Şimdi Ara

2407 Liralık ilk defa topladığım bilgisayar hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süre laptop kullanıyordum ve ekran kartı çok kötü değiştiremiyorum bile gömülü olduğu için canıma tak etti bende pc toplayayım dedim biraz araştırdım ve şu şekilde toplam 2407 lira maliyeti oluşan bi bilgisayar topladım, sizce bu parçalar birbirine uyumluluk sağlarmı, ısınma sorunu oluşur mu veya ekran kartında bir sorun çıkabilirmi, parçalardan bazılarını değiştirmeli miyim ? yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Anakart
    İşlemci
    Ekran Kartı
    RAM
    Kasa
    Kasa-PSU(Güç Kaynağı)
    SSD
    Soğutucu
    Monitör

Ana kartı önce Böyle almaya karar verdim daha sonra gözüme yukardaki msi çarptı sizce değiştirmelimiyim yoksa iyi mi seçmişim, pc uyumluluk sağlarmı söyleyenlere teşekkürler.

SSD'yi V300 almayın, hatta çıkarıp diğer bileşenleri yükseltin.

Kasayı iç hacim ve soğutması daha iyi modellerden seçin.

İşlemciyi fx6300 ile değiştirin.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • o islemci falan ne oyle facia.
    bence suna bakhttp://i.hizliresim.com/OkVom0.png

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD FX X6 6300 Islemci
    Sapphire R9 270X DUAL-X OC 2GB ekran karti
    Corsair Carbide 200R 550W kasa
    Seagate 1TB Barracuda 7200rpm Hdd
    Kingston 120GB hyperx ssd
    Asus 21.5" VS229NA Monitor
    istersen ssdyi cikartip ekran kartini msi r9 280x gaming ile degistirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BouncingBetty -- 3 Şubat 2015; 15:40:09 >

Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci 543 TL
    ASUS H81-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 217 TL
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 256 TL
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 169 TL
    COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 287 TL
    Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı 617 TL

KDV dahil 2091 TL Yapıyor Düşündüğünüz monitörle 2400 TL yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Heroes To Us

o islemci falan ne oyle facia.
    bence suna bakhttp://i.hizliresim.com/OkVom0.png
    rip the rev, o ekran kartı fazla pahalı değil mi hocam ayrıca soğutucu monitör eksik.

LEON-X, ssd almamalımıyım ? ve güzel bir kasa önerirmisiniz?

Orijinalden alıntı: boraaltay

rip the rev, o ekran kartı fazla pahalı değil mi hocam ayrıca soğutucu monitör eksik.

LEON-X, ssd almamalımıyım ? ve güzel bir kasa önerirmisiniz?
    önerdiğiniz sistemde anakart PCI Express 2.0 fakat ekran kartı PCI Express 3.0 herhangi bir sorun olur mu ?

önerdiğiniz sistemde anakart PCI Express 2.0 fakat ekran kartı PCI Express 3.0 herhangi bir sorun olur mu ?

hiç bir sıkıntı çıkarmaz amd anakartların hepsi pcı 2.0

Orijinalden alıntı: emhhre

quote:

hiç bir sıkıntı çıkarmaz amd anakartların hepsi pcı 2.0

Alıntıları Göster
    Bu tür bir sistem olabilir anakartı sevmezseniz ramı 4 gb'a düşürüp daha iyisini alırsınız (hocam bu bütçeye İntel olmaz mı

Güç kaynağı:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-650w-guc-kaynagi.html

Geri kalanı

• quote:

Orijinalden alıntı: Cray-Z

Bu tür bir sistem olabilir anakartı sevmezseniz ramı 4 gb'a düşürüp daha iyisini alırsınız (hocam bu bütçeye İntel olmaz mı

Güç kaynağı:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-650w-guc-kaynagi.html

Geri kalanı

hocam bir de güzel bir soğutucu önerirmisiniz

• quote:

hocam bir de güzel bir soğutucu önerirmisiniz

Alıntıları Göster
    DVI çıkışlı ekran ile ve bütçey biraz ekleme ile Intel sistem toplanabilir, ssd sonradan alınabilir.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

DVI çıkışlı ekran ile ve bütçey biraz ekleme ile Intel sistem toplanabilir, ssd sonradan alınabilir.
    Hocam hdmi çıkışlı monitör daha iyi olmaz mı hem görüntü hem de ses bakımından ?

bi kerede işlemcini i5 serisinden seç , sonu K ile biten versiyonlar yüksek oc potansiyeline sahip

ekran kartını nvidia olarak seç , gtx 970 olsun

Kasani thermaltake seç , 750 w olan bi psu olsun

ssd kullanmayan insanlar ssdnin ne demek oldugunu bilemez , ssd kesin al , Samsung bence en iyisidir bu markaların Arasında fp olarak

anakart olarakta usb 3 0 olsun 200 lirayı geçkin olsun msi yada gigabyte olsun tamam

monitör olarakta kontrast orani yüksek olsun dvi çıkışlı olsun led olsun tepkime Suresi dusuk yenileme Hızı yüksek olsun

gerisini diger forum Üyelerinin dedikleri gibi diyebilirsin , telefondan girdiğim icin cok detay veremiyorum

