Şimdi Ara

24 Volt 1250 VA (1000) Watt Mosfet inverter devresi Yapmaya değermi ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
186
Cevap
0
Favori
30.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Hocam 2110 ve 2106 ya takarım bu kadar tabıkı sız bana aynı pın uclarına sahıp dedıgınız ıcın sızın sozunuze ıtımat edıp 2110 kullandım madem pın ucları farklıydı o zaman uyarsaydınız haber etseydınız butun bu olanlar basıma gelmezdı sanırım ama sızın gozunuzde ben halen sucluyum... Hocam sızı anlamakta gercekten zorluk cekıyorum sızı anlamıyorum paylasım yapıyorsanız o zaman benı bastan uyaracaktınız sıze hıc sormadan 2106 uzerıne kursaydım devreyı emın olun sımdıye coktan calısmıstı devre. Zaten bundan sonra kenan abıden baska kımseye guvenmeyecegım kafama ne takılırsa hep ona soracagım hocam kusura bakmayın ama sız bu ıste o kadarda ıyı degılsınız umarım bunun farkındasınızdır ıyı geceler...

yuh

• çok başıma geldi . ama hiç böyle kimseye , hele ki bana yardım için o kadar yazı yazmaya dahi erinmemiş bi insan sayesinde ( ki öyle olmadıgını biliyorum ) başıma geldiyse şükrederim .

madem biz bişey bilmiyoruz. söyle madem yardıma ihtiyacım var . gerçekten soruyorum bunu samimiyetimle.

üzerinde ugraştıgım devreyi daha önce gdt ile sürmemden dolayı delinmiş olan gateleri bir kenara koyup ir2113 ile sürerken neden birden sinyal bozuluyor .

birazdan sorum daha açıklayıcı olması için video ekleyip daha da yardımcı olacagım yorumunu dinlemek adına.

bu video da sorunum görüntülü olarak paylaştım

https://vimeo.com/59934337

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 18 Şubat 2013; 22:45:33 >

• bu mesajı şuan cevaplama,yarın sakin kafayla okuyun.
    Plaketi cizerken entere pin numaralarını nasıl belirlediniz ve 2110da neden 6 tane fazla pin olduguna hiçmi bakmadınız.bugun bir acemiden daha kötü düşünüyorsun. yaptıgın plaketi kontrol et ve saglamsa(2110 kısmı haric) bir delikli plakete veya normal plakete internetten şemalara bakarak sadece 2110 veya 2106 kısmını yap ve ana plakette 2110 soketine bagla. devre calışır.
    Vee malisert hoca sana çıkari olmadan yardım etti, niye boşa emek harcama diye ve kendi yapıp denedigi devreyi verdi. ama sen sırf pinleri aynı dedigi içın kılıfıda aynıdır diyerek dolayısıylda pin adlarına bakmayarak şema çizdin ve 8 uçun yanlıs baglamandan dolayı başkalarını suçladın.üstelik düzeltılebılir bir hatayken. dedigim gibi 2110 veya 2106 kısmını şemalara bakarak yap çalısacaktır.işin sonucunda bundan sonra plaket cizerken elemanların baglanatı şekillerine bakmak gerektini tecrübe edeceksin ve artık dahada kaliteli pcb çizeceksin.
    Unutmaki;
    tecrübe, yapılan hataların toplamıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Syn kenakord08 hocam lutfen yardımcı olun bu maılsert hocamın bana vermıs oldugu devrede ben IR 2110 kullanmıstım mosfet surucu olarak...

• Takdir meselesi ne diyelim,suç bende,bildiğim benimle kalsın,ben mosfet yaktıysam onlarda yaksın,yapamasın hazırını alsın demek gerekiyormuş ama,diyemiyorum ki,.......Suçluyum af edersiniz.
  • sağolun çok tşk ederim kenakord 08 hocam yanlız bende simetri hastalığı mevcut bu kartı ben yeniden çizmek istiyorum üstüne bir modül eklemek güzel görüntüye sebeb olabilir lakin ben yapılan iş üstüne tekrar iş yapıp günü kurtarmak istemiyorum...

