Şimdi Ara

23 yaşındayım hayata yeni atılcam. Araba almak haram bana (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    araba hiçbir zaman bizde ucuz olmadı. ben 90'lı yıllarda 24 yaşında araba alabiliyorsam, bu zamanda da herkes alabilir.



    Alıntıları Göster

    Abi ben neden geçen sene 40 bin olan arabayı bu sene 80 bine almak zorundayım. Döviz falan bu kadar etki etmez. Devlet ayrıca birşeyde yapmıyor bu konuda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    dünyadan hammadde alıp araba üreteceksin, yada ithal edeceksin.

    peki dünya'ya ne satıp her 20 yaşında gence araba satın almayı düşünüyorsun ?

    ülkede 20 milyon genç var herkes araba istiyor.



    türkiye son 10 yıldır yaşadğı refahı borçla yaşadı.

    şimdi soruma cevap ver.


    sen dünyaya ne satıp araba üretmeyi veya satın almayı düşünüyorsun?


    10.000 dolar x 20.000.000 genç var ülkede.


    200 milyar dolar para çıkar hadi.


    bir kıvırdım bir daha belini doğrultamadı.



    Alıntıları Göster

    Ülkedeki üretim yapan yerler fabrikalar vs neden özelleştirip satıldı sen de buna cevap ver


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba genç dostum , yaşım 23 demişsin ancak tahsilini yazmamışsın. Ailenin durumunu yazmamışsın bu yüzden senin ile ilgili fazla yorum yazamayacağım . Ben 61 yaşındayım üniversite bitirdim , şimdi emekliyim. Ailem memurdu (annem ev hanımı) . Kısacası miras kalan mal mülk yoktu . Babam ilk arabasına çalışmaya başladıktan 10 sene sonra sahip olmuş. Ben şanslı idim babam emekli olunca kendi kullandığı 67 model record arabayı bana vermişti. Ben şanslıyken bile ilk arabaya çalışmaya başladıktan 6 sene sonra sahip olmuştum. Ben çalışmaya başladığımda annem ısrarla sordu , istiyorsan araba al biz sana destek çıkarız demişti ancak benim ilk önceliğim ev olmuştu. Araba çok mu elzem . Hayattan beklediklerinizi önce bir sıralayın . Bu sıralamayı yaparken ailenizin desteklerini düşünmeden yapın . Acaba araba kaçıncı sırada olacak. Karnınız doymadan , sağlığınız yerinde olmadan , başınızı sokacak mekanınız olmadan araba mı alacaksınız ??? Eğer hala araba benim için elzem diyorsanız o zaman aldığınız parayla araba alamıyorsanız , kiralama yapın. Şimdiki zamanda diyelim ki 20.000 TL eski model araba aldınız diyelim (lütfen bu fiyata araba kalmış mı demeyin ben örnek verdim) bu arabayı sokağa bırakıyorsunuz , başına ne geldiğini bilmeden. Ama 1000 TL ye aldığınız cep telefonuna bir şey gelmesin diye nerdeyse canınızı veriyorsunuz ! İnsan böyle garip davranışlar sergileyebiliyor . Adam 500.000 TL lik arabasıyla kaza yapıyor ne yapayım canım sağolsun diyor . Ama eyvah 15.000 Tl ye aldığım İphone bozuldu diye hayıflanıyor. Hayatın insana ne sürprizler getireceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Hayata pozitif bakabilmeniz dileğiyle. Saygılar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    Ülkedeki üretim yapan yerler fabrikalar vs neden özelleştirip satıldı sen de buna cevap ver



    Alıntıları Göster

    sen halksın ve sen seçtin.

    onlar satılmamışkende herkesin altında araba yoktu.


    türkiyede araba sahibi olmak kolay degil.

    herkes çalışamdan yorulmadan rahat yaşamak istiyor.