MSI Z170A GAMING M7/İntel İ7 6700K 4.8 GHZ/Corsair Dominator Platinum DDR4 3000 Mhz,CL15/Evga GTX 970 FTW PLUS 4GB/Razer BlackWidow Chroma Clicky Full RGB/Logitech G602/Samsung 960 EVO, 850 EVO ve 840 EVO/Logitech Z906 5.1 Ses sistemi/Corsair Hydro Series H110i GTX Cooling/ASUS VG248QE 3D 1MS 144HZ LED/CORSAIR GRAPHITE SERİSİ 780T FULL TOWER SİYAH KASA/Corsair Gaming MM300/EVGA SuperNOVA 750 G2 750W 80 GOLD/Logitech HD Pro Webcam C920
        AKG Q 701 Quincy Jones Signature Reference-Class Premium Headphones - Black/AKG Q350 In Ear Headphones, Quincy Jones Signature Line, Black/Rode K2 Consender mikrofon/T.C. Electronic Desktop konnekt 6 Ses kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamdeep

ya hocam bu yorumlar nedir ya saka mi yapıyorsunuz gercekten

bi kerede işlemcini i5 serisinden seç , sonu K ile biten versiyonlar yüksek oc potansiyeline sahip

ssd kullanmayan insanlar ssdnin ne demek oldugunu bilemez , ssd kesin al , Samsung bence en iyisidir bu markaların Arasında fp olarak

anakart olarakta usb 3 0 olsun 200 lirayı geçkin olsun msi yada gigabyte olsun tamam

monitör olarakta kontrast orani yüksek olsun dvi çıkışlı olsun led olsun tepkime Suresi dusuk yenileme Hızı yüksek olsun

gerisini diger forum Üyelerinin dedikleri gibi diyebilirsin , telefondan girdiğim icin cok detay veremiyorum
    beni ikilemde bırakıyorsunuz biriniz kesin bir şey desin arkadaşlar şimdiden pişman olacağım bir parça almayım.

• quote:

beni ikilemde bırakıyorsunuz biriniz kesin bir şey desin arkadaşlar şimdiden pişman olacağım bir parça almayım.

Alıntıları Göster
    DVI ve HDMI görüntü olarak aynıdır, uygun fiyatlı HDMI'lı monitör olursa alınabilir tabi.

i5 + 8gb ram + r9 280 + corsair kasa/ 650w psu + 21.5" lcd

• Benim önerdiğim sistemi al gec yanina da 1080p hdmi çıkışlı nir ekran al mis gibi kullan ssd yi sonradan da alabilirsin. Belirttigin butceye göre bana göre en iyisi. Yok 400-500 faha artırabilirim dersen ona göre de bir şey söylenir.

Yada direk LEON-X in önerdiği sistemi al aynı sistem zaten başka da bir şey olmaz emin ol ve gayet yeterli ve güçlü bir sistemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 3 Şubat 2015; 18:12:48 >
    hocam dediklerini içeren 2400-2500 Tl lik bir sistem yapsana bana hem bütün forum yararlanır. i5 k serisi olacak gtx 970 olacak ssd olacak anakart lütfen 200 tl üstü olsun birde şöyle iyisinden bir monitör koy içine işkembeden sallamak kolay öbür türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 3 Şubat 2015; 18:26:38 >

Orijinalden alıntı: emhhre

hocam dediklerini içeren 2400-2500 Tl lik bir sistem yapsana bana hem bütün forum yararlanır. i5 k serisi olacak gtx 970 olacak ssd olacak anakart lütfen 200 tl üstü olsun birde şöyle iyisinden bir monitör koy içine işkembeden sallamak kolay öbür türlü.

Vallahi ben piyasa fiyatlarını bilmiyorum , Ben Türkiyedeki fahiş fiyatlara eyvallah demeyen , yurtdışından kendi ürünümü kendim getiren biriyim. Ona rağmen Türkiyedeki fiyatlara baktığımda da monitörün parasını 1 ay ertelerse alabileceğini görüyorum tüm sistemi.

Newegg.com
    Amazon.com
    Ebay.com

Sadece alırken şunu düşün , AMD sistem kullanan insanların memnuniyeti VS İntel + Nvidia sistem kullananların memnuniyeti

Eğer "Abi AMD intele göre daha çok performans veriyor" diyen birini görürsen git AMD al zaten

MSI Z170A GAMING M7/İntel İ7 6700K 4.8 GHZ/Corsair Dominator Platinum DDR4 3000 Mhz,CL15/Evga GTX 970 FTW PLUS 4GB/Razer BlackWidow Chroma Clicky Full RGB/Logitech G602/Samsung 960 EVO, 850 EVO ve 840 EVO/Logitech Z906 5.1 Ses sistemi/Corsair Hydro Series H110i GTX Cooling/ASUS VG248QE 3D 1MS 144HZ LED/CORSAIR GRAPHITE SERİSİ 780T FULL TOWER SİYAH KASA/Corsair Gaming MM300/EVGA SuperNOVA 750 G2 750W 80 GOLD/Logitech HD Pro Webcam C920
        AKG Q 701 Quincy Jones Signature Reference-Class Premium Headphones - Black/AKG Q350 In Ear Headphones, Quincy Jones Signature Line, Black/Rode K2 Consender mikrofon/T.C. Electronic Desktop konnekt 6 Ses kartı

• quote:

Orijinalden alıntı: selamdeep

ya hocam bu yorumlar nedir ya saka mi yapıyorsunuz gercekten

Dediklerinle 2400luk sistemi topla da biz de alalim

• monitörü çıkardığın zaman gayet aliniyor muhalefet olmak icin cevap atmayın lütfen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.