Şimdi Ara

24 Volt 1250 VA (1000) Watt Mosfet inverter devresi Yapmaya değermi ??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
30.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 17 Ağustos 2018; 16:1:37 >
  • Hocam aynen dedıgınız gıbı 1n4007 kullandım yonune dıkkat ederek. Sayet sorun o degıl devrede hersey normal gıbı calısıyor fakat cıkıs yok acaba sorun ne olabılır ??? Daha 60 A akumle denemedım. Yalnız gerı beslemenın ordakı 22 mf kondansatoru sız 10 mf yapın demıstınız acaba ondan olabılırmı hocam ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam devre calıstı Allaha sukur cok super oldu Allah sızden razı olsun Allah sızden bınlerce kez razı olsun hocam. Devre zehır gıbı calısıyor acayıp amper cekıyor su ana kadar herhangı bır sorun yok Allaha cok sukur hocam... Resımlerı bu aksam eklerım. Hocam devrede stabılıteyı henuz saglayamadım megersem trafonun cıkıs tarafındakı sarım yonlerıne dıkkat etmeden takmısım bu yuzden calısmıyormus o kadar mosfetı sokup taktım ama olsuın yavas yavas ogrenıyoz bıseler daha sıfırdan baslıyoruz hocam vıra bısmıllah...

• Ömer bey;o behsettiğim geri bildirimdeki kondansatörü de daha düşük kapasiteli olanla değiştirin de buradan sonuçları görelim.

Allah hepimizden razı olsun,işte böyle olmalı yaaa,,,,resimleri bekliyorum...Biliyorum ki,bu çalışma sonuçlarını onlarca kişi merakla bekliyor.Hele şükür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Ömer bey;o behsettiğim geri bildirimdeki kondansatörü de daha düşük kapasiteli olanla değiştirin de buradan sonuçları görelim.

Allah hepimizden razı olsun,işte böyle olmalı yaaa,,,,resimleri bekliyorum...Biliyorum ki,bu çalışma sonuçlarını onlarca kişi merakla bekliyor.Hele şükür...

hocam sizlere güzel haberler vermek isterdim lakin çok değişik şeyler oldu ya ilk ba elektriği verdim çalıştı hz potu ve geri besleme potu çalışıyordu sorun yoktu...

geribesleme potuyla oynadıkça çıkışa tktığım 26 wattlık tasarruf lamba pır pır ediyordu sonra aksilik olacakya + 12 volt uç gidip mosfetlerin eksi ucuna değip şase yaptı sonra devre sapıttı dedim kesin 12 volt 7 amperlik akülerim bitti diye bende gidip 60 A lik akümü bağladım ve kalın kablolarla akünün kutup başlarına değdirdiğim anda ortadaki 2 şerli mosfetlerin dibinden duman tüttü 2-3 saniyeliğine kanım dondu aha dedim gitti kesillim MOSFETLER diye sonra kesin devre bozuldu diye yine 12 volt 7 amperlik akülerle deneme yaptım devre çalıştı lamba gayet parlak yanıyor...

dedimki potlarla ayar yapayım diye potlar devre dışı kalmış çalışmıyor sonra dedimki 150 wattlık lambayı takıp deneyeyim. 3 adet aküyü paralel bağlayıp 12 VOLT 21 AMPER ile lambayı yakmayı başardım... lakin akülerden yanmış çatapat gibi koku çıkmaya başladı potlarla ayar mayar yapılmıyor...Ayrıca aşırı AKIM çekiyor devre

devre çıkışı boşta 400 -500 volt yükte ise tam 220 voltu gösteriyor trafolardan ince bir ses geliyor hocam yani uzun lafın kısası devre çalıştı çalışmasına ama Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi ama devre şu anda değişik bi şekilde çalışıyor

işte çalışırken çekilmiş bir resim...

yarın detaylı olarak bakacağım ama gerçekten

• Bu devrenın arızası ne olabılır dıye dusunup duruyorum ne yalan soylıyım...ya asırı amper cekmesı demek devre de kısa devre var anlamına gelıyor...ıste bu devrede stabılte yok gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Bu devrenın arızası ne olabılır dıye dusunup duruyorum ne yalan soylıyım...ya asırı amper cekmesı demek devre de kısa devre var anlamına gelıyor...ıste bu devrede stabılte yok gıbı

Şu yorumunuz adamı öldürür,ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptım,gönlüm rahat.

Diyecek söz bulamıyorum arkadaş.

