Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
41.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni tanımadan nasıl böyle bir genellemeye dahil edebiliyorsun peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş 24 olucak bir kaç ay sonra. Bugüne kadar ne yaptın derseniz liseyi açıktan okuyup 16-17 yaşından geçen seneye kadar çalıştım kariyer diye avutulan şeye sahip oldum asgari ücretin bir tık üstü maaş alıp kendimi avuttum. Şimdi ise okumadan olmayacağını yeni anladım ve üniversiteye hazırlanıyorum. 24 yaşında üniversiteye başlayıp 5-6 yaş küçüklerle okul okucam çok kafama takmıyorum da konudaki mesajları okuyunca biraz karamsarlık bastı üzerime. Galiba tek artım bu yaşa kadar sigortalı olmam :D
  • Ülkenin genel profili zaten bu yönde. Ne güler bir yüz ne nezaket kalmış insanlarda. Kişinin ruh halini ister istemez kötü etkiliyor bu da.

• Benim,25 yasindayim jeodezi ve fotogrametri muhendisligi(harita) diplomam var.7 aydir kpss ye hazirlaniyorum cok bunaldim her sey olumsuz gidiyor.Umut denen bisey kalmadi.Hayat belki bize de guler seneye editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 1 Mayıs 2018; 0:45:0 >
  • Aynen hocam haklısın, neredeymis 10k maaş alan makine mühendisi, en kral şirkete girsen tecrübesiz olarak alacağın max maaş brüt 4000-4500 arasında olacaktır, ben 3 senelik mühendisim brüt yaklaşık 6000 oldu olacak işte, ne mühendisliği gözünüzde büyütün ne de 10k maaş alıyorum diyen adami

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki başına gelmeyen anlayamıyor. Hala sağda solda "sen de bi iş tuuturamadın be kardeş" diyenler oluyor. Halbuki sadece bu yıl on defaya yakın annemi ölümden döndürdüm. Ben olmasam kesin gitmişti. Bunu övünmek için değil evde olmamın gerekliliğini anlatabilme açısından söylüyorum. İnsanlara bunu izah etmeye çalışıyorum ama "e böyle de yaşanmaz. Bi işe girmen lazım" diyenler oluyor hala. Demek ki başlarına gelse anneyi yalnız bırakıp gidecekler ve ölümüne sebep olacaklar. Ah o kadar doluyum ki......
    Sizi çok iyi anlıyorum.
  • Yaş 35 yolun yarısı eder/dante gibi ortasındayız ömrün diyen şair 46’sında öldü

Kendisine artistlik yapan Celaliye Hoca sormuş;
    -sen kimsin demiş.
    -Buranın ağasıyım demiş Celali
    -Peki demiş hoca daha sonra ne olacaksın
    -Bey olacak (demiş Celali)
    -Peki (demiş hoca) sonra....
    -Sadrazam olacağım (demiş)
    -Sonra (demiş hoca)
    -kral demiş Celali
    -sonra demiş hoca
    - hiç demiş Celali

Hoca kızmış tabi “ulan işte ben ordayım.hiçlik mertebesindeyim kime artistlik yapıyorsun bitin küçüğü”demiş

Yine yazacaklarımı yazmadım ama yazmaktan da geri durmadım.

Edit:ben ordayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dohanmirza -- 1 Mayıs 2018; 3:31:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 23 yaşındayım,kurumsal bir şirketin satıs pazarlama departmaında calısıyorum,hala ogrencıyım 1 senem kaldı bitmesine,sadece sınavlara gidip geliyorum.Cocukluk hayalim olan bmw aracıma 23 yasımda kavustum,anlatmak istediğim hayatın ne zaman sana güleceği belli olmaz,dene,düş yeniden dene,denemeye devam et hayat bir şekilde devam ediyor ve kendini kimseyle kıyaslama,eğer pes etmezsen zamanla istediğin şeylere kavustugunu göreceksin..