Allaha şükür elimiz ayağımız tutuyor yaptığım baskı devrede çizim hatası varsa ben bunu kabullenemiyorum hocam benim fıtratım böyle ne yapabilirimki ???
    Sırf bu yüzden Mailsert hocama bu kadar gereksiz laf ettim onunda kalbini kırdım hocam çok üzgünüm ama ...

zaten bu IR 2110 dan 2 şer adet almıştım biri yanarsa diğerini kullanayım diyede hocam şimdi ben devreyi IR 2110 a göre nasıl çizecem bana yardımcı olabilirmisiniz ??? şema olması lazım 1, sayfada hocam

• işte hocam devre şemasaı ve IR 2110 Bacak bağlantılarını gösteren şemayı burada paylaşıyorum lütfen bana yardımcı olun ek devreyı yapıp deneyeyim bağlantılar nasıl olacak ben pek çözemedim doğrusu işte şema

vereceğiniz cevaplar için şimdiden tşk ederim

Mailsert hocam size PM attım bir göz atın isterseniz

24 Volt 1250 VA (1000)  Watt Mosfet inverter devresi Yapmaya değermi ???

• Özür diliyorum en baştan,üzerime vazife değil ama en küçük bir aksilikte at tut şöyledir böyledir de,sonra da yardım edin diye feryad et.Pes doğrusu!

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Özür diliyorum en baştan,üzerime vazife değil ama en küçük bir aksilikte at tut şöyledir böyledir de,sonra da yardım edin diye feryad et.Pes doğrusu!

ekrem kardeşim üzerine vazıfe değilse neden yorum yapıyorsun o zaman ?? öğrenebilirmiyim acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

çok başıma geldi . ama hiç böyle kimseye , hele ki bana yardım için o kadar yazı yazmaya dahi erinmemiş bi insan sayesinde ( ki öyle olmadıgını biliyorum ) başıma geldiyse şükrederim .

madem biz bişey bilmiyoruz. söyle madem yardıma ihtiyacım var . gerçekten soruyorum bunu samimiyetimle.

üzerinde ugraştıgım devreyi daha önce gdt ile sürmemden dolayı delinmiş olan gateleri bir kenara koyup ir2113 ile sürerken neden birden sinyal bozuluyor .

birazdan sorum daha açıklayıcı olması için video ekleyip daha da yardımcı olacagım yorumunu dinlemek adına.

bu video da sorunum görüntülü olarak paylaştım

https://vimeo.com/59934337

whing living kardeş videoyu izledim ama pek birşey anlayamadım sg 3525 IR 2113 ile ne devresi yapmışsınız kameranız hiçte iyi göstermiyor bu yüzden anlamıyorum

ama benim konumla hiç alakası yok bana göre uzaktan yakından

• Yazıyorum çünkü ayıp ediyorsun,buradaki az veya çok bilipde sana yardım eden insanlara ayıp.Bir kişiyle bir projeye başlıyorsun bilgi alış verişinde hatta sadece alışında bulunuyorsun,sonra en küçük problemde kendinde hiç kusur aramadan bu adam hiç bişey bilmiyor,bir başka kişiye sen bana yardım et diyorsun.Bu ayıptır,senin tez canlı olman veya başka birşey burada sana yardımcı olan insanların sorunu değil.Bilgi bağırıp çağırarak yıkıp dökerek istenmez.Heleki öyle emri vaki ile hiç olmaz,hiç kimsenin mecburiyeti yok burada.Ayıp yaptığın hemde çok ayıp,bu şekilde sadece sadece burada değil hayatın her alanında yalnız kalır problemlerinle tek başına uğraşırsın.

• datasheete bakarak çizim yaptım umarım doğru çizmişimdir yanlışım varsa düzeltebilirmiyiz üstadlar ??

