Şimdi Ara

24 Ağustos Sınavı Sonuçlar AÇIKLANDI ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
363
Cevap
3
Favori
8.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spleenish

24 ağustosda sınava girenler için direksiyon sınavı ne zaman bilen varmı?

14-15 eylül genelde ama kursunuzu arayarak tam olarak öğrenebilirsiniz.

14-15 eylül genelde ama kursunuzu arayarak tam olarak öğrenebilirsiniz

tşk ler 15 eylülde girsem bile en geç ayın kaçında ehliyetimi alırım ?

Orijinalden alıntı: kloroflorokarbon

quote:

Orijinalden alıntı: IEfsaneyim

sağ salim direksiyon dersinede gittik, hoca baya bomba adam çıktı ne paralar veriliyor diyor 50 lira ona 30 lira buna 100 lira ona, hepsi devlete gidiyor, bize gelen para 50 lira 40 lira..

-hani hoca/öğrenci değil abi/kardeş gibi bir şeydik, küfürler falan beni çözdü adam, 'hocam direksiyon sınavı hangi yollarda olacak' diye sordum, söylemez kimse ama aramızda kalacaksa zaten senin pek ihtiyacın yok şu şu şu yollarda olacak dedi, 3-4 tur o yolda döndük sonra dedi eğer gitmek istediğin bi yer varsa, yürü gidelim

-urla iskelesine gittik, birer çay içtik döndük vs. derken bitti, hocam diyorum bu koltukta sizi üzen çok var mı? 'ebemi ...ler ebemii' diyor

-en dikkat edilen iki unsuru atlamışım ben, 1. direksiyonu sol elimle tutup, dirseğimi camın oraya koyuyor hepte dalıp gidiyorum 'sakın yapma, direkt bırakılar' dedi.
    2. ise, geri geri gelirken hani arada önüne döner, sol ön ve sağ tarafı kontrol edersin ya, onu yaptım diyor ki 'doğrusu senin yaptığın ama direksiyon sınavında yanlış, ondada bırakırlar' dedi, haberiniz olsun yani ayrıca puan sistemi yokmuş, geçti/geçmedi varmış.

Geri geri park yaparken benim hoca bakabilirsin dedi ama sonra başka bi yaşlı hocayla çalıştım kursun sahibi bana da dedi sadece arkana bakacaksın aynaya bakmak yok aynasız çok zor oluyor ne yapmalıyız?

hocam şöyle bir şey var, atıyorum şeyleri bilirsin migros tansaş vs. oto parklarını

-oradan geri geri çıkarken, dönüp sağ ve sol ön tarafı kontrol et tabii, doğrusuda bu, çünkü geri geri geliyorsun ve direksiyonu sağ/sola kırıyorsun ne malum sol yada sağ ön tarafı çizmeyeceğimiz?

ama sağ sol boşsa, yani boş arazide geri geri park ettiriyorlarsa, bakmamaya özen göster dostum.
    -ben de alışkanlık olmuş habire bakıyorum ama atlatırım yarın herhalde, yarın konuşacağım zaten, gelmesem olmaz mı diye bi sorayım

• quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

14-15 eylül genelde ama kursunuzu arayarak tam olarak öğrenebilirsiniz

tşk ler 15 eylülde girsem bile en geç ayın kaçında ehliyetimi alırım ?

http://forum.donanimhaber.com/m_80257325/tm.htm

burayı okursan bir kaç kişi cevap vermiş ben de almadım henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kloroflorokarbon -- 6 Eylül 2013; 0:10:59 >

Orijinalden alıntı: atten

sımdı bu dıreksıyon harcın 88 lırayı kursa vermek zorundamıyım? Hesap numarası vermıyorlarmı kursu aradım bıze vereceksn parayı dıyor bazıları 50 lıra bazıları 100 lıra veryr dedım ilçeden ilçeye degısıyor ücretler dıyor napmam lazım benım?

MEB'in hesap numarasını bir yerden bulmamız lazım oraya yatırıp dekontunu verdikten sonra bir sıkıntı olmaz.

Orijinalden alıntı: OsmanlıSevdası

quote:

Orijinalden alıntı: atten

sımdı bu dıreksıyon harcın 88 lırayı kursa vermek zorundamıyım? Hesap numarası vermıyorlarmı kursu aradım bıze vereceksn parayı dıyor bazıları 50 lıra bazıları 100 lıra veryr dedım ilçeden ilçeye degısıyor ücretler dıyor napmam lazım benım?

MEB'in hesap numarasını bir yerden bulmamız lazım oraya yatırıp dekontunu verdikten sonra bir sıkıntı olmaz.

nerden bulacağız ?

bilerek istop edicem ben derste
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

bu yeni sistem direksiyon sınavına hiç giren var mı yoksa ilk biz mi gireceğiz? giren varsa biraz bilgi versin.

hocam, ben de yeni sistem ile direksiyon sınavına gireceğim ama detayları az çok biliyorum.

-aklında olan soru varsa sorabilirsin, ona göre cevaplayayım.

bu yeni sistem direksiyon sınavına hiç giren var mı yoksa ilk biz mi gireceğiz? giren varsa biraz bilgi versin.

Forumda daha önce bu sistemle girip kalanlar var

quote:

hocam, ben de yeni sistem ile direksiyon sınavına gireceğim ama detayları az çok biliyorum.

Kafamda belli bir soru yok. Bu "tek hatada arabadan indirip sınavı bitiriyorlar" olayı doğru mu değil mi merak ediyorum. Girenler tecrübelerini paylaşsınlar , şöyle yaparsanız olmaz şunu yaparsanız böyle olur , sınavı yapanlar denildiği kadar esnek/sert değil , dikkatli olun/rahat olun gibi tavsiyeler versinler...
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• 1 saat 15 dakika direksiyon dersi aldım.hoca kafa adamdı ama çevredeki bit gibi türeyen kurslara ne küfürler etti anlatamam . Başbaşaydık. Kimse yoktu başka. Aibeyköy yeşilpınar tarafında epey yokuşta dur kalk yaptım
    Trafikte kaldım. Herşey okey

Park yaptırmadı ama .. Sadece 500 metre geri geri yaptırdı

Sanırım sınavda park ettirmiyecekler
    Yaptıracaklarsada işiiz zor :D

Orijinalden alıntı: speedman

1 saat 15 dakika direksiyon dersi aldım.hoca kafa adamdı ama çevredeki bit gibi türeyen kurslara ne küfürler etti anlatamam . Başbaşaydık. Kimse yoktu başka. Aibeyköy yeşilpınar tarafında epey yokuşta dur kalk yaptım

Hocam bana kursun sahibi eski sistemde 1 tur arttırıyorlardı şimdi 2 tur attırıyorlar sadece diyor çok zorlamıyorlarmış.

Orijinalden alıntı: In God We Trust

quote:

1 saat 15 dakika direksiyon dersi aldım.hoca kafa adamdı ama çevredeki bit gibi türeyen kurslara ne küfürler etti anlatamam . Başbaşaydık. Kimse yoktu başka. Aibeyköy yeşilpınar tarafında epey yokuşta dur kalk yaptım

Hocam bana kursun sahibi eski sistemde 1 tur arttırıyorlardı şimdi 2 tur attırıyorlar sadece diyor çok zorlamıyorlarmış.

İnş öyledir. Epey dik bi yokuş vardı.bıraksan araç anında ivmelenerek gidicek geri geri neyse
    Bi trafik oluştu yavaşladım.araç durma noktasına geldi.vites 2 deydi
    2 ile kalkmaya çalışınca olan oldu

Ben en iyisi hep boşa alıyım bu durumlarda.güvenli değil diyolar ama stop etmiyo en azından

• quote:

Yeşilpınarda oturuyorum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

Kafamda belli bir soru yok. Bu "tek hatada arabadan indirip sınavı bitiriyorlar" olayı doğru mu değil mi merak ediyorum. Girenler tecrübelerini paylaşsınlar , şöyle yaparsanız olmaz şunu yaparsanız böyle olur , sınavı yapanlar denildiği kadar esnek/sert değil , dikkatli olun/rahat olun gibi tavsiyeler versinler...

yok öyle bir şey tek hatada indirme falan, tüm parkur bittikten sonra sonuçlanıyor ama puan üzerinden değil.
    -iki seçenek var, geçti/kaldı bu kadar.

dikkat edilmesi gereken ağır unsurlar var tabii, kolay gelebilir ama araba telaşından unutabilirsiniz sakın UNUTMAYIN.

arabaya binerken araba kontrolü tekerlekler sağ sol vs.
    koltuk ayarlanması
    kemer
    dikiz aynası
    yan aynalar
    el freni
    rahat kalkış
    rahat durma
    geri geri gelirken, sadece arkaya bakma
    direksiyon tutuş (10u çeyrek geçe pozisyonunda tutun)
    vitesi zamanında yükseltme/düşürme
    motor frenini ara sıra kullanma
    seyehat esnasında verilen cevaplara düzgün cevap verme
    klima radyo kullanabilme
    gaz pedallarına ve vitese bakmadan hareket etme
    heyecan yok rahat

bunlar en önemli unsurlar.

hani, motor frenini kullanmazsın geçersin ama kemeri takmadan yola çıkarsan bırakırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ckt

Arkadaşlar bana mesaj geldi 14 ünde direksiyon sınavı. Saat 8'de. Anlamadığım şey sınav yerine nasıl neyle gidecez kurs mu götürecek? Ayrıca sınav yeri direksiyon dersi yaptığımız yol mu?

Evet kurs götürüyo

Edit : ders yaptıgınız yer sınav yeri olmayabilir

Mesela benim sınavım tekstilkentte havalimanı mahallesi tarafında yapılacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 9 Eylül 2013; 20:35:43 >
    Bende durdum mecbur

Sağa kafayı soktum meğer araba geliyomuş yardıra yardıra
    Adam duramasaydı varya off off

Siz siz olun öküz gibi benim gibi aniden geçmeyin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.