Şimdi Ara

24V çakmaklık girişini 19V'a düşürmek Laptop kullanmak için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam . kendim bir deneyem . ama iş güç elektronik ile fazla uğraşmaz oldum . malum :-) . inverter hüzünlü sonuç olunca . hevesi,m kalmadı dolar çıktıkça devreleri aksattım.

oto elektriği gerçekten . pek iyi birşey değil . birtane abi ye serid. led çektim küçük kapalı aracın arkasına . korkuyorum yani :) . arka lamba lar'a verdim ucunu da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

hocam . kendim bir deneyem . ama iş güç elektronik ile fazla uğraşmaz oldum . malum :-) . inverter hüzünlü sonuç olunca . hevesi,m kalmadı dolar çıktıkça devreleri aksattım.

oto elektriği gerçekten . pek iyi birşey değil . birtane abi ye serid. led çektim küçük kapalı aracın arkasına . korkuyorum yani :) . arka lamba lar'a verdim ucunu da.

Boşver bulaşma benden sana tavsiye, burada yazacak üyelerin sana göstereceği devreler önereceği yöntemler hemen hemen aynı bilinen denemiş devrelerdir. Onları yapıp çalıştırmak değil olay.

İnverter konusunda alınma ama uyardığımı hatırlıyorum...

Oto Elektriği, Elektrik Tesisatı(iç tesisat) amatör olarak bulaşılmaması gereken sadece işi profesyonel olarak meslek edinenlerin yapması gereken işlerdir.

Saygılar...

• inverter şimdilik rafa kaldırdım diğer yaz uğraşacağım.

abi rica etti bende kiramadim yaptım.

3er metre serid led çektim . :) şimdilik maşallah duruyor bakım .

dediğim otobüs'de büyük yolcu otobüs'u hiç riske girmeyemmi . yada . birtane 220v inverter ayarly'm :)

ama kendim e . dediğiniz devreler'den mali hocamizn devrelere bakacağım

78xx hiç sevmiyorum çok verim kaybı var ya

lm25xx serisi entegreler'e sıcak bakıyorum şimdi :-)

• quote:

inverter şimdilik rafa kaldırdım diğer yaz uğraşacağım.

abi rica etti bende kiramadim yaptım.

3er metre serid led çektim . :) şimdilik maşallah duruyor bakım .

dediğim otobüs'de büyük yolcu otobüs'u hiç riske girmeyemmi . yada . birtane 220v inverter ayarly'm :)

ama kendim e . dediğiniz devreler'den mali hocamizn devrelere bakacağım

78xx hiç sevmiyorum çok verim kaybı var ya

lm25xx serisi entegreler'e sıcak bakıyorum şimdi :-)

Riske girme boşver, bir devreyi senin kurup çalıştırmanla profesyonel birinin çalıştırması arasında aynı devre olsa bile fark vardır. İnce kablo kullanırsın, bakır yol ince olur, kısa devre olur bilemezsin. O yüzden bulaşma diyorum.

Şerit ledin elektriğini nerden aldın kaçlık kablo kullandın kaç amperlik sigorta kullandın?

Yeni otobüslerin elektrik sistemleri eskilere göre farklı anahtar-röle-yük mantığı biraz değişti. Döküman arıyorum bulursam foruma da eklerim.

O devrelerin hepsi kolayca yapılıp çalıştırılabilecek devreler ancak mühim olan devrenin çalışması değil, emniyetli olarak çalışmasıdır.

Saygılar...

• internet kablosu kullandım 1er metrelik . 3metre lik 2tane serid led. tavandaki lamba dan aldım elektriğini eski sistem lehim. vuracak yer bulamadım. bol bolkaliteli yapışkan kullandım

• quote:

internet kablosu kullandım 1er metrelik . 3metre lik 2tane serid led. tavandaki lamba dan aldım elektriğini eski sistem lehim. vuracak yer bulamadım. bol bolkaliteli yapışkan kullandım

İnternet kablosu dediğin 8 damarlı cat 5 ethnernet kablosu ise ince olmuş, kısa vadede belki bir sorun çıkmaz ancak damarları çok ince olduğundan ısınıp tutuşabilir, kısa devre olup sigorta atmadan kablo yanabilir. Bu işler tehlikeli, evde yapıp 10-15 Wattlık trafoyla beslediğimiz devrelere benzemez.

O yüzden bulaşmayın diyorum oto elektriğine ve iç tesisata...

Saygılar...
  • her markanın giriş soketi farklı siz laptopa her koltuk için şarj fişi takmak istiyorsanız hangi markanın şarj soketini koyacaksınız? bu işin mantıklısı 220 volt inverter koymak ama bu da birçok tehlikeyi beraberinde getirir.yolcu otobüsünde 220 volt hemde koltukta? ya birisi su dökerse,birisi kabloyu bir şekilde kurcalarsa? kaza durumunda elektrik akımı kesilmezse v.s v.s.Bence böyle bir işe girişmeyin.Koltukların heryeri sünger ve sentetik kumaş inverter ise aşırı ısınan bir cihaz yangın riski yüksek.ayrıca her notebook 19 volt ile beslenmiyor 14 volt 17 volt 19 volt bir sürü farklı besleme voltajı var ve bu yüzden universal adaptörlerde voltaj ayarı ve bolca bağlantı soketi mevcut.Müşterilerin cihazı voltaj farkından dolayı arızalanırsa sizi sorumlu tutacağını da unutmayın.Bazı dizüstü bilgisayarlar 120 watt adaptöre ihtiyaç duyar akım gücünü buna göre ayarlamalısınız.Projeniz tek bir markanın tek bir modeli için olsa uygulanabilir ama diğer türlü uygulanması imkansız görünüyor.Ben olsam 4000 watt 220 volt inverter alıp her koltuğa da ayrı ayrı universal adaptör takardım ama müşterilerin de bu adaptörlerin uçlarını kısa sürede çalacağı veya kaybedeceği veya yanlış voltaj verip makinalarını bozacağı aşikar.

