudan çok ciddi şikayet geliyordu. Bir süre sonra sıkıldım ve sub'ı sattım. O gün bugündür sistemi 5.0 olarak kullanıyorum.

    Bu sebeple sub'ı 2.el almanızı tavsiye ederim. Çünkü sistemin kurulacağı yer salon olunca o sub'ı koyacak yer maalesef çok kısıtlı. 2.el alırsanız istediğiniz sonucu elde edemezseniz zarar etmeden yada az bir zararla satma imkanınız olur.

    Bu arada 5.0'ın bana uygun olmasının sebepleri; çok aksiyon filmi seyretmemem ve de sistemi filmden çok müzik dinlemek için kullanmamdır. O yüzden bu hobide herkesin kendine göre doğrusu var denilebilir.



    Bir de bazı doğrular var ki, onlar tartışılmaz. Misal küçük odaya büyük hoparlör olmaz. O odaya benim yaptığım gibi 110 cm'lik kule hoparlör koyarsanız ne sahne kalır ne de sizde kafa. O yüzden alacağınız hoparlör kule bile olsa iri olmasın. Ki çok müzik dinleyen biri değilseniz önlere de raf tipi almanız daha mantıklı olur. Ama sistemi %50 müzik %50 film gibi kullanacaksanız önleri kule alırsanız bence daha iyi olur. Bu fiyat aralığında kule hoparlörler daha iyi bir stereo dinleti keyfi verecektir.

    Bu arada rap, hip hop, elektronik gibi bas ağırlıklı müzikler dinliyorsanız sub + önlere raf tipi hoparlör de yapılabilir. Ama caz, blues yada vokal ağırlıklı müzikler dinliyorsanız önlerin kule olması sahne açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.

    Bunun dışında Tv'nin karşısındaki koltuğun hemen solunda bir konsol var ve ikisi arasında pek de bir mesafe yok gibi. Eğer koltuk ile konsol arasında 50cm kadar bir boşluk yoksa ya raf tipi hoparlör alıp sol arka hoparlörü konsolun üstüne koyacaksınız yada arkalar için on-wall diye geçen duvara monte hoparlörlerden alacaksınız. Magnat, paradigm gibi markalarda bu tarz hoparlörler vardı diye hatırlıyorum. Bu kısmı iyi ölçüp, biçip değerlendirin derim.




    Bir diğer konu ise center hoparlörü nereye koyacağınız :-) Maalesef alacağınız hiçbir center o sehpa ile olmayacak. Ya tv üstünde kitaplık vs gibi bir detay yoksa oraya bir raf yapıp, center'ı oraya koyacaksınız ki bence çok çirkin durur yada yeni bir tv sehpası yaptıracaksınız. Çünkü hazır satılan hiçbir TV sehpası bu hifi cihazlara uygun olmuyor. Şahsen evlenirken cihazlara uygun bir sehpa bulamamıştım ve kendim yaptırmıştım. Altta benim sistemin resimlerini görebilirsiniz. (Bu arada o örtüler artık yok, bebe ufakken her türlü pisliği yaptığı için örtü şart oldu :-) - örtü dantel fobisi)

    Aynı zamanda 110cm boyunda bir hoparlörün 47" bir tv ile ne orantıda göründüğünü canlandırabilirsiniz. Benim izleme mesafem 3-3,5 mt gibi, duvardan duvara ise 4mt. Şahsi yorumum eşiniz ile konuşup yeni beyaz bir sehpa yaptırmaya onu ikna etmeniz yönünde :-) Yeni bir sehpa da mdf'den yapılırsa size 500 tl gibi bir masraf çıkartır.

    Bir de naçizane yorumum beyaz renk bir hoparlör alın. Sizin salonunuzda beyaz masa ve konsol da mevcut. Siyah bu ortamda çok zıt kalacaktır. Eşinizi bu şekilde de ikna edebilirsiniz.

    Umarım ufak da olsa fikir verebilmişimdir.


