Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
20
Favori
154.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Yahu ulkede iyi giden bisi mi var ki cag atladik diye konu acacaksiniz? Yuzunuz var mi acmaya? Bana ulkede iyiye giden bir sey yazsana bi. Her gun yeni bir vergi, zam. Adamlar aldiginiz nefesten para alacak sizin gibi neferler hala huloggg diyecek. Ulkede bir seyler degisiyor merak etme, ha tabi degismeyecek senin gibi militanlar, yemlenenler vs. tabi var.

    Ayrica ben niye gelecegimi mahveden insanlarin dusuncelerine katlanacakmisim? Kimsenin bizi umursamadigi yok, kimse sizi umursamiyor. Millet bikti yalanlarinizdan. Yahu en basitinden sen, forumdaki yorumlarina baksak 100 tanesinden 99’u acilan konuyla alakasiz, sacma sapan yandas yorumudur. Millet seni mi kaale alacak?

    Su forumda hit kaygisi, azalan girisler vs. olmasa, emin ol basta sana sinirsiz ban verirler. Bu foruma kattigin en ufak bir sey yok, ici bos paragraflar yaziyorsun. Yani bu kadar yazi yazip hicbir sey anlatamamak ayri bir yetenek.
    Nedense hep gelirleri çok yüksek insanlar ağlıyor dimi bmw 1 serisi altında olan sen ağlayan sen, senin gibiler bu ülke de en son konuşacak insanlar. Senden önce olupta hakkını arayan insanlar nedense haklarını alamıyorlar. O yüzden bana tırı viri yapmaktan öte gidemezsin. Yok boşmus yok şu imiş tıraş bunlar zeroooo 30 50 tane muhalif ortada gezinensiniz siyaset bölümünün içine ettiniz size cevap verdik kendinizi bir şey sanat oldunuz. Açık ve net bana boş diyende boşun tekidir çünkü aksi olsa idi ceza almaz herkes tarafından saygıyla karşılanan biri olurdu sen benim tersim olarak nefes alan biri olmaktan öte gidemezsin. Bu forumda senden benden daha esitci daha gerçekçi mulahefet olup gerçekleri görenlerde var ki kendilerine artı veriyorum yeri geliyor destekliyorumda o yüzden sen bir avukat olarak taraflı olmaktan öte gidemezsin. Ama gerçekten avukat olmak tarafsız olmayı adaleti sağlamayı gerektirir. Bana taraf olan diyen önce tarafsız olmayı öğrensin yoruu başka kapıya seni de beni de bilen biliyor.

    Ben belki tarafsız olamayabilirim ama sakın sen uber ötesi gibi kendini sanmaya kalkma bu forumda bir sürü avukat doktor var ve durumdan rahatsız ama meslekleri icabı nerede duracaklarini çok iyi de biliyorlar.

    Ve görüşlerini de kendine sakla her şey senin gördüğün gibi demekle olmuyor, beni bloklayanlari toplasan 500 zor yapar çünkü blok rekoru kırmak için saydım takibini yaptım ve siyaset bölümunde takılan 30 50 kişi var kör ideoloji ile nefes alan kesim ülke uçsa bile onlar için akp dert başka bir açıklaması yok. O yüzden bana nemalanan falan ayaklarını kendine saklayacaksin karşımda olsan dava açılmaya yeter beni sahip olmadığım ithamlarla suçladığın için benim hakkımda bilgi sahibi olmadan ileri geri konuşma hakkı anca senin kaliteni ortaya koyar.

    Ben sana sadece taraflı birisin der geçerim ki benimde tarafım belli. Bütün sorun sizin dediğiniz kendinize doğru bizimki yalan olduğundan başka bir işe yaramayan argümanlar topunuz forumda 100 kişi yapamazsınız ama size göre ülke hep battı. Çıkın hayal dünyasından artık millet AKP gitsin diyene kadar akp ye oy atmaya devam ediyorsa ve bu sayı 28 milyonlarla ifade edilebiliyorsa kimse bana ben araba alamıyorum ben iPhone alamıyorum diye ağlamasın. Ve saray kapatma ileakam arabası değil bisiklet ile belediye başkanlığı yapmakla bu ülke arşa yükselmez sizin derdiniz Erdoğan ve akp bunu defalarca ispatladiniz. CHP yi temizlemek yok kk yi göndermek yok AKP seçmenini ikna etmek yok bak 28 milyon bu sayı 3 5 değil ama bunları yapma kalk akp gitsin akp ye oy verenlere hakaret et Erdoğan a gel burada karın ağrısını dindiren 30 50 kişi ego kassin geçin bunları gecinnnnn millet umrunuzda olsa idi ilk bir insan bir insan diye yola çıkardınız.