• hm anladım'da ısınıomu diye denedm :) ısınma yapmadı voltajıda ölctüm 12.50 lerde falandı .

iyice kaliteli koli bantıyla bantladm valla arkadas dedi yap die kendisi serid ledi satmıstı 3çipli denilen seyden bnde taktm :d

inş. birşey olmaz.

• mardina kullanıcısına yanıt
    peki anladım'da benim anlattıgınz gibi bir amacım yok arkadaş şehirler arası sefer yapan otobüsde çalısıyor. Laptopu var i5 3. nesil 90watt adaptörlü

Rica etti baktık 24V luk çakmalkl girişi var bende aklıma ayarlı devreler falan geldi ama sonra baktım biraz riskli bir iş o yüzden dedim inverter alalım .

Konunun başlığını görüp yazmıssınz sanırım bunca seyi yinede tesekkür ederm.
  • 7812'nin orta bacağına 6.8 volt zener bağla. (çıkışı 18.6 volt olur) bu şekilde max. 1.5 amper çekebilirsin.
    daha fazla akım istiyorsan 2n3055 ile çıkışı sür.. şema şu anda ekleyemiyorum. akşam painnte çizerim..
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ettim :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

7812'nin orta bacağına 6.8 volt zener bağla. (çıkışı 18.6 volt olur) bu şekilde max. 1.5 amper çekebilirsin.
    daha fazla akım istiyorsan 2n3055 ile çıkışı sür.. şema şu anda ekleyemiyorum. akşam painnte çizerim..

7812 24v için, 7818 e göre daha hassas olabilir. yani 27v a kadar 7812 regüle ediyorken. 32v a kadar 7818 regüle sağlıyabiliyor. 7812 zener + 2n3055 yerine, 6 adet 7818 ve çıkışlarına birer diyot kullanarak 18v/5A 100w sistem kurulabilir-fakat yorumlar üzerine konuşuyorum, profesyonel sistem içerisine butür uygulamayı yapın diyemiyorum. Konuyu açan arkadaşımız yardım amaçlı bir çalışma yapmak istiyorsunuz fakat ortada bir ışık görmeniz dışında, o ışığın nasıl çalıştığı yada çalışacağı gündemde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

quote:

7812'nin orta bacağına 6.8 volt zener bağla. (çıkışı 18.6 volt olur) bu şekilde max. 1.5 amper çekebilirsin.

7812 24v için, 7818 e göre daha hassas olabilir. yani 27v a kadar 7812 regüle ediyorken. 32v a kadar 7818 regüle sağlıyabiliyor. 7812 zener + 2n3055 yerine, 6 adet 7818 ve çıkışlarına birer diyot kullanarak 18v/5A 100w sistem kurulabilir-fakat yorumlar üzerine konuşuyorum, profesyonel sistem içerisine butür uygulamayı yapın diyemiyorum. Konuyu açan arkadaşımız yardım amaçlı bir çalışma yapmak istiyorsunuz fakat ortada bir ışık görmeniz dışında, o ışığın nasıl çalıştığı yada çalışacağı gündemde.

Lineer regülatör kullanacaksa bir regülatör ve güç transistörü kullanmak daha mantıklı olur.

Saygılar...

• arkadasla biraz konstumda dedm teklikeli olur hazir ii bir devre alalım falan dedim 24volt inverter alacagız söfrün yannda laptop sarj olcak :) sonra kullanılacak ...

Devreler aklıma pek yatmadı :) Yinede sağolasn .
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

Lineer regülatör kullanacaksa bir regülatör ve güç transistörü kullanmak daha mantıklı olur.

Saygılar...

yoo ben en profesyonel sistemlere hep uygun güç kaynağı bulamadığım zaman 7805'in orta bacağına uygun zener bağlarım hep.. bir otomasyon firmasında elektronik teknikeriyim. şu ana kadar 7.5 volt 9 volt ve 10.5 volt güç kaynakları hiçbir sorun çıkarmadı hiç.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

Saygılar...

yoo ben en profesyonel sistemlere hep uygun güç kaynağı bulamadığım zaman 7805'in orta bacağına uygun zener bağlarım hep.. bir otomasyon firmasında elektronik teknikeriyim. şu ana kadar 7.5 volt 9 volt ve 10.5 volt güç kaynakları hiçbir sorun çıkarmadı hiç.

Bahsettiğiniz uygulamayı bende bir iki defa kullandım bahsettiğim o değildi, paralel bağlı birden fazla gerilim regülatörü yerine tek bir regülatör ve güç transistörü kullanmak daha doğrudur. Onu anlatmaya çalıştım. Voltaj ayarı için gerekirse zener kullanılabilir o ayrı.

Saygılar...

• lm serisi regüle entegreleri hakkında bilginiz yok mu hiç :) neden fazla kullanan yok

•  24V çakmaklık girişini 19V'a düşürmek Laptop kullanmak için
    ben bundan bahsetmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 20 Eylül 2013; 21:54:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.