Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
41.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknik üniversiteden mühendislik mezunuyum. yeni mezunlara 2 bin liraya köpeğin yapmayacağı işi teklif ediyorlar. diğer üniversiteden mühendislik mezunlarını hayal edemiyorum bile. sektörü bilmesek inanıcaz mühendislerin 10-15k aldığına.

10-15k alan mühendis TEC-RÜ-BE-Lİ-DİR. 10-15k alan mühendis çalıştığı yer için VAZ-GE-ÇİL-MEZ-DİR. nokta. yeni mezuna iyi şartlarda çalışmak yok bu ülkede kulağınza küpe olsun.
  • kardeşim herşey para değil ama çok şey para. Bu devirde paran yoksa insanlar selam bile vermiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Evet nasip diye bir gerçek var .. Bizim nasibimizde de bu varmış. En çok üzüldüğüm nokta da , o kadar çalış çabala , emek ver .. Okulu iyi bir şekilde bitir. Ama , en düşük kademe maaş bile istesen seni alacak bir yer yok . Devletin hiç umurunda değilsin . Torpilin işe yarıyorsa kralsın , yaramıyorsa bir hiçsin .Tabi bu nokta ultra başarılı olup , kendi başlarına bir yerlere gelmiş kişiyi ayrı tutuyorum . Haytalık yapıp , kopya vs. ile geçip , ülkenin en önemli projelerinde çalışan kişileri görünce insan bir tuhaf oluyor . Başka ülkelerde nasıl bilmiyorum ama bizim ülke de yok yani , doğru hiçbir şey yok . İşsizliğin çözümü de var ama bunu yapacak babayiğit yok .

Alıntıları Göster
    Pazarlama diye bir gerçekte var.

İnşaat mühendisliği, Tıp gibi nadir alanlarda dünya eğitim ve beklenti - vizyon standartlarını tutturabiliyoruz. Eksiklerinizi tespit etmeye bakın. Çok üst düzey üniversitelerden olmayıpta zengin arap ülkelerindeki inşaat şirketlerinde çalışmaya başlayan mezunlarımız az değildir ülkemizde.

İlk işe girme süreci sıkıntılıdır. Bunun içinde Staj diye bir imkan var. İşe giremiyorsanız alanınızda düşük büyüklükte ama yüksek kalitede , gelişmişlikte bir şeyler üreterek, çok emek vererek büyük şirketlerde ücretsiz staj gibi kolları deneyin.

İş sahibi olmak, seni seven birini bulmak gibi bir şey. Bunun bir bütün olarak bir elden yapılabilmesi, çözülebilmesi mümkün değil.

Benim sevgilim yok ( Bunu dert etme maksadıyla söylemiyorum örnek için yazıyorum ). Çünkü psikolojik olarak bazı konularda yetersizliklerim, eksikliklerim var. Çalışmıyorum. Tembellik, isteksizlik gibi şeylerde var. Bunlar bazıları birbirinden besleniyor, bazılarının var olması diğer sorunları ortaya çıkartıyor.

İş bulmakta aynı. Diploman süper olabilir, en iyi üniversiteden mezun olabilirsin, hatta derslerinde inanılmaz başarılar elde edip inanılmaz ürünler, hizmetler, çözümlerde üretebilirsin. Fakat iş görüşmesinde ve iş ortamında İnsan Kaynakları Uzmanı'na farklı farklı yüzlerce parametrede belirli bir yeterli güveni veremezsen iş bulamazsın. ( Aynı benim kurumsal olmayan iş başvurularımda yaşadığım gibi, tabi bende diploma yok, iyi bir eğitim geçmişi de yok yani kötü olasılıklar zinciri )

Tabi bir de şans faktörü var. Her şeyin çok iyidir dört, dörtlüktür iş görüşmesinde karşında denk gelen insanın bir problemi olabilir fakat bu 10 iş görüşmesinin 10'nunda da olmaz.

Haytalık yapıp, kopya ile geçen insanların haytalıkları, kopya ile günü kurtarmada yaptıkları doğru olmayan çözümlerin yapımı aslında çalışma ortamında önemli unsurların uzun vadede oluşabilmesini sağlıyor.

1- Dolu , yüksek duygulu , eğlenceli bir yaşam tarzı ile elde edilen yaşam enerjisi oluşan farkındalık, özgüven ve kısmi yaratıcılık ( duyguların bir çok konuda gereğinden fazla etkili olması insan türünün rasyonel olmasına engel oluyor fakat hayatta duyguların ciddi düzeyde pasif olması da manevi hazzı ciddi düzeyde azaltıyor bu stabiliteyi sağlarken yani aynı bir makine gibi takır takır işleri, disiplinle yapabilirken belirli seviyenin altında isteksizlik, depresyon gibi sorunları oluşturuyor )

