arada 16 bin lira fark var. m4 pro işlemcili macbook pro alcam. 48lik bütçemi baya bir zorluyor, değer mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C22CD6360 -- 6 Kasım 2024; 20:22:10 > |
24 gb ram yeterli mi yoksa 48'lik mi almak gerekiyor?

-
-
16 yeter. Bol ise 24
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
m4 pro baz model 24 gb
sonuçta 88k para vercem hocam, uzun yıllar idare eder mi? webci olarak çok fazla ram'e güce ihtiyaç oluyor mu onu sorayım yakalamışken.
-
Her konuyu webe çevirmede senin hız:
Eğer pcde aynı anda oyun ve Web geliştirmeyeceksen 16 bile yeter. VS code+ Android emülatör + opera gx'i rahatça kullanıyordum ben, şu anda da VS+Unity+Opera gx aynı şekilde belirgin bir kasma falan yok
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C22CD6360m4 pro baz model 24 gb
sonuçta 88k para vercem hocam, uzun yıllar idare eder mi? webci olarak çok fazla ram'e güce ihtiyaç oluyor mu onu sorayım yakalamışken.
24gb yetmemesi için bir sebep göremiyorum.
Oldu ki daha güçlü lazım oldu, profesyonel işlere geçtin X, Y, Z programlar, o zaman yeni/üst model alırsın. İş gideri.
web için benim deneyim - 8gb ile web yapıyordum, 12gb geçtim. (ek ram) OK şimdilik.
-
kanka ctis'ten applied scientist olacak değilim ya. adam sağlam webci sorayım dedim.
o kadar para vermişken 24lük almak saçma mı olur diye düşündüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C22CD6360 -- 6 Kasım 2024; 20:43:18 > -
Yani bence 88kyı komple pcye vermek yerine pc + tablet ya da tam gamer masaüstü + iş için hafif ama güçlü laptop yapmak daha mantıklı gibi, o kadar para versem en üstünü alıp geçerdim büyük ihtimal ama 40klık pcnin yapamayıp 88knın yapabileceği pek bir şey var mı bizim seviyede bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 6 Kasım 2024; 21:0:2 >
4 ay fullstack baktım la biz sağlam değil miyiz
klavyeli kalemli ipad pro var. aşırı işlevsel ama maalesef kod yazılmıyor.
şu ana kadar aldığım tüm windows laptoplar cortladı artık garantiye vermekten bıktım. şu anki monster laptopumun garantisi bitti, kendi de bozulmak üzere. la bir de gaming pcleri taşımak ölüm. macbook'a geçesim var işte. almışken iyisi olsun hesabı. 88'e razı oldum ama +24 ram ekletip 104k vermek düşündürüyor.
-
16 bile yeter
-
Web geliştirme geçmişim var, şu anda MacBook Air M2 8GB kullanıyorum gayet de yetiyor. Eğer sadece genel kullanım + web dev. düşünüyorsanız bence en düşük ram modelini tercih edebilirsiniz.
-
24>48 kisa vadede 16>32(18>36) kadar major bir etki yapmamali eger apple su ai seyleri icin belleğin bir kismina kilit vurmazsa (ki sanmam bunu yapacaklarini)
Appleda memorysi sadece ram olarak dusunmemek lazim, vrami de bu unifed memory konseptinden kullaniyorsun. Kafam rahat olsun diyorsan zorlasa ama cok cok major sikinti yaratmiyorsa memory upgrade her turlu cok mantıklı. Ama bir ihtimal m5 ve neredeyse kesin olarak m6da yeni kasa gelecek, bu kadar vermişken visually hızlıca eskiyen bir alet koyar diye düşünün dusinen birisine 24 al gec demek gerekir
16nin bu arada artık rahat yeterden sadece minimum seviyesine indiğini düşünüyorum, ben 16 ile çok can cekistim. Tabi benim tasklar (linear programming etc) cok daha computationally heavy
Son olarak ben 2000 dolarlık bir makinada 32den düşük rami kesinlikle kabul etmezdim, bende fiyata gayet iyi 64 ram sunan Windows aletler var çünkü (proart p16)
Lenovo thinkpad...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arada muhtemelen bu konuda hiç Turkçe konuşmadığın için Turkgiliş konuşuyorsun, yapacak fazla bir şey yok sanırım ama bu konu kanayan yaralarımdan biri.
Konferans tercümanıyım ben. Arada senin gibi konuşan konuşmacılar çıkıyor. Hangi dili dinliyorum hangi dile çıkıyorum tamamen elimden gidiyor. TR-TR, EN-EN çeviri yaptığım da oluyor (gerçekten çeviri ama her nasıl mümkün olabiliyorsa) cümlenin ortasında yön değiştirdiğim de.
Konuşmacıya haber gönderiyorum stick to one language kardeş diye. Olur da bir yerde simultaneni falan yaparlar diye söylüyorum yerleşik terminolojiyi lütfen çevirme, kompütasyonel de, ne bileyim compiler demeni tercih ederdim ben mesela derleyici falan gibi saçma sapan terimler yerine ama "falan filan da zaten computationally heavy" falan denemeye çalışsan güzel olur:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
48 alacağım
-
Ankarada aile evindeysen 88k nın 70k sına 5070-5080 32gb sistem diz. 18k sına da huawei iş dizüstülerinden birini al. Evdeki pcye bol bol uzaktan bağlanırsın. :D
En mantıklı cevap.
Belirli bir fiyat üzerindeki laptoplar bana mantıklı gelmiyor. Aynı bütçeye alacağın masaüstü canavar kalıyor.
Yok 24 yetmez, 256 gb ram taktır ayriyeten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 7 Kasım 2024; 9:38:56 >
Yatarak pc ile uğraşıyorum masaüstü bana gelmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- türevin fiziksel yorumu müfredatta var mı
- roma hipodromu nasıl yazılır
- 95 tyt 55 ayt kaç bin
- 23 yaşında üniversiteye başlamak
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X