Şimdi Ara

220V sabit voltaj nasıl alırım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
5.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bana 0-220V variac lazım.Nereden bulabilirim. Ebay da filan var ama kargo doğal olarak çok uçuk

Edit 2

Tekrardan merhaba arkadaşlar.İlk başta bu başlıgı açış sebebim sabit 220v alabilmekti mümkün oldukça ve bunun için varyak a yöneldim ama tam varyak almak üzereyken vargayın elektrigi regüle etmedigini ve dalgalanmalarda varyagın çıkış voltajının degiştigini ögrendim.Mesela elektrik 240v gelirken varyagı 220 ye ayarlandıgında eger giren elektrik 230v ye düşüyorsa varyak da 210 a düşüyormuş ve tekrar ayarlamak gerekiyormuş.

İşin özü en stabil şekilde ben bu 220v yi nasıl alabilirim.Malum işim rezistanslar 5 6V oynamada bile sıcaklık hemen degişiyor. Bende tuncmatigin regülatörü var o da %9 filan hassasiyetle düzeltme yapıyor ve yeterli olmuyor bu servo lu varyaklı regülatörlerde %1 e kadar düşüyormuş çıkış hassasiyeti. Sizce ne almalıyım.Biri iki yoruma baktım ve denen '' varyak eski sistem geç tepki veriyor yeni mikro işlemcili sistemleri alın '' dı.Siz ne tavsiye edersiniz. En temiz şekilde 220v yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 9 Ocak 2014; 22:43:42 >

• varyak olarak ara
    http://www.varsan.com/list/list.asp?ktgr_id=294

yada hurdacıları bobinajcı elektrikçi leri gez
    eski kaynak makinalarının içinde de olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewmez -- 27 Ekim 2013; 13:43:10 >
  • Arkadaşlar bu variac yapılması zor bir olaymı devresi vs. Anladıgımdan degil ama zor bir olay degilse parçaları toplayıp bu işten anlayan birini bulup ona yaptırmam mantıklı gibi çünkü kutulu 1.5 kva varyak a 500 tl istiyorlar.Yukarıda arkadaşın paylaştıgı linkte normal varyak 2.5 kva 120 tl
  • Tekrardan merhaba arkadaşlar.İlk başta bu başlıgı açış sebebim sabit 220v alabilmekti mümkün oldukça ve bunun için varyak a yöneldim ama tam varyak almak üzereyken vargayın elektrigi regüle etmedigini ve dalgalanmalarda varyagın çıkış voltajının degiştigini ögrendim.Mesela elektrik 240v gelirken varyagı 220 ye ayarlandıgında eger giren elektrik 230v ye düşüyorsa varyak da 210 a düşüyormuş ve tekrar ayarlamak gerekiyormuş.

İşin özü en stabil şekilde ben bu 220v yi nasıl alabilirim.Malum işim rezistanslar 5 6V oynamada bile sıcaklık hemen degişiyor. Bende tuncmatigin regülatörü var o da %9 filan hassasiyetle düzeltme yapıyor ve yeterli olmuyor bu servo lu varyaklı regülatörlerde %1 e kadar düşüyormuş çıkış hassasiyeti. Sizce ne almalıyım.Biri iki yoruma baktım ve denen '' varyak eski sistem geç tepki veriyor yeni mikro işlemcili sistemleri alın '' dı.Siz ne tavsiye edersiniz. En temiz şekilde 220v yi

• varistör işinize yarayabilir.

ısıtıcıları nerede kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresstest

varistör işinize yarayabilir.

ısıtıcıları nerede kullanıyorsunuz?

Bakır blogu ısıtmak için yapıyorum. Testlerim sogutma ürünleri üzerine.Malum testler stabil olması için 220 sabite yakın olması lazım.221 228 arasında filan sıcaklıklar hemen fark ediyor

Varistör olayını tam anlamadım yalnız. Bana lazım olan 300 400W gibi yükün altından kalkabilecek cihazlar.Zaten böyle devre elemanları filan bilgim yok.Cahillikten sabit voltaj diye varyak almaya kalktım yani

Şu heriflerin ürünleri güzel gibi ama epey pahalı.Kafamda ki rakam 300 tl filandı.Bunu alagıma 250 dolar daha verip 20 kva alıp evin girişine baglarım

http://www.acdc.com.tr/tr/regulator_satis.htm?id=100

Bu var birde regülasyon 220 %1.5 öbürkün de %1 di

http://www.hepsiburada.com/liste/fcm-1-kva-regulator-monofaze-servo-elektronik-otom-mikroislemcili-fsv-11-1/productDetails.aspx?productId=bd100233&categoryId=60001544&navq=categoryid%3d60001544%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dbd100233%26fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bfcm%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013120%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013120_36%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013120_36_60001544%257d%26fh_refview%3dlister#Gorseller

Birde bura var fiyatları anormal düşük

http://xn--reglator-85a.com/regulator_fiyatlari.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 9 Ocak 2014; 23:45:44 >

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    sıcaklığı sabitleseniz? voltaj artması sadece ısınma süresini kısaltır.

hazır sistemler hakkında bilgim yok.

varyak üzerine bir motor bağlanarak; otomatik kontrol sağlayacak bir cihaz tasarlanabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresstest

sıcaklığı sabitleseniz? voltaj artması sadece ısınma süresini kısaltır.

hazır sistemler hakkında bilgim yok.

varyak üzerine bir motor bağlanarak; otomatik kontrol sağlayacak bir cihaz tasarlanabilir..

Sıcaklıgı sabitlemek gibi bir imkan varmı ki? Anca termostat la filan olur o da istedigimi vermez heralde

Gönül ister öyle bir cihaz hocam ama ne ben biliyorum o tarz şeyler ne de çevremde bilen birileri var.Ondan hazır sistemlere yönelmek zorundayım ama dediginiz servo regülatör sistemi galiba.Onda da varya servo motorla kontrol ediliyor.
  • Merhaba,linklerdeki ürünlerde gecikmelidir.Daha 2 gün önce 2KVA'lik bir tane regülatöru hurdalıkta parçalayıp incelemiştim.
    Voltaj regülasyonu bir tane oto silgeç motorunun çalışma hızına bırakılmış bana göre beş para etmez ürünler.
    Ör;voltaj değiştiğinde elektronik devre algılayacak,dc motoru sürecek motor hareket edip varyağı ayar edecek varyak'da ayara uygun uçtan çıkış verecek.Bu kadar uzun yani.

Sizin max. güç ihtiyacını ben henüz anlayamadım.Ama hem daha ucuz hem daha garanti regülasyon,hatda nokta atışlı diyelim ben size on-line tam sinüs UPS tavsiye edeceğim.

Bu tip modeller çok geniş aralıklı giriş voltajında devamlı sabit 220V çıkış verirler.Bence o dandik regülatörlerden de ucuzdur.

Tabi ısı ayarı da olabilir,hem bu teknik daha ucuza gelir gibi.Ör;sizin soğutmak istediğiniz derece aralığı 38-45 derece olsun.Bir adet NTC'li yada LM35 üzerine karşılaştırıcı devre yapılıp bu devre ile bir adet uygun güçte triyak sürülürse galiba daha net sonuç olur.

Düzeltme=300-400watt yeterli sözünüzü sonradan gördüm.Bu durumda size 1000VA on-line tam sinüs UPS yeterli olur.
    Vereceğim linkte 2.elini gördüm,bende bunun aynısı var ama 400watt yükte ısınma biraz fazla olur.Regülasyonu % 100 net anlık sağlıyor.
    Belirtmekte fayda var,,,on-line tam sinüs modellerin hemen hemen hepsi tam regülasyon sağlar.Marka model tercihi size kalmış.
    [link]http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/inform-sinus-1000u-ss210-1kva-on-line-ups-99501102[/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 10 Ocak 2014; 1:27:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Merhaba,linklerdeki ürünlerde gecikmelidir.Daha 2 gün önce 2KVA'lik bir tane regülatöru hurdalıkta parçalayıp incelemiştim.
    Voltaj regülasyonu bir tane oto silgeç motorunun çalışma hızına bırakılmış bana göre beş para etmez ürünler.
    Ör;voltaj değiştiğinde elektronik devre algılayacak,dc motoru sürecek motor hareket edip varyağı ayar edecek varyak'da ayara uygun uçtan çıkış verecek.Bu kadar uzun yani.