    ülkedeki gençligin sorunu bu.


    biz avrupa degiliz. bizim yüksek mühendisliğimiz yok.

    bizde petrol dogalgaz hammede yok.

    biz calısmak zorundayız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 26 Ekim 2020; 13:25:9 >




  • gkozcan G kullanıcısına yanıt
    Abimin dediğine katılmakla birlikte
    23 yaşındayım. Şükürler olsun 0 aracım var henüz 20.000 olmadı 20 yaşındayken almıştık veya almıştım demem doğru olur benim paramla ben asker dönüşüne yakınken alındı.
    Bununla birlikte kısaca yaşamımı özetleyecek olursam
    Üniversite yok okumadım genç yaşta ticaret yapmak istedim şükür ki işimi seviyorum ve mutluyum yaparken
    Bunun eksi yönleri sosyal hayatım 16 17 yaştan beri çok kısıtlı
    Öyle ahım pahım gençlikti aşk meşkti neredeyse yok. Hatta neredeyse fazla yok.
    Bazen istiyorum yaşıtlarımın ortamına bakınca öyle olmak
    Onlarda bana bakınca ben gibi olmak istiyordur eminim
    Tercihine göre çabana göre şekilleniyorsun....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    yahu boş boş uzun uzun yazma gel geçelim gürcistana batuma da gör çoluk çocuğun altındaki kaportası çamurluğu olmayan 3 serisi bmw leri , fakir diye dalga geçilen ülkelerde araba sorun olmuyor burada mı sorun oluyor hammadde felan geç bu işleri maybachlara binerken kimse demiyor böyle şeyler genç adam bir tane dandik 15 yaşında bmw alamıyorsa bu ülkede kapıya kilit vurun bırakın bu işleri

  • Bu coğrafya üstünde ucuz işçilik laneti var. Bu coğrafya yüksek alım gücü istemiyor, burada istenmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coğrafya kaderdir. İu an ABD'de yaşıyor olsaydın muhtemelen sıradan bir araban olacaktı bile. Son model lüks bir aracı satın almanın hayalini kuruyor olacaktın.


    Ne yazık ki en büyük problem hayata yeni atılan gençler için oluşuyor. Bugün hayata yeni atılan bir genç için aileden destek ve temel olmadığı sürece ne araba satın alınır ne de ev sahibi olunur. "Çalışırsan başarırsın" söylemi 2000'li yıllardan itibaren tarihe gömüldü Kerim Rota'nın yazısını okumanızı tavsiye ederim.


    https://www.paraanaliz.com/2020/ekonomi/kerim-rota-yazdi-baris-ve-sinemin-orta-direk-olma-hayali-50957/





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boomcu

    yahu boş boş uzun uzun yazma gel geçelim gürcistana batuma da gör çoluk çocuğun altındaki kaportası çamurluğu olmayan 3 serisi bmw leri , fakir diye dalga geçilen ülkelerde araba sorun olmuyor burada mı sorun oluyor hammadde felan geç bu işleri maybachlara binerken kimse demiyor böyle şeyler genç adam bir tane dandik 15 yaşında bmw alamıyorsa bu ülkede kapıya kilit vurun bırakın bu işleri

    kardeş sen pazardan 5 liraya tşört 20 liraya gömlek alırken bir alman bunları almak için 2 gün çalışıyor.


    doğu avrupalı meyve sebzeyi taneyle alıyor. dilim karpuz alıyor.


    sen burada kilolarca alıyorsun. sesin çıkıyor mu ?



    takmışsınız bir araba, hayat arabadan mı ibaret.


    bu ülkede petrol yok. ithal geliyor. dövizle alıyorsun.


    ve dövizi üretmek için birşey satamıyorsun.



    türkiyede otomobil pahalı. çünkü kendisi ithal ve yakıtı ithal cari açık yaratıyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

    Kardeşim öncelikle rahat ol. Yaşın daha 23. Allah'ın izniyle işin gücün olup kazandığın parayı kenara atmayı başarırsan bugün değilse bile yarın bir araba alabilirsin. Belki önümüzdeki sene veya daha sonraki sene piyasa durulur ve bir bakmışsın arabanı almışsın. Eğer sabah gidebileceğin bir işin ve o işe gidip işini yapabilecek kadar sağlığın varsa gerisi bir şekilde hallolur.


