Şimdi Ara

240 W şarj gücüne sahip yeni USB Type-C sürümü tanıtıldı: Adaptör tarih oluyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkasından konuşma tabirini bayağı yanlış anlamışsınız belli ki, forumda sizinle alakalı mesaja yanıt olarak yazıyorum gözünüz yazdığımı iyice görsün diye bir de etiketlemem lazım galiba   Ki yazdıklarım da olan durumu yansıtması adına oldukça yerindeydi, halen daha söylemlerimin arkasındayım.


    Bunların dışında kullandığınız bilgisayar, tablet, telefon yıllar öncesinden kalmaysa ya da giriş seviyeyse tabii ki de type-c girişi olmaz...

  • 12 volt 5 amperle normal elektrik kablosuyla yaptığım denemede kablo duman çıkararak eridi ve 15 sn dayanamadı tel koptu. Bu incecik kablodan 50v 5 amper nasıl geçecek?

  • Araba da şarj eder bu

  • Paylaşım için teşekkürler

  • elektronikten anlayanlar daha iyi açıklar ama o kadar yüksek akım type'c nin küçücük kontak noktalarında ısınma ve ark nasıl yapmayacak merak ettim.

    örneğin 3d yazıcıda 12v 12A güç tükeken bir ısıtıcılı tablam var. üzerinde gelen kocaman soketle kullanıyordum. 3-4 aylık kullanım sonucu soket eridi.

    hacim olarak type'c soketinin 6-7 katı vardır. kontak noktaları da type-c nin kinin en az 10 katı büyüktür. buna rağmen büyük bir ısı üretebiliyor.


    dolayısıyla 20A gibi bir gücü iletmek için demek ki malzeme kısmında yüksek teknolojiler kullanılacak. bu da maliyet demektir.

  • sayın editör adaptör nasıl tarih oluyor onu da yazsaydın keşke.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Apple varken dediğin olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acelilctl kullanıcısına yanıt
    Avrupa birliği dayatırsa olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    burda önemli olan amper kablo 5 ampere kadar veriyor voltaj değişiyor eğer dediğin gibi 10 veya üstü amperler olsaydı kablo dayanamaz erirdi hatta aşırı ısınma olurdu burda voltajı değişken olarak kullanıyorlar yani bu kablo 5 voltdada maks 5 amper vericek 50 voltdada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç var şu kabloları büyük adaptörleri artık hayatımızdan atalım daral geldi.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Paralel evrende yaşayan türk varmış


    Tayyip gidiyo mu o evrende


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya iyi gelisme. Umarim yakinda prizin yerini alir bu standart. Gerci Ac dc isini cozmek gerekir ama adaptorleri hayatimizdan cikartabilseydik baya iyi olurdu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Keşke bütün kablo uçları Apple cihazlardakiler gibi olsa. Çünkü bu USB ve benzeri cihazların kablo uçları tek yönlü kullanılıyor. Yani cihaza tek bir yönde takabiliyorsun ama hangi yönünden takacağını anlaman güç. Sürekli evirip çevirip iteleyip tesadüf eseri doğru yönde taktığında mutlu oluyorsun. Ya sürekli yukarı bakacak bir yönü olmalı ve o yöne kırmızı bir işaret konmalı ya da her yönde takılabilir olarak tasarlanmalı. Bunun bir de mikro hafıza kartları tarafı var ki kartı takarken yanlış yönde takıp cihaz içinde sıkıştıran ve kartı kıran veya cihazına zarar verenlerin sayısı az değildir.

    Not: Bu arada type c bağlantı var diye sataşan tipler var son 4 yıl içinde çıkmış bir bağlantı ve hemen her cihazda olmadığı gibi eski nesil sorunları dile getirene de hala böyle sataşmak da ne bileyim cahillik olsa gerek, type c hala yaygın değil ve son çıkan bir çok ürün hala eski model bağlantılara sahip. Yazarken önce adam neyden bahsediyor okuyun kibirli kablolar.

    mağara soğuk muydu?





  • monacomen kullanıcısına yanıt

    genelrmi yayılmadı? 2016da aldığım telefon bile usb type c idi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın ana kartı desteklemesine rağmen bir gün olsun kullanmadığım bir bağlantı türü

  • kuasudba kullanıcısına yanıt

    Deme öyle hocam sonra üzülüyor arkadaş  

  • haberde de bahsedildiği gibi bu çok işlevsel olabilir örneğin usbc üzerinden bir monitörü kasaya bağladığımızda ek bir güç kablosuyla monitörü prize takmadan çalıştırmak teorik olarak mümkün hale gelir. Tabiki bu durumda monitör için gerekli tüm güç kasanın psu su tarafından karşılanmış olacaktır. böylece bşr kablodan daha kurtulmuş oluruz teknolojideki bu tarz ilerlemeler güzel şeyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskikarateci

    genelrmi yayılmadı? 2016da aldığım telefon bile usb type c idi  

    Benim telefonumda yok ama 2016 sonrası çıkan her telefonda var demek de saçma. Telefonunuzun markası modeli nedir ondan alayım ben de?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 30 Mayıs 2021; 8:35:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.