Sizin max. güç ihtiyacını ben henüz anlayamadım.Ama hem daha ucuz hem daha garanti regülasyon,hatda nokta atışlı diyelim ben size on-line tam sinüs UPS tavsiye edeceğim.

Bu tip modeller çok geniş aralıklı giriş voltajında devamlı sabit 220V çıkış verirler.Bence o dandik regülatörlerden de ucuzdur.

Tabi ısı ayarı da olabilir,hem bu teknik daha ucuza gelir gibi.Ör;sizin soğutmak istediğiniz derece aralığı 38-45 derece olsun.Bir adet NTC'li yada LM35 üzerine karşılaştırıcı devre yapılıp bu devre ile bir adet uygun güçte triyak sürülürse galiba daha net sonuç olur.

Düzeltme=300-400watt yeterli sözünüzü sonradan gördüm.Bu durumda size 1000VA on-line tam sinüs UPS yeterli olur.
    Vereceğim linkte 2.elini gördüm,bende bunun aynısı var ama 400watt yükte ısınma biraz fazla olur.Regülasyonu % 100 net anlık sağlıyor.
    Belirtmekte fayda var,,,on-line tam sinüs modellerin hemen hemen hepsi tam regülasyon sağlar.Marka model tercihi size kalmış.
    [link]http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/inform-sinus-1000u-ss210-1kva-on-line-ups-99501102[/link]

Az önce böyle bir mesaj yazdım ama 10 dk önce borsa kuru gibi olan elektrik birden imana gelip düzelince bende regüle ediyor sandım harbiden ups.Yarın dalgalı halde deneyip tekrar bakayım ama sinüs olayını tam bilmiyorumda bende ki ups de online olarak geçiyor

https://www.vatanbilgisayar.com/kgk-ve-regulatorler/fsp-ep1000-ep1000-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=47729

'Vay anasına ya boşuna ugraşmışım o kadar demin onu anladım ben.

Şimdi ben pimpirikli bir adamım monster hts 1000 akım korumalı priz, fps line ups ,tunçmatik regülatör hepsini bir arada kullanıyorum.İlk başta regülatör sinema sisteminde vardı daha sonra dedim şu ups si regülatöre takayım oradaki giriş voltajını gösteren ekrandan bakıyım ne kadar regüle ediyor diye.Bir baktım hiç regüle etmiyor direkt prizden veriyor gibi.Onun üzerine gittim regülatör aldım.O zaman tabi elektrik kaç geliyor başka ölçecekde aletim yoktu.Şimdi bir baktım sabit ups 230 veriyormuş. En başından beri aradıgım şeydi benim.

Tüm olay adi regülatör yüzünden.Dalga geçer gibi çıkış voltajı kendi ekranında 220 gösteriyor ki normalde öyle degil. Efendi giriş voltajınıda yanlış gösteriyormuş meger.

Bu saatten sonra ne tuncmatik alırım ne de aldırırım'

• Hocam sizdeki UPS line interaktif modeli.Bu tam regülasyon yapamaz.Evet buda regülasyon yapar ama voltaj 240 V olduğunda 200-210V'a düşürür,180 V gibi düşük geldiğinde yükseltmeye çalışır ama yükseltemez,küt-küt öter durur.Yani bu ups sizin işinizi görmez.
    Size on-line modeli gerekli.On-line modeller her saniyesinde regüle eder,daha doğrusu gelen 160-280V arasını devamlı akü şarj voltajına düşürür,bu voltajı devamlı 220V sabit tam sinüs çıkış verir.Giriş voltajı çıkmış,düşmüş önemli değil.

Yani sizdeki UPS 190-235 Volt geldiğinde aynen geldiği gibi yüke aktarır ki bu nedenle sizin işinizi görmez.
  • quote:

Hocam sizdeki UPS line interaktif modeli.Bu tam regülasyon yapamaz.Evet buda regülasyon yapar ama voltaj 240 V olduğunda 200-210V'a düşürür,180 V gibi düşük geldiğinde yükseltmeye çalışır ama yükseltemez,küt-küt öter durur.Yani bu ups sizin işinizi görmez.
    Size on-line modeli gerekli.On-line modeller her saniyesinde regüle eder,daha doğrusu gelen 160-280V arasını devamlı akü şarj voltajına düşürür,bu voltajı devamlı 220V sabit tam sinüs çıkış verir.Giriş voltajı çıkmış,düşmüş önemli değil.

Yani sizdeki UPS 190-235 Volt geldiğinde aynen geldiği gibi yüke aktarır ki bu nedenle sizin işinizi görmez.

Gerilim Regülasyonu ±%2 demiş. Eger böyleyse gayet iyi çünkü o mikro işlemcili regülatörlerde bile %1 filan. Sadece ikinci el olması kafama takıldı .Aküleri bitik olsada önemli degil ,adam gibi regüle verse yeter.

Neyse alayım bakalım %2 den fazla çıkarsa veririz geri. Bu arada bu yüzdelerin tam mantıgı ne . En kötü 224 yada 216V verir gibi filan mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 10 Ocak 2014; 2:45:27 >

• Tam yükte % 2'yi geçmez anlamında.
    Valla,,hangi ürünü almanız noktasında ben sizi etkilemek istemem.
    ikinci el yönünden benim fikrim,gayet olabilir,en fazla yakın zamanda 3 adet 7A akü yenilersiniz hepsi bu.

PC bayisi dostum bana bol bol 2.el sağlam UPS verir,şu anda elimde çok çeşitli var.3-5 gün önce konuya açıklık getirdi.
    Bana;sıfır ile arasında sadece akü fiyatı farkı var,müşteri garantisi yönünden kendi ups'sinin aküleri bitince komple yeniden UPS değiştiriyor dedi.Bence çok gereksiz harcama ama ne dersin ki müşteri öyle istiyormuş.Bana da o eski UPS'ler geliyor yani.
    Hem bu fiyata bırakın aküyü tam sinüs inverter almaya çalışsanız alamazsınız.
    Karar sizindir hocam,tavsiyem satıcıdan ısrarla çalıştığının teyidini alın,,,çalışmazsa geri vereceğinizi baştan söyleyin derim.
  • Ayrıca;
    Bende aynısı var demiştim.Resmini eklediğim aynı model.
    Ben bu UPS çıkışının hem voltajını hemde dalga şeklini osiloskop ile açık ve net ölçümler yaptım.Değişik kapasiteli yüklerde nokta atışlı 220V çıkış veriyor ki giriş voltajı(şebeke voltajı)240-242 voltlarda gezer.
    Sinüs şekli de gerçekten tam sinüs çıkış veriyor.
    Yukarda dediğim gibi,400 watt'da baya fan çalıştırır,fanının gürültüsü de olmasa tadından yenmez anlayacağınız.

• quote:

Tam yükte % 2'yi geçmez anlamında.
    Valla,,hangi ürünü almanız noktasında ben sizi etkilemek istemem.
    ikinci el yönünden benim fikrim,gayet olabilir,en fazla yakın zamanda 3 adet 7A akü yenilersiniz hepsi bu.

PC bayisi dostum bana bol bol 2.el sağlam UPS verir,şu anda elimde çok çeşitli var.3-5 gün önce konuya açıklık getirdi.
    Bana;sıfır ile arasında sadece akü fiyatı farkı var,müşteri garantisi yönünden kendi ups'sinin aküleri bitince komple yeniden UPS değiştiriyor dedi.Bence çok gereksiz harcama ama ne dersin ki müşteri öyle istiyormuş.Bana da o eski UPS'ler geliyor yani.
    Hem bu fiyata bırakın aküyü tam sinüs inverter almaya çalışsanız alamazsınız.
    Karar sizindir hocam,tavsiyem satıcıdan ısrarla çalıştığının teyidini alın,,,çalışmazsa geri vereceğinizi baştan söyleyin derim.

Bu regülasyon kısmı aküden bagımsız sanırım, aklıma takılan o devreler çünkü akü bitsede degiştilir ama regülasyonu saglam olsun.

Satıcıyla iletişime geçeyim ürün vs hakkında tam bilgi alıp birde kargo olayını konuşayım.Sonra 50 60 lira bayılmıyayım kargoya.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Bu regülasyon kısmı aküden bagımsız sanırım, aklıma takılan o devreler çünkü akü bitsede degiştilir ama regülasyonu saglam olsun.

Satıcıyla iletişime geçeyim ürün vs hakkında tam bilgi alıp birde kargo olayını konuşayım.Sonra 50 60 lira bayılmıyayım kargoya.

Regülasyon evet aküden bağımsız.Akünün tek faydası elektrik gittiğinde yedek kaynak olması.
    Bu cihaz akü olmadan da çalışıyor.Tabi akü olmadan elektrik giderse cihaz kapanıyor.Ama elektrik 160-280V aralığında olduğu sürece size net 220V çıkış sunuyor.

Sizin için biraz önce bu UPS'yi yeniden denedim.Akü yokken 24W tasarruflu ampülü yük olarak kullanıp şebeke takılı UPS'yi açtım,çalıştı,giriş voltajı 242V çıkış voltajı 220V net ölçtüm.
    Bu UPS'den daha ne beklenirki?Evet fanının sessiz olmasını beklerdim.Tabi bunu da istemekle çok oluyorum herhalde.

• quote:

quote:

Regülasyon evet aküden bağımsız.Akünün tek faydası elektrik gittiğinde yedek kaynak olması.
    Bu cihaz akü olmadan da çalışıyor.Tabi akü olmadan elektrik giderse cihaz kapanıyor.Ama elektrik 160-280V aralığında olduğu sürece size net 220V çıkış sunuyor.

Sizin için biraz önce bu UPS'yi yeniden denedim.Akü yokken 24W tasarruflu ampülü yük olarak kullanıp şebeke takılı UPS'yi açtım,çalıştı,giriş voltajı 242V çıkış voltajı 220V net ölçtüm.
    Bu UPS'den daha ne beklenirki?Evet fanının sessiz olmasını beklerdim.Tabi bunu da istemekle çok oluyorum herhalde.

Benim için akülerin önemi yok zaten hiç, elektrik gittikten sonra hemen gitsin ups ama yeter ki adam gibi versin 220v yi.Zaten ev hattı da öyle çok sorunlu degil normalde 218 le 230 arası takılıyor .

Yalnız akü sökülünce ürünün elektrik regüle etme konusunda kapasitesi mi düşüyor onu anlamadım siz 24w ampül taktım diyince.Mantıken ürünün kapasitesi 700w oldugundan akü olmasa bile 700w ye kadar regüle etmesi gibi bir şey oluştu kafamda.

• quote:

Benim için akülerin önemi yok zaten hiç, elektrik gittikten sonra hemen gitsin ups ama yeter ki adam gibi versin 220v yi.Zaten ev hattı da öyle çok sorunlu degil normalde 218 le 230 arası takılıyor .

Yalnız akü sökülünce ürünün elektrik regüle etme konusunda kapasitesi mi düşüyor onu anlamadım siz 24w ampül taktım diyince.Mantıken ürünün kapasitesi 700w oldugundan akü olmasa bile 700w ye kadar regüle etmesi gibi bir şey oluştu kafamda.

Yok gücünün düşmesi yönünden değil,soğukta üşümüştüm elime ilk gelen fişli yük 24W lamba olduğu için bununla denedim.Bizim buralar akşam üzeri baya soğuk oluyor ve hemen ar-ge'leri()bırakıp eve kaçıyorum.
    Yarın3 adet 150W lamba ile toplamda 450Watt çalıştırayım bakalım ne olacak?İnşallah sonucu buradan hep beraber göreceğiz.Müsterih olun bu yüklerle de çalışacak biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 10 Ocak 2014; 21:56:08 >

• quote:

quote:

Yok gücünün düşmesi yönünden değil,soğukta üşümüştüm elime ilk gelen fişli yük 24W lamba olduğu için bununla denedim.Bizim buralar akşam üzeri baya soğuk oluyor ve hemen ar-ge'leri()bırakıp eve kaçıyorum.
    Yarın3 adet 150W lamba ile toplamda 450Watt çalıştırayım bakalım ne olacak?İnşallah sonucu buradan hep beraber göreceğiz.Müsterih olun bu yüklerle de çalışacak biliyorum.

Teşekkürler hocam.Satıcıya mesaj yazdım kargo vs olayıyla ilgili ama dönüş yapmadı şimdilik.Umarım dönüş yapana kadar ürünler tükenmez, şimdiden iki tanesi satılmış. Sonra dımdızlak ortada kalmak da var

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Tıklayın
    Sanırım bu yeterli olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.