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Yazıyorum çünkü ayıp ediyorsun,buradaki az veya çok bilipde sana yardım eden insanlara ayıp.Bir kişiyle bir projeye başlıyorsun bilgi alış verişinde hatta sadece alışında bulunuyorsun,sonra en küçük problemde kendinde hiç kusur aramadan bu adam hiç bişey bilmiyor,bir başka kişiye sen bana yardım et diyorsun.Bu ayıptır,senin tez canlı olman veya başka birşey burada sana yardımcı olan insanların sorunu değil.Bilgi bağırıp çağırarak yıkıp dökerek istenmez.Heleki öyle emri vaki ile hiç olmaz,hiç kimsenin mecburiyeti yok burada.Ayıp yaptığın hemde çok ayıp,bu şekilde sadece sadece burada değil hayatın her alanında yalnız kalır problemlerinle tek başına uğraşırsın.

Kımseye faydam olup olmadıgımı nerden bılıyorsunuz hem bu sızı uzaktan yakından ılgılendırılmıyor sanırım neden uzerınıze vazıfe olmayan ıslere burnunuzu sokuyorsunuz anlamıs degılım bu baslıga dıkkat et benımle maılsert hocam arasında gecen bır yazısma sıze ne oluyor acaba ??? Ok ben yerı geldı bu forumda bır cok kısıye yardımcı oldum elımden gelenın en ıyısını yapmaya calıstım yerı geldı yardım aldım arkadaslarımdan baskalarının ne yaptıgı sızı hıc ılgılendırmıyor ok...

• ben sorunun cevabını biliyorum ama söylemem
  • Sız soylemeyınde kım soylerse soylesın aman kardesım tamam sucluyuz senın gozunde anlasılan

• hacı bak google a yaz ir2110 diye görseller bölümünde binlerce foto resim var.

şimdi sanırım senin devre half bridge ...

half bridge şöyle çalışır üst yada high taraftaki mosfet aktif iken alt yani low taraftaki pasif olacak.

bu senin devrede ne demek oluyor dersen ...

out 1 , hi a

out 2 , lo a girecek.

gerisi besleme uclarını baglayacaksın. ondan sonra

ir2110 un cıkışındaki transistörlerin baglanışına göre mosfetlerini baglayacaksın.

mesela böyle .

• Hocam cok ederım valla ben cok degısık bırıyım ne dedıgımı bende bılmıyorum ınanın cok uzgunum ve ne dıyecegımı bılmıyorum sımdı benım cızım yanlısmı dogrumu ben tam anlayamadım dedıklerınızı

• arkadaş alınma gücenme ama birazda senin araştırman gerek. tamma herkes hata yapar . sorun degil. ama sende kalkıp gelelim de sana devreyi biz yapalım istiyorsun.

biraz araştır örnekleri baglantıları. 12 voltta bi deneme yap. half bridge nedir . mosfet nasıl sürülür. pwm nedir bi araştır. ondan sonra bu işlere giriş bence. yoksa cok canını sıkarsın.
  • Eywallah kardesım cok sagol tsk ederım

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

hacı bak google a yaz ir2110 diye görseller bölümünde binlerce foto resim var.

şimdi sanırım senin devre half bridge ...

half bridge şöyle çalışır üst yada high taraftaki mosfet aktif iken alt yani low taraftaki pasif olacak.

bu senin devrede ne demek oluyor dersen ...

out 1 , hi a

out 2 , lo a girecek.

gerisi besleme uclarını baglayacaksın. ondan sonra

ir2110 un cıkışındaki transistörlerin baglanışına göre mosfetlerini baglayacaksın.

mesela böyle .

hocam benim göndermiş olduğum çizim doğrumu ?? ben anlamıyorum bu entegreden zaten sadece bu devrede kullanılmış bu entegre İNVERTER devrelerinde ilk defa karşılaştığım bir entegre ve sanırım mosfet sürücü bir entegre arkadaş

Allahını seven biri bu entegrenin nasıl bağlanacağını şekil çizerek anlatabilirmi acaba ??biliyorum çok şey istiyorum ama ne yapayım deneme yanılma yöntemlerine harcayarak zamanım yok

ok...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.