Şimdi Ara

25 6 2013 borsanın fırlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • faiz lobisi : yabancı sermaye sahibi- para babaları

bugün amerikanın açıklamaları ile düşen borsa ile yarın sabah 09:00 da faiz lobisinin hızlı alımlarıyla beraber muhtemelen ucuza kapatacakları hisseler ile öğlene kadar 73.000-74.000 aralığına çıkacaktır.
    öğleden sonra değeri yükselen borsa 75.000 i görebilir.

öğleden sonra saat 2 gibi faiz lobisi 4-5 saatte %10 değer kazanan hisseleri sahipleri elde tutacak değil ya.
    aldıkları hisseleri satıp yatırdıkları parayı %10 fazlasıyla alıp gideceklerdir.

akşam 5 gibi borsa çakılacak 68.000-65.000 arasında düşecektir.
    milyarlarca dolar faiz lobisi ( yabancı sermaye) nin cebine girecektir.
    yabancı sermaye (faiz lobisi) kazandığı para banka hesabına yatarken pipisini kaşıyacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yossi Kohen -- 25 Haziran 2013; 2:57:43 >

• dolar ne olur sizce?
  • Soyad-Mesaj uyumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: George Jetson

dolar ne olur sizce?

öğlen 2 ye kadar düşmesini bekliyorum.
    bunun 2 sebebi var
    1.merkez bankası muhtemelen dolar satacaktır.çünkü satamazsa petrol .... ithal ürünler alınmaz hale gelecektir.hele ki bu forumdakilerin almaya çalıştığı işlemci ... vs vs ürünler gibi.
    2.dediğim gibi borsa düştü diye insanlar sabah erken saatte hisseleri elden çıkaracak,ama leş üzerine konmayı seven akbabalar gibi olan yabancı sermaye (faiz lobisi) leş başına üşüsüp hızlıca hisseleri alacaktır.bu yüzden borsa başta düşecek sonra hızla yükselecek.
    yabancıların saat 10-10:30 dan sonra alacağı hisselerle + merkez bankası satımlarıyla dolar biraz düşebilir.bu saat 12 2 ye kadar devam eder gibime geliyor.
    saat 2 den sonra ise faiz lobisi elden hisseleri çıkarıp ,dolarları almaya başlayınca dolar da fırlayacak.

eğer tahmin ettiğim gibi olursa saat 12 civarı dolar en düşük seviyeye gelecektir. yoksa 12 den sonra doların yükseleceği büyük olasılıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

quote:

dolar ne olur sizce?

bunun 2 sebebi var
    1.merkez bankası muhtemelen dolar satacaktır.çünkü satamazsa petrol .... ithal ürünler alınmaz hale gelecektir.hele ki bu forumdakilerin almaya çalıştığı işlemci ... vs vs ürünler gibi.
    2.dediğim gibi borsa düştü diye insanlar sabah erken saatte hisseleri elden çıkaracak,ama leş üzerine konmayı seven akbabalar gibi olan yabancı sermaye (faiz lobisi) leş başına üşüsüp hızlıca hisseleri alacaktır.bu yüzden borsa başta düşecek sonra hızla yükselecek.
    yabancıların saat 10-10:30 dan sonra alacağı hisselerle + merkez bankası satımlarıyla dolar biraz düşebilir.bu saat 12 2 ye kadar devam eder gibime geliyor.
    saat 2 den sonra ise faiz lobisi elden hisseleri çıkarıp ,dolarları almaya başlayınca dolar da fırlayacak.

eğer tahmin ettiğim gibi olursa saat 12 civarı dolar en düşük seviyeye gelecektir. yoksa 12 den sonra doların yükseleceği büyük olasılıktır.

borsayla ilgili pek bi bilgim yok bu yabancıları uzaklaştırsak borsadan ne olur? kendi yağımızda kavrulamaz mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fusion. -- 25 Haziran 2013; 1:01:41 >

• quote:

quote:

dolar ne olur sizce?

bunun 2 sebebi var

Bu kadar ufak dalgalanmalar 10 milyon altı oynayanları pek vurmaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fusion.

quote:

quote:

dolar ne olur sizce?

bunun 2 sebebi var

borsayla ilgili pek bi bilgim yok bu yabancıları uzaklaştırsak borsadan ne olur? kendi yağımızda kavrulamaz mıyız?

dünya büyük bir köydür.

kendi yağınla kavrulman için hayatta kalman için gerekli olan enerji ,teknolji ve yiyeceklere sahib olman lazım.

petrol için para gerek.eğer alacağın petrole karşı başka mal üretmezsen (mal=para=kumdan işlemci yapmak=bilgisayar programı yazmak vs vs) aynen bugun ki gibi olanlar olur.

bakmayın burda böyle olduguna tüm dünyada da durum aynı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kredi faizleri ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sevdim sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt2465

hocam sevdim sizi

elim de 2 kuruş para var.onu bim hissesi alarak değerlendirmek istiyorum ama olayı da tam bilmiyorum.
    yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum.
    neden bim?
    çünkü türkiye batsa bile bim her sene en az %25 kar ediyor.
    çünkü yaptıkları iş gıda üstüne.
    insan yeni işlemci almadan yaşayabilir ama yemek yemeden su içmeden yaşayamaz.
  • quote:

quote:

hocam sevdim sizi

elim de 2 kuruş para var.onu bim hissesi alarak değerlendirmek istiyorum ama olayı da tam bilmiyorum.
    neden bim?

hocam sizin beyin yhakı0 hanny.şaka bir yana bim hissesi alsak ne kadar elden çıkarmak lazım kar etmek için

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

quote:

hocam sevdim sizi

neden bim?

hocam sizin beyin yhakı0 hanny.şaka bir yana bim hissesi alsak ne kadar elden çıkarmak lazım kar etmek için

amerikan filmlerinde hani adam uzay gemisi sürmeye çalışan kadının arkasına geçipte, ona sarılarak 'hislerinle hareket et' der ya ,işte hisse sahibi yatırımcısı da o adamdır.
    eğer çok fazla abanırsa yani kağıtlar elimde kalsın iyice yükselsin de satıyım derse ve kadın 'ayol bu sapık napıyo' diye bağırırsa yani borsa değeri düşüp kağıtlar elinde kalırsa,hisse senetlerinin kağıttan farkı kalmaz.
    eğer adam sürtmüyüm yanlış anlar derse yani en küçük artışta ben alıyım kaçıyım derse ,belki de kadın da ona razıydı ama adam istekli değildi diyip yatırdığını aynen çekebilirsin, fazla kar etmeden çıkarsın.
    ya da her türlü cilveleşmeyi yapıp yani ne çok fazla beklemeden ,ne de hemen alıp kaçmadan bekleyip , doğru bayana doğru zaman da cilveleşirsen yeni bir johny sins ,şahin k ... olursun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam sevdim sizi

neden bim?

amerikan filmlerinde hani adam uzay gemisi sürmeye çalışan kadının arkasına geçipte, ona sarılarak 'hislerinle hareket et' der ya ,işte hisse sahibi yatırımcısı da o adamdır.
    eğer çok fazla abanırsa yani kağıtlar elimde kalsın iyice yükselsin de satıyım derse ve kadın 'ayol bu sapık napıyo' diye bağırırsa yani borsa değeri düşüp kağıtlar elinde kalırsa,hisse senetlerinin kağıttan farkı kalmaz.
    eğer adam sürtmüyüm yanlış anlar derse yani en küçük artışta ben alıyım kaçıyım derse ,belki de kadın da ona razıydı ama adam istekli değildi diyip yatırdığını aynen çekebilirsin, fazla kar etmeden çıkarsın.
    ya da her türlü cilveleşmeyi yapıp yani ne çok fazla beklemeden ,ne de hemen alıp kaçmadan bekleyip , doğru bayana doğru zaman da cilveleşirsen yeni bir johny sins ,şahin k ... olursun.

bişey anladıysam o arkadan sarılan kadın olayım hocam benim elimde 5.000+ nakit var ben bununla hissa alsam bimin kara geçermiyim onu soruyorum yoksa 5000 tl ile kar olmazmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam sevdim sizi

neden bim?

bişey anladıysam o arkadan sarılan kadın olayım hocam benim elimde 5.000+ nakit var ben bununla hissa alsam bimin kara geçermiyim onu soruyorum yoksa 5000 tl ile kar olmazmı

kadın değil adam sarılıyor.
    cnnturk ekonomi,bloomberg ekonomi falan izleyin.
    onlar da anlatıyor.
    borsa zaten zenginin zengini kazıklamasıdır.