Allah aşkına kardeş,önce sakin ol,heyecan yapma,hem bizleri üzüyorsun hemde malzemeler zarar görüyor.

Bu gün bırak bu işi hele bir dinlen,yarın tatil,dinlenmiş kafayla hatalarını daha net göreceğine eminim.
  • Hocam haklısınız ama bu ınverter dıger yaptıgım ınverterlere hıc benzemıyor gucu dızgınleyemıyorum... ama olsun ısterse calısmasın nasıl olmazsa daha cok zaman var deneyler yapmaya hocam ayar potlarının devre dısı kalmıs olması ve devrenın asırı Amper cekmesı normal bır durum olamaz kımbılır nerelerde hata yaptım gene . Bu ıslerle ugrasmak ınsana zevk verıyor haz verıyor herkezın kafası basmaz bu tur ınce ıslere hey yavrum hey !!!

• Hocam devredekı mosfetlerın ıkısı bırden rahmetlı oldu sız kazandınız hocam ben pes edıyorum. Su ana kadar yaptıgım emeklerımın azda olsa karsılıgını almıs bulunmaktayım. Hersey ıcın tsk ederım hocam ben bu devreyı cozemedım cozmeyede nıyetım yok trafolar basıma ıs olacak ona sınırlenıyorum baska da bıse yok. Devreyı yapacak olan arkadaslara Allah sabır versın oyle hemen bır seferde calısacak bı devre degıl benden uyarması. Konu burada kapanmıstır... Tesekkurler Dh !!!

• quote:

resimlere devam

24 Volt 1250 VA (1000)  Watt Mosfet inverter devresi Yapmaya değermi ???

beyler bu devreyi dün tekrar kurdum yine çalıştıramadım.

Bu akşam dedim devreyi iyice bir inceleyeyim kesin birde yanlış var diye meğersem BC 327 PNP Transistörü yanıkmış yenisi ile değiştim devre canavar gibi çalışıyor...

şimdi Bu IRFP 250 N mosfetli inverteri tekrardan düzgün bir şekilde çizip 2 X 10 VOLT 220 VOLT 1500 WATT Olarak sarıp bu devreyi kullanmak...

haftaya trafoyu sarıp devre ile max 1,5 kw kadar olan yükleri teker teker test edeceğim .

Yanlız bir sorun var elimdeki akünün gücü max 720 WATT Aciliyetten bitane daha 12 volt 60 A akü almam lazım ikisini paralel bağlayıp girişe verdimi tamamdır...

Bütün deneyler Allah izin fırsat verirse önümüzdeki hafta sonu

• Sn.tda1562q

Elektronik hobi konusunda yaptığınız bir hata var, bu uğraşının diğer hobilerden farkı yeterli teorik ve teknik bilgiye sahip olmadan bazı şeylerin elde edilemeyeceğidir. Bu gibi devrelerde yaşadığınız problemlerin temel sebebi bu. Daha önceki çalışmalarınızdan zaten bunun gibi deneysel amaçlı inverter devrelerinin çalışacağını biliyorsunuzdur. Tekrar tekrar aynı şeye masraf etmenize gerek yok ayrıca 15 adet 100 Wattlık ampul bağlamayacağınıza göre bu devreyi 1500VA gibi bir değere çıkarmanın bir mantığı yoktur. Zaten omik yükler dışında bu devrelerden verim elde edilemez, çıkışlarına osiloskop ile bakarsanız görürsünüz. Birde şu inverter devrelerinden bende dahil yapıp denemeyen aramızda yoktur sanırım kendim 35 VA gücünde bir trafo ile deneyip bir adet tasarruflu ampülü yakıp devreyi kaldırmıştım, sürekli bu tarz devreler ile uğraşmanıza gerek yok. Kendinizi güç elektroniği üzerine geliştirecekseniz inverter yerine güç kaynakları ile ilgilenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Sn.tda1562q