    Bak benim yaşım 33. Okulu 19'umda kazandım. Hazırlıkla beraber 5 senede bitmesi gereken okulumu 2 sene uzatmayla 7 senede bitirdim. Senin anlayacağın 26 yaşındayken mezun oldum. Sonra hemen askere gittim. 27 iken askerden döndüm. Sonra 20 ay iş aradım. 29 yaşıma girdiğimde ilk işimdeki henüz 3. günümdü. 3 ay sonra bir iş teklifi geldi işi bıraktım. Sonra o iş olmadı 6 ay daha gezip bir inşaat şirketinde 2. işimi buldum. 18 ay sonunda inşaat sektöründeki krizi bahane ederek işten çıkarttılar. 4 ay sonra 3. işime başladım. 1 yıllık projeydi ve proje bitince işimden ayrıldım. Çünkü hem maaşım azdı hem de günü belli değildi. Şuan 14 aydır işsizim. Bırak arabayı laptop alamıyorum. Hatta telefonum bozulmasın diye dua ediyorum. 3 yıllık daha yeni aldım bozulma diyorum.


    Yaptığım işe gelince de mezun olduğum işi yapmıyorum. Okuldan mezun olunca bir kursa gittim. Askerden dönünce sınava girdim ve C Sınıfı İGU oldum. Sonra y.lisans yaptım ve B oldum. Bölümümden tamamen bağımsız bir iş.



    Uzun lafın kısası önce haline şükret sonra dertlen. Benim çok şükür sağlığım var ama işim yok. Sen benim yaşıma geldiğinde belki de ev sahibi olacaksın. Ben üniversitede okurken en büyük hayalim Range Rover 4.6 veya Grand Cherokee 4.7 aracımla yapacağım seyahatlarimde bana eşlik eden ailemle geçireceğim vakitlerin tadını çıkartmaktı. Şuan tüm hayallerimi erteledim. Sen de en kötü ertele ama sakın bu kadar karamsar olma. Biraz uzun oldu kusura bakma.

    Sen de benim gibi inşaat mühendisisin sanırım kardeşim. Kendimi gördüm okurken resmen. Yaşımız da yakın sayılır. Biz hem bu ülkede doğmakla hem de insaat okumakla double hata yaptık 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Burada çalış falan diyenlere bakma. Sen çalışırken diğerleri hayatını yaşayacak. 30 una gelsen yine istediğin arabayı alamayacaksın. Ev zaten hayal.

    Şuan kredi imkanı versinler 300 bin TLlik krediye girer yurtdışından arabamı alırım. Hep bizmi çile çekeceğiz? Devlet düşünsün. Üstüme mal, mülk bırakmam alamazlar hiç bir şey.

    Burası Türkiye, zengin değilsen hayatın kararmıştır. Türkiye zengine güzel. Yoksula cehennem.

    Doğru yanıt.  

  • haram deme kardeşim. Anlıyorum ne demek istediğini araba bana yasak gibi vs bi söylemle söylüyorsun ama yine de araba haram deme yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    evet meyveyi taneyle alıyorlar yorumu da geldiğine göre ne olduğun çıktı ortaya , bu ülkede kol gibi vergi alınıyor bu kadar vergi alınmasa hayat kazançlara göre gayet iyi olur 179.100 tl olan aracın 75bin tlsi vergi lafı da sadece buradaya çekme sadece araba değil temel ihtiyaçlara kadar herşey çok pahalı kazançlara göre , akaryakıt desen aynı ev fiyatları belli gıdanın da fiyatı belli de sana sabaha kadar konuşsak az evet biz hariç bütün dünya meyveyi taneyle alıyor hele almanyadaki bi işçi 1 kg muz için 4 gün çalışıyor hadi devam et

  • yeni nesil böyle işte.


    YOKTAN ANLAMIYOR.


    TÜRKİYE' NİN ARACA KOYACAK NE PETROL Ü VAR. NE ARACI ÜRETİBİLECEK HAMMADE MALZEMESİ NEDE MARKASI.


    BU İNSANLAR NİYE YOKTAN ANLAMIYORLAR.


    BU TOPRAKLARDA PETROL VE TÜREVİ MALZEMELER YOK.


    SEN BUNU ALMAK İSTİYORSAN DÖVİZLE DIŞARIDAN ALACAKSIN.


    DÖVİZ NEREDE?


    DÖVİZ İÇİN DIŞARIYA MAL VEYA HİZMET SATMAN LAZIM.


    KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YOKSA.


    HERKESE ARABA YOK.


    SEN YAT GEZ EĞLEN DEVLET BANA ARABA VERSİN.