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Yaş 27 . İnşaat mühendisiyim . 3 yıldır kendi inşaat şirketimizde , ortaklı olduğu için boş boş gidip geliyorum .Ayrıca , her gün birkaç saat abime yardıma gidiyorum . Arkadaşlarım farklı şehirde .. Öğlen evden çıkıyorum akşam eve geliyorum .. Boş boş takılıyorum ..

Gelelim iş fırsatlarıma .. Bahsedeceklerimin hepsi şuan ki konut sektörünün en büyükleri ..

1.İş fırsatı : Akrabalardan biri büyük bir konut firmasının sahibinin akrabası . Kendi çocukları , akrabaları vs. herkes o firmada çalışıyor. Bana kendileri seni oraya alalım diyorlar ve sonra ilgilenmiyorlar . Boşa ümit verip süre kaybı yarattılar .. Kendileri 2 sefer söylediler ama ilgilenmediler.

2.İş fırsatı : Babamın arkadaşı başka bir inşaat firmasına demir satım işleri yapıyor ve isterse işe ayarlayabileğini söylüyor .. İlk firma ondan daha büyük olduğu için onu beklerken bunu da kaybediyorum .

3.İş fırsatı : Babamın arkadaşı .. Bu abimiz gerçekten ilgileniyor . Arkadaşı , fikirtepede kentsel dönüşüm yapan firmalardan birine sahip .. Direk işe girebileceğim bir firma. Ama , nasıl bir şansım varsa atıyorum 300 gecekonduyla anlaşıyorlar bir tanesiyle anlaşamadıkları için firma iş yapmayı bırakıyor ve bu benim gireceğim döneme denk geliyor.

4.İş fırsatı : Amcaoğlu çok zengin . Eski ortağı yine aynı diğer örneklerde ki gibi büyük firmaya ortak . Amcaoğlu , beni kastederek , babama 2 sefer iş ayarlayalım diye söylüyor . Sonra ses soluk yok. Aradan 6 ay geçiyor yine aynı muhabbet .

5.İş fırsatı : Okul arkadaşım yine büyük bir firmadan iş ayarlıyor . Direk iş sahibiyle telefonda görüşüyoruz anlaşıyoruz. Bu sefer oturduğum yeri sıkıntı yaptılar.Olmadı.

6.İş fırsatı : Okul arkadaşım başka bir iş daha buluyor bunda da şansımıza bir gün geç arıyoruz ve işi başkası kapıyor . Geç aramamın sebebide numarayı alacağım kişinin telefona bakmaması.

3 senem böyle geçti .. Beterin beteri var . Yazdıklarımı okuyup halinize şükredin . Ayrıca , okul arkadaşlarımın hepsi gayet iyi yerlerde çalışıyor . Bölümüm de de başarılı öğrencilerden biriydim . Normal dönemde 100 kişiden 14 kişi mezun oldu .. biri de bendim . 2,3 sene uzatan arkadaşlarım metro ve 2. havaalanı şantiyelerinde çalışıyor ve bunlar benim A aldığım derslerde F alan kişilerdi.Artık ne yapıyorum . Pes ettim . Ülke , hiçbirşey umrumda değil . evlilikmiş , iş bulmakmış , iş yapmakmış umrumda değil ..
    29 yaşında inşaat mühendisiyim bahsettiğin bağlantılarının projelerini bağla yapalım kırışalım parayı