Elektronik hobi konusunda yaptığınız bir hata var, bu uğraşının diğer hobilerden farkı yeterli teorik ve teknik bilgiye sahip olmadan bazı şeylerin elde edilemeyeceğidir. Bu gibi devrelerde yaşadığınız problemlerin temel sebebi bu. Daha önceki çalışmalarınızdan zaten bunun gibi deneysel amaçlı inverter devrelerinin çalışacağını biliyorsunuzdur. Tekrar tekrar aynı şeye masraf etmenize gerek yok ayrıca 15 adet 100 Wattlık ampul bağlamayacağınıza göre bu devreyi 1500VA gibi bir değere çıkarmanın bir mantığı yoktur. Zaten omik yükler dışında bu devrelerden verim elde edilemez, çıkışlarına osiloskop ile bakarsanız görürsünüz. Birde şu inverter devrelerinden bende dahil yapıp denemeyen aramızda yoktur sanırım kendim 35 VA gücünde bir trafo ile deneyip bir adet tasarruflu ampülü yakıp devreyi kaldırmıştım, sürekli bu tarz devreler ile uğraşmanıza gerek yok. Kendinizi güç elektroniği üzerine geliştirecekseniz inverter yerine güç kaynakları ile ilgilenin.

sayın alperenbugra hocam malzeme benim hobi benim ben istediğimi yapar istediğimi sökerim anlaşılan siz pek kafa yormuyorsunuz bu işlere

ayrıca benim elektronik konusunda ne yapıp edeceğimi size danışacak değilim herhalde

arkadaş yerinden kalkan kendini mühendis deha çok bilmiş bilim adamı falan zannediyo bekli ben zevk alıyorum bu inverterlerle uğraşarak benim hobim size ne kardeşim ??

üstüne azem olmayan işlere burnunu sokmazsan iyi edersin adamım sen ve senin gibi kendini bişey sanan cahiller yüzünden tartışıp forumdan uzaklaştırılmaya hiç mi hiç niyetim yok...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Sn.tda1562q

sayın alperenbugra hocam malzeme benim hobi benim ben istediğimi yapar istediğimi sökerim anlaşılan siz pek kafa yormuyorsunuz bu işlere

ayrıca benim elektronik konusunda ne yapıp edeceğimi size danışacak değilim herhalde

arkadaş yerinden kalkan kendini mühendis deha çok bilmiş bilim adamı falan zannediyo bekli ben zevk alıyorum bu inverterlerle uğraşarak benim hobim size ne kardeşim ??

üstüne azem olmayan işlere burnunu sokmazsan iyi edersin adamım sen ve senin gibi kendini bişey sanan cahiller yüzünden tartışıp forumdan uzaklaştırılmaya hiç mi hiç niyetim yok...

İyi o zaman kolaygelsin.

• quote:

yaww arkadaş sizmi dengesizsiniz benmi dengesizim anlamadım gitti yaa adam görüşünü bildirmişmiş

yemin ediyorum çok zor durumda olup soru sorsam emin ol kimse cevaplamaz ama iş laf kalabalığına geldimi kimse mangalda kül bırakmıyor

kimse bana görüş falan bildirmesin kardeşim bu rezilliktir yaww

Sen önce bu konunun 2. Sayfasını oku bakalım Mehmet Ali hocama yaptığın saygısızlıklara bak bakalım.Yok ne saçma bir devreymiş de falanmış da devreyi o kadar kişi yapmış çalıştırmış sorun kimde bir bak istersen Buğra Kardeşim fikir belirtmiş burası forum hakaret varsa şikayet et silinsin ki hakaret içeriği de yok yardım edene de laf söylemeyin diyorsun ben ne diyeyim sana yaptıklarının karşılığını görürsün İnşallah ...

• tamam beyler ben sizden yardım falan istemiyorum zaten sizden çok daha bilgili ve hevesli olduğum kesin kala kala sizemi kaldı koca DONANIMHABER
  • quote:

tamam beyler ben sizden yardım falan istemiyorum zaten sizden çok daha bilgili ve hevesli olduğum kesin kala kala sizemi kaldı koca DONANIMHABER

Tamam sen Nicola Teslasın biz hiçbir şeyiz.Bundan sonra sana yardım eden zor çıkar bence çünkü önce istemeyi öğrenmelisin

• sayın malisert32 hocamın hatırı ile ben hepinizden özür diliyorum dostlarım

ben aceleci davranan biriyim sabredemiyorum bazı şeylere sizler olmasanız benim şu ana kadar yaptıklarım bir hiçti.

Saygıdeğer dostlarım lütfen özrümü kabul edin...

• sayın kenakord 08 hocam nette gezinirken size ait bir şema buldum 2 kw ups diye bu nasıl bir devre trafo 500 watt ama siz 2 kw demişsiniz işte resim

• quote:

sayın kenakord 08 hocam nette gezinirken size ait bir şema buldum 2 kw ups diye bu nasıl bir devre trafo 500 watt ama siz 2 kw demişsiniz işte resim

hocam işte devre bu

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.