• Dedikleriniz tutarsa yarın dolar birikmişimi bozdurup yeni araba hayallerime bir adım daha yaklaşırım hocam eyvallah bilgi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: teocan94

Dedikleriniz tutarsa yarın dolar birikmişimi bozdurup yeni araba hayallerime bir adım daha yaklaşırım hocam eyvallah bilgi için

ama batabilirsiniz de.
    ben de bu işe girmek istiyorum ama önce öğrenmeye çalışıyorum.

böyle çalkantılı zamanlar işin çakalları için 10 numara zamanlardır.
    piyasaya girerler ucuza kapattıkları hisseleri daha sonra istikrarlı zamanda pahalı pahalı satarlar.

neden 10 yıldır ekonomi de istikrar diyorlardı?
    çünkü yatırımcıların paraları her sene katlanarak artıyordu.
    mesela adam 2005 te bim hissesini 100 tl ye aldı diyelim.her sene %25 artsın.
    dolarda 2005 te 1.4 tl idi.
    istikrarlı büyüyen ekonomiyle adamın parası 2012 sonun da 596 tl oldu ama dolar da 1.8 tl oldu.
    adam türkiyeye 2005 te 71 dolarla geldi 100 tl lik hisse aldı.
    adam 2012 de borsadan çekilirken 596 tlsini aldı dolara çevirdi 331 dolarla çıktı gitti.

1 faiz lobisi üyesi(yabancı para babası ki genelde amerikalı ya da arap)nin bunu 100 trilyonla yaptıgını düşün.
    daha sonra binlerce böyle adamın oldugunu düşün.

yarın muhtemelen borsadan trilyonlarca ,belki de katrilyonla para kaldıracak adamalar olacaktır.
    paranızı yatırırken iyi düşünün.küçük yatırımcılar genelde kaybederler.unutmayın.
    bu para babaları 1 kuruş vergi ödemezler.

• Özet geçsen çok iyi olurmuş. sabah dolar alıp akşam satacazmı yoksa tam tersimi
  • bu resimde ki sarıyla işaretlediğim önce yavaş yavaş yükselip sonra birden bire azalan yerler faiz lobisinin (çok sevilen yabancı sermayenin,yerli yatırımcının vs vs) daha fazla kar olamayacağını tahmin edip dünya kadar para götürdükleri yerlerdir.
    hızlı para çıkışından sonra şirketlerin hisse senedi düşmelidir.yoksa senet satamazlar ki mecbur senet değeri düşer.yoksa tamamen batarlar.
    karı alıp kaçanlar bu sefer ucuz hisseleri yavaş yavaş alırlar.
    piyasa normale tekrar döner ama bu sefer markette satılan mallara zam gelmiştir çoktan.
    bu olay döngü şeklinde devam eder.

tıpkı besili hayvanların kesilmesi gibi .erken kesersen az et alırsın,yaşlı kesersen etin tadı olmaz belki de kesemeden ölür.ya da meyve toplamak gibi erken toplarsam geç toplarsan kurtlanır.
    ama buradaki olayda biraz yağmacılık gibidir.
     25 6 2013 borsanın fırlaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yossi Kohen -- 25 Haziran 2013; 2:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

Özet geçsen çok iyi olurmuş. sabah dolar alıp akşam satacazmı yoksa tam tersimi

dolar alıp satmak çokta karlı bir iş değil.aldıgının karın büyük kısmı zaten dövizcide gider.
    ama bu günlerde dolar fırlıyor.büyük paralarla örneğin 100000$ gibi paralarla 1 günde hatta 1 saatte 2000 3000 dolar kar etmemek elde değil.

uzun vadede borsa senedi almak lazım.
    çünkü borsa senedinden para kesilmez, vergi alınmaz.
    iyi yatırımla güzel para getirir.
  • Dolar bidaha 1,85 lere iner mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.