2- Kısa vadeli zor durumlarda çözüm üretimi. İş sırasında çıkan bir sorun veya sorun çıkmasa bile yoğunluk altında gerçekleşen durumda kendini ve müşteriyi, işi kontrol idame ettirebilme, çözüm üretebilme gibi faktörler önemli konular, gereklilikler. Takıntılı, psikolojik olarak sıfırdan başlayıcı bir insan bir proje üzerinde en yetkili isim olduğunda projenin başlangıç ve orta aşamasında tekrar tekrar yanlış çözümlerle maliyet ve zaman kaybı oluşturabilir. Veya takıntılı olmasa bile prensiplerini gereğinden fazla kalınlaştıran bir insan uzun vadede daha sağlıklı olsada daha kısa vadeli beklentilerle hedeflenen düşük maliyetli, kolay çözümlere nazaran uzun vadeli çözümleri dayatan bir insan iş verenler ve yatırımcılar tarafından sevilmeyebilir.

Ürün,hizmet teslimi ve bir kerede ürünün, hizmetin tüm bedelinin kar marjı ile birlikte alınma gerçekleşen klasik satış - alışveriş durumunda bir çok şirket satış sisteminin oluşturduğu dinamikten dolayı kısa vadeli beklenti içerisindedir yoğunluklu hedef kısa süre içerisinde düşük maliyetle yüksek kar marjını bir kerede elde edebilmek. Al - Sat yerine kiralama usülü iş, hizmet üreten şirketlerde ise maliyet yükseltilerek daha uzun vadeli aynı zamanda stabil bir kar beklentisi hedeflenir.

Bu aynı ev yapıp satmak mı kiralamak mı gibi bakış açısı. Bir müteahhit yaptığı evi sadece kiralamayı düşünürse o evi 40-50 yıl boyunca sapasağlam, güzel, modern ve şık gözükebilecek şekilde yapmak ister. ( Kira gelirinin astronomik oranlarda azalmaması için ) Fakat aynı müteahhit ev yapıp satma derdindeyse çok kurumsal bir kimliğe ve vizyona sahip değilse böyle bir şeyi pek dert etmeyecektir.

• Mühendis ve 10 bin hemde genç yaşta

• Peyloride kullanıcısına yanıt
    Bi ilaç aldım .)
  • Vallaha ben ozel lise mezunuyum bizim okul mutahit cocugu kaynardi bazisinin bi sey olmaya ihtiyaci olmuyor zaten mesela cook yakin arkadasim ki 40 yasinda hic calismadi bi suru ulke gordu bi suru kiz arki oldu 3 cocugu var usaya gonderdi o da orda yasiyor simdi grup kurmuslar gitar caliyo muhtemelen alicagi mirasla yasayacagi hayati ruyamda bile goremicem gerci su anki karsilastirmamiz da pek farkli sayilmaz benim kalbim hastalandi gecen sene stresten o sirada o ispanyada yasiyordu 6 ayligina. Isyanim fln yok ole iste yine de guzel hayat yapcak bisi yok

• 20 yaşındayım, durum aynı. Hala üniversiteye bile hazırlanamadım.
  • Kapitalizmin kölesi olduğunuz bu konudan belli oluyor :)

• Rahmetli Sakıp Sabancı'nın bir sözü var, şöyle diyor " Her şeyin bir şeyini, bir şeyin her şeyini bil. "

Yani şunu anlatıyor kısaca, her şeyden bir şeyler bilirsen girdiğin ortamlarda saygı ve kabul görürsün, konuşacak kelamın olur. Bir şeyin her şeyini bilirsen de o senin mesleğin olur, ekmek yersin.

Ben hiç bir şeyin uzmanı profesyoneli olamamış, çöp bilgi diyecebileceğiniz şeylerle hafızasını doldurmuş bir insanım.

Tamam 19 senedir iş hayatındayım güzel paralar da kazandım, ancak ekonomi yalpalamaya başladığından itibaren, bir konunun uzmanı olamadığım için, rüzgarda savrulan yaprak gibi iş gücü piyasasında bir o yana bir bu yana sürükleniyorum.

Genç kardeşlerime tavsiyem, kendinize tüm dünyada geçerli olabilecek bir meslek edinmeniz. Bakın kaynakçı da olabilirsiniz, cnc operatörü de, tur operatörü de, masör de, house keeping de, doktor da hiç farketmez. Önemli olan seçtiğiniz meslekte en iyi olmak için çaba sarfetmeniz.

Bunu başardınız güzel, sonra açın derya deniz interneti, yakın tarih okuyun, popüler bilim karıştırın, ülke-bölge-dünya politikası haberlerine bakın. Bu okumaları da rutin hale getirin. Göreceksiniz ki, dünya size hep imkan sağlayacak bu kazandığınız yetilerle.