• bende bu tayfadayım yaş 32 bitti aldığım evi saymazsak bi cacık yapamadık o evide satsan 150 170 etmez ama ev işte. şimdi de deli gibi ingilizce kasıyorum malum ortalık kızışık olası bir işsiz kalma durumunda cv de hiç olmazsa b seviye yazarız. gerçi bizim iş yerinde çinli gezdirenlerin ingilizcesi kadar biliyorum ama işte yırtık değilim gerçi kovulmaya bakıyorum ama kovmazlar üni mezunu amale bulamazlar aldığım maaşta ortalama 2350 2500 arası cumartesi pazarı var resmi tatili var ama işte memnun değilim kızla buluşunca bile ne iş yapıyor diye soruyorlar işçiyim diyorum öyle deyince üni mezunu olup nasıl işçi diye millet garipsiyor eski insanlar üni mezununu hepsi hakim öğretmen memur sanıyor. bu aralar evlenmeye çalışıyorum aday bakıyorum ama zor bu meslek ve maaşla kız falan alınmaz kızlarında beyni zaten çocuk beyni gibi 30 yaşında ki bile ergen gibi kadın diye almazsın yani hiç olgunlaşmamışlar hepsinin iq'su 80 90 arası . bende kendimi ingilizceye verdim sizde verin beyni bu boş şeylere sıkmayın meşgul edin bir yere gelmişlere de kıyaslamayın bizim iş yerinde adam süper zengin ama hasta sevinmek gibi olmasın ama saçım yok kız gibi saçı olan adamlar trafik kazasında ölüyor bende saç yok aslan gibiyim az çok paramda var sağlık olsun yeter bir halt olunca ne yapacağız ki yine de boşlamamak kendimizi geliştirmemiz lazım.

• Mebi basamak olarak kullanacağım, atanırken de hedefim buydu, ama bu kadar kötü bir durumu beklemiyordum o da ayrı.

• Var hocam, yurtdışına gitmeye çalışacağım.

• Birader sen adam olamazsın kıssasını biliyor musun?
    "Ben sana vali olamazsın demedim ki! Adam olamazsın dedim!" İle biten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sladko94

Bu mesaj silindi.
    aha ben
  • 2 sene sonra ben

• polis olmuş birisi olarak ben
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    Ohooo hocam sen hala o tatavacıları mı dinliyorsun ,onlardan her m2 de var ,şeytan ruhlu insanlar onlar anne baba sevgisi yok genelde çok çocuklu aynı evde oturmaktan artık yılmış ,fare deliği bulsa girecek adamlar onlar ,tek çocuk versiyonlarıda vardır elbet ,inan göz kırpmadan anne babayı arkada bırakırlar o kadar çok var ki.
  • Yaş 33 meslek yok 12 yıl esnaflık yaptım,geçen yıl dükkanı kapattım.şimdi kuzenimin yanında havuz bakımı yapıyorum.pek kafaya takmıyorum birşey olsam ne olacaktı? belki daha iyi bir hayatım olabilirdi evlenmiş çocuk sahibi olmuş olurdum ama sorun yok.evimi aldım aç açıkta değilim,hayat dediğin akıp gidiyor, kendimi hiç kasamam daha iyi bir hayatım olsun diye.ama kendime de kızmıyor değilim, iki lafı bir araya getiremeyen tipler görüyorum öğretmen olmuş mühendis olmuş.2000’lerin başlarında üniversiteyi bitirip bir yere kapak atsaydım vs hayatım değişirdi,ülke bu haldeyken bu devirde okuyup maddi destek, torpil olmadan bir yere gelmek zor o yüzden yeni nesillere üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 6 Mayıs 2018; 18:33:8 >
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Tarifiniz cuk oturdu desem yeridir. Annem eski hasta bakıcı. Yaklaşık 35 yıl kadar yaptı bu mesleği. İster istemez o hastalar ve çocukları ile muhattab olmamız da gerekti kimi zaman. Annesi can çekişirken porselen takımı için kavga edenler, anne öldüğü gün rakı mangalla kutlayanlar, annesinin ölümüne bir kaç gün kala üçü de profesör olmuş kardeşlerin evin bütün eşyasını paylaşıp güle oynaya o evden gitmeleri ve anneme kalması içim yere sünger bulup serdiğimiz günler. Ne yazık ki insan oğlunun en çirkin yüzüne defalarca şahit oldum. O yüzden dediğinizde çok haklısınız. Bunlardan çok var etrafta.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.