    BU GENÇ NESİL BAŞA BELA. BABANA DEVLET ARABA MI VERDİ ?


    SANKİ DEDESİ AT ARABASI YERİNE BUİCKE BİNİYORDU.


    SOKAGA CIKIN HERYER ARABA. AVMLER ARABA DOLU.


    KREDİLER DÜŞTÜĞÜNDE EV ARABA FİYATLARI REKOR KIRDI.


    MİLLETTE PARA VAR.

    MİLLET BOŞUNA AĞLAMASIN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 26 Ekim 2020; 16:37:48 >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Akp'ye oy veren babama soruyorum ama cevapları beni hiç tatmin etmiyor.


    Şunları soruyorum mesela. Baba diyorum sen devlette işçiydin. Annem ev hanımı. 50 yaşında da emekli oldun. Babandan mirasın kalmadı. Yıllarca kirada oturduğun halde 2 ev, bir dükkan, sıfır corolla aldın. 3 çocuk üni'de okuttun. Abim mühendis. 10 yıldır fabrikada şef. Maaşının(3500tl) yarısını arabaya verse 10 yılda ancak araba alabilecek. Ev almak istese 15-20 senesini verecek. Hesaplasana diyorum abimi suçluyor. Kendini gösterip müdür olmalıymış(herkes müdür oluyor zaten)


    Kardeşim Marmara üni öğretmenlik okudu. Devlete atanamadı. Özel sektörde maaşı 3650tl. Eşi çalışmıyor. Nasıl yaşayacak, nasıl ev araba alacak diyorum? Kardeşimi suçluyor. Kpss'ye iyi çalışıp devlete atanmalıymış.(Herkes devlete atanabiliyor)


    Baba diyorum sen emekli olmadan önce 2500tl - 3000tl maaş alıyordun(2006 - ustabaşı). Şu an aynı fabrikada çalışanlar ne kadar alıyor? 3000-5000tl. Çünkü özelleşti, arkadaşlarının yarısı da işten çıkarıldı.


    Sen 50 yaşında emekli oldun, biz kaç yaşında emekli olacağız diyorum? 65 diyemiyor, çalışmak iyidir diyor.


    Akp gelmeden ötv kaçtı, şimdi kaç desem ona da cevabı var. Her yer araba dolu, trafik der. Millet nasıl alıyor der.(Kendi çocuğu alamıyor)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    sen halksın ve sen seçtin.

    onlar satılmamışkende herkesin altında araba yoktu.


    türkiyede araba sahibi olmak kolay degil.

    herkes çalışamdan yorulmadan rahat yaşamak istiyor.

    ülkedeki gençligin sorunu bu.


    biz avrupa degiliz. bizim yüksek mühendisliğimiz yok.

    bizde petrol dogalgaz hammede yok.

    biz calısmak zorundayız.



    Alıntıları Göster

    Gürcistan Azerbaycan bulgaristan ukrayna vs de über ekonomilere sahipler değil mi  


    Geç bu işleri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    Gürcistan Azerbaycan bulgaristan ukrayna vs de über ekonomilere sahipler değil mi  


    Geç bu işleri



    Alıntıları Göster

    bunlar mafya devleti

    ikiside'de kumarhaneler legal.


    anlamadığınız işler bunlar. hangisinin genç nufusu bu kadar fazla. bulgaristanda genç bulamazsın hepsi batı avrupada.

    hangi ülkenin türkiyede kadar fazla cari acıgı var.


    belli gençsiniz ekonomiyle zerre alakanız yok. boş atıp tutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 26 Ekim 2020; 16:46:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    bunlar mafya devleti

    ikiside'de kumarhaneler legal.


    anlamadığınız işler bunlar. hangisinin genç nufusu bu kadar fazla. bulgaristanda genç bulamazsın hepsi batı avrupada.

    hangi ülkenin türkiyede kadar fazla cari acıgı var.


    belli gençsiniz ekonomiyle zerre alakanız yok. boş atıp tutmayın.



    Alıntıları Göster

    Yazılımcıyım yaşım genç değil bilmeden atıp tutma belki de sen lise 3 öğrencisisin kim bilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben 33 yaşında atıldım iş hayatına ilk arabam 37 bin lira idi , şimdiki 300 bin lira.

    Karamsar olmanın alemi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.