Selamlar herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amon_Amarth -- 30 Nisan 2018; 8:14:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar; yaşım 25, fakülte mezunuyum. aranıza katılmaktan onur duydum, saygılar.
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Üniversite öncesi. Üniversitede filan sabah akşam playstation oynardım hala her akşam oynarım neredeyse. Ama bilgisayar mühendisiyim istanbulda arkadaşın dediği miktarlarda teklifler olmasına rağmen memlekete döndüm burada işim iyi. Herşeyi video oyununa bağlamamak laızm

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    İşinde biraz iyi olursan 30 yaşına gelmeden bu rakamları alabilirsin

• Bu kadar karamsar olmayın.Hayatta herkes istediği yere anında ulaşamıyor.Ahmet Şerif İzgören'in bu seminerini bir izleyin bence

• Abartmayın 24 yaş zaten aileden kalma para yoksa birşey olunabilecek bir yaş değil.. 24 yaş hayata başlama yaşı bile değil.. 30 yaşina kadar fazla büyütmeyin bu olayları..

Eğer yaşınız 30 olduysa ve hala bir özelliğiniz yoksa o zaman panik yapabilirsiniz..

Bu nedenle 30 yaşına kadar hayatı geleceği düşünmek yerine tadıni çıkarmaya bakin

• Konu sahibi arkadaş.

kuzeniniz nerede ne iş yapıyor, 24 yaşında bir mühendis eğer kendi işini yapmıyorsa bir şirkette o bahsettiğiniz rakamları alması hayal.

45-50 yaş aralığındaki tecrübeli mühendisler anca o parayı alıyor o da çok iyiyseler.

kuzeniniz kendi işini yapıyordur aile şirketi vardır pederi zengindir ayluk o maaşı veriyordur eyvallah ama diğer şartlarda ben ihtimal vermiyorum

• Bir halt olamamis derken neye gore ne beklentiniz var bu beklentinizi yapmayacak yapamayacaksaniz bos umitlerle beklersiniz. Cok para kazanan altina guzel arac cekebiliyor guzel ev alabiliyor ama sirket sahibi vs degilse cok ta eglenmeye zaman ayirabildigini dusunmuyorum. Yani sadece istedigini almak bi halt olmaksa tabi.. arkadaslariniz aileniz yaninda insanlar sizinle sohbetten hos kaliyorsa araniniz soraniniz eksilmiyorsa bence guzel bir mutluluk he bir de hafif oksijeni bol bir yerde yasiyorsaniz bile yeter. Kendinizi kucuk gormeyin. Saygilar sevgiler.

• kim alıyor ayda 10 bin tl maaşı lan . atıp tutmakta üstünüze yok . benim odtü de yüksek lisans yapmış akrabam aselsan da çalıştığı halde benim maaşın iki katı yaklaşık 6000 tl yi zor alıyor . makine mühendisi tasarımcı .

o kadar yüksek kazanan varsa şansına dua etsin böyle iş bulduğu için , öyle kolay değil bu işler .

o kadar yüksek para alman için ya kendi şirketini kurucaksın yada daimi olmayan proje işler için belli süreli iş sözleşmesi imzalayacaksın . daimi işlerde devlette kadro bulursan en fazla alacağın rakam da 5500 tl .
  • .
  • üni filan hikaye ticarete atilin zenginlerin hangisi okumuş bizim arkadaş 15 yaşından beri ticarette cok batti borcu filan var simdi 30 yaşında adamin altında 300 bin TL'lik arabasi var apartmanları var yanında çalıştırdığı adamlar uni mezunu kendisi lise mezunu

• Kimse kusura bakmasında bu işler kader, kısmet vs. şeylerle olmaz. Olay insanın kendisinde biter. Sen çalışıp didinmezsen şansında o kadar düşük olur. Başarılı bir örnek miyim bilmiyorum ama kendimden örnek veriyim;

Lise hayatıma kadar baya baya fakirdik. Muz yemek için yılbaşını beklerdik. O kadar fakir. Neyse; Teknik Liseden sonra zar zor mühendislik fakültesine girdim. Bitirdim ama okul devam ederken asıl istediğim meslek olan grafik konusuna sıfırdan başladım. Ayrıca okul boyunca hunharca çalıştım. Tam 5 sene ev alabilmek için gençliğimin en güzel zamanlarını çalışarak geçirdim. Şimdi 36 yaşındayım. İyi bir firmada 3D, motion designer(hareketli video tasarımcısı :) ) olarak çalışıyorum. Onun haricinde online grafik satan sitelere işler yapıyorum. Düzenli gelir geliyor $ olarak. Eh grafik işi yapıyorsan freelance olarakta çalışabiliyorsun. Yani kenara para atabilecek kadar para geliyor. Belki paradan daha önemlisi işimi çok seviyorum.

Bence kolay yoldan şu kadar para kazanırım, bu kadar kazanarım diyeceğinize sevebileceğiniz işleri araştırıp, o yolda devam etmek en önemlisi. Stresli bir işte 10.000TL almaktansa seveceğim işte 5000TL almaya tercih ederim. :)

Eyyorlamam bu kadar. :)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.