Arkadaşlar 850-900tl arasına bir monitör alacağım.
İnternet üzerinden almayacağım aklımda Vatan Bilgisayar'dan almak var. Lütfen "sene olmuş 2019 hala insanlar internet alışverişinden korkuyor" tarzı bir yorum yapmayın
Hem laptopımı bağlayacağım hem de Ps4 kullanacağım.
İhtiyacım olan özellikler;
75 Hz yenileme hızı 1080p çözünürlük 24 inc civarı ekran boyutu 1-5ms arası gecikme süresi
Laptopımdaki ekran kartım R7 M265. Freesynch desteklediğini zannetmiyorum. Ancak ileride bir masaüstü toplar mıyım bilmiyorum. Toplarsam AMD ekran kartı tercih ederim. Freesync o yüzden şuan gerekli olur mu bilmiyorum ancak tercih etme sebebi olabilir.
Kullanım amacım oyunun yanında Film izlemek (bolca izliyorum ), Adobe Photoshop gibi uygulamaları çalıştırmak ve çizim yapmak (yakında grafik tableti almayı planlıyorum)
Gözüme ilk çarpan monitörü de link olarak bırakıyorum;
Bu cihazın beni en korkutan özelliği kavisli ekrana sahip olması. Oyunlarda ve Filmlerde sıkıntı çıkarmanın aksine güzel olacağını düşünüyorum ancak çizim yapma konusuna gelince "acaba bütçeyi arttırıp düz ekran tercih etmeli miyim?" dedirtiyor.
900 tl'yi geçmeyi çok istemiyorum. Ancak zorunda kalırsam bütçe arttırmam mümkün. Şimdiden teşekkür ederim.
Bir hafta kadar olmuş ancak yine de yazayım referans niteliğinde olur. Samsung 1800R curved bir monitöre sahibim, profesyonel olmasa da okulda oldukça fazla AutoCAD ve Fusion360 kullandım ve beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Çoğu zaman laptopla iki ekran şeklinde kullanıyor olmama rağmen curved olduğunu fark etmiyorum bile.
Ps4 için aslında 27 de güzel olur ama 1080p olunca yakından kullanım sırasında piksellerin görünebilir olduğunu söyleyenler de var.
Bildiğim kadarıyla çizim için düz ekran öneriliyor. 24 inçlik ekranlarda da kavisin çok büyük farkı olmayabilir.