    25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE
    25 METREKARE ODAYA BU SES SİSTEMİ BÜYÜK MÜ GELİR  KIPSCH REFERANCE PREMIE

    Yorumunuz için çok teşekkürler.

    Sub sistemde benim için çok önem arzetmiyordu fakat okuduğum yorumlar ve arkadaşların tavsiyesiyle neredeyse ilk sırayı aldı. Özellikle HI-DEF-MAN
    arkadaşımızın önerdiği GoldenEar Supersub X çok çok hoşuma gitti. Pahalı olsada alacam herhalde. Sizin sub için verdiğiniz önerinizin aksine bir durum olacak fakat ben ses sistemini sadece film istiyorum ve buna ek olarak action filmleri çok izerim. olmazsa olmaz yoksa ses sistemi almanın bir anlamız olmaz benim için.

    Surround olarakta Monitor Audio Silver FX olabilir. İnternetten baktığım kadarıyla duvara sabitliyorsun. Yoksa dediğiniz gibi koltukla konsol arasında surroundu koyacak fazla yer yok. Bu arada onu duvara asmak için epey takla atmam gerekecek. Nasıl izin alacaz bilmiyorum.

    Televizyon sehpasına gelince evden ben giderim ama o sehpa gitmez. Yemek masası ve solda, koltuğun yanında kalan konsol un takımı o. Ucuzda bir şey değildi. Yani öyle bir ihtimal yok. Yapacağım şey TV yi duvara asmak olacak.. İlk aldığımda niyetim vardı fakat kurmaya geldiklerinde 155 ekran TV yi duvar tartmaz dediler., Sonradan başkalarına sorduğumda öyle bir şey yok tartar dediler. TV duvara astığımda hafifte yukarı asacam ki Center ı sehpanın üzerina koyduğumda TV nin önünü kapatmasın.

    Zamanla olacak hepsi inşallah.
    Zaman ayırıp yorum yazdığınız için tekrar teşekkür ederim . İyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Öncelikle Mehmet Ali beyin THX sistemi zaten marka bağımsız THX standartlarını karşılamak üzere üretilmiş safkan sinema sistemidir klasik stereo bazlı ev sineması sistemleri ile kıyas olmaz.

    İkincisi Zensor hem Klipsch Premier hem de MA Silver ile eşlenik değildir.

    Sadece Sinema için eğer çok iyi bir sub var ise ön hoparlörlerin büyük olması bence sadece görsel tatminsizlik.

    Ben Silver Serisini klipsch in fiyatı 3200 euroya dayanıyor diye önermiştim.

    Şimdi Zensor yeter deniliyor ise durum başka.

    Yorumunuz için çok teşekkürler.
    Kafamda kuracağım sistem hakkında bazı şeyleri netleştirdiniz.
    -Evet zensor ün klipsch premier ve MA Siver ile eşlenik olmadığını yeni farkına vardım.
    -Dediğiniz GoldenEar supersub kafama çok oturdu. Bunda karar kıldım. Pahalıda olsa almak istiyorum.
    Bu aşamada size üç sorum olacak.
    1-Görsel tatminsizlik diyorsunuz. Doğrudurda. Ama ne diyeyim görüntü olarak kuleler hoşuma gidiyor.
    Silver serisinde front olarak silver 1 yerine silver 6 alırsam bundan önceki yorumunuzda söylediğiniz subwoofer ile kule hoperlörün frekanslarının üst üste binmesi gibi bir durum oluşurmu.
    2-Silver 6 Kulelerden gelen bas ile subwoofer dan gelen bas, nasıl tarif edeyim odayı basa boğarmı. Komşular açısından sıkıntı olurmu
    3-Eğer bu ikinci soruma evet komşular rahatsız olur derseniz front olarak siver 1 yerine silver 2 koymamda sakınca olurmu.

    Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
    İyi ünler dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remains81 -- 18 Şubat 2017; 12:38:43 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.