    Geliyor buraya 22 Euro kalkmış vergi alınacakmis tüh la gene lanet olası akp gene Erdoğan saray yapacak. Milletinden çok umrunda bunlar bak yine yazıyorum 28 milyonu yok sayan yok gören kesim sittin sene ülke yönetmeyi ülke başına geçmeyi hayal etmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 17 Mayıs 2019; 0:51:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oyunuzu akp ye verin düzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Gercekten senin paragraflarca sacmalamani okuyacagimi dusundun mu? Bosuna kendini yormussun. İlk 2-3 cumle yetyi devamini anlamama. Bana 1 serisini de devlet vermedi tamam mi?

    En cok sikayet eden kesimin belli bir gelir ustu olmasi normal, cunku senin gibi akneferler Rte’ye tapmak ve karnini doyurmak disinda baska bir sey beklemiyor hayattan. Biz ise kaliteli bir hayat yasamak istiyoruz. Senin bunu anlamaman cok normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 17 Mayıs 2019; 1:3:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Gercekten senin paragraflarca sacmalamani okuyacagimi dusundun mu? Bosuna kendini yormussun. İlk 2-3 cumle yetyi devamini anlamama. Bana 1 serisini de devlet vermedi tamam mi?

    En cok sikayet eden kesimin belli bir gelir ustu olmasi normal, cunku senin gibi akneferler Rte’ye tapmak ve karnini doyurmak disinda baska bir sey beklemiyor hayattan. Biz ise kaliteli bir hayat yasamak istiyoruz. Senin bunu anlamaman cok normal.
    Yav he he devam edin bu kafa ile sonuç AKP yine iktidar çok güzel çalışıyorsunuz akp için sayenizde Erdoğan size sukrediyordur. Hiç zorlanmadan bedavadan akp ye oy kazandırma muhalefeti. ;)

    Yok okumuyormuş yok arabamı ben kendim aldım evet aldın almadın diyen yok ama bunu akp döneminde aldın, bir abim Ecevit döneminde 1,5 milyon TL lik iş hanı kapatmak zorunda kaldı heyyyyyy heyyyyyyy nasıl da işinize geldiği gibi nefes alırsınız. O günleri yaşasan bırak bmw yi avukatlık bile okuyamayacaktin belki de. Bak belki de diyoruz m buradan kendine pay çıkarma üzerine yol alma da ustasiniz. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beşibiryerde B kullanıcısına yanıt
    Saflıkta sınır tanımıyorsun galiba. Devlet aldığımız ürünlere KDV ekliyor. Esnaf, tüccar her alışverişimizde KDV'yi devlete iletmek üzere peşn peşin alıyor. Sonra ne oluyor? Devletin şu anda KDV toplama oranı %27. Yani verdiğim vergiyi toplamıyor böylece bakkal kasap market berber verdiğim vergiye çöküyor. Verdiğim vergiyi dahi toplayamayan devlet yeni vergi koyacağına gitsin görevini yapsın. Devlet dediğin şey serçimle gelenlerin ceplerini doldurduğu aradan birazcık da halka birşeyler koklattığı bir yapı. Almanyaydan fazla kamuda araba var. Dünyanın en çok kamu ihalesi alan 5 şirketten 3'ü Türkiye'de. Yani sürekli aynı adamlara ihale veriliyor. Verdiğim vergi iyi yere gidiyorsa tamam ancak o 3 şirketi zengin etmekten başka birşey yapmıyoruz. Haram olsun bu vergiler.

  • Vergiler suriyeden gelen suriyelilere akp ye oy atan yandaş akp lilere saraylara har vurup harman savrulan şirketleri kurtarmaya gidiyor şimdi sen emekliye işçiye çalışana zam yapmazsan üretime teşvik vermezsen adama verdiğini adamdan vergi olarak alırsan ne olur o para çoğalmayacağı için bir kısır döngüye girersin ve en sonunda kaos ve çöküş başlar devleti devlet yapan vatandaştır vatandaş olmazsa devlet olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 17 Mayıs 2019; 1:54:41 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Hocam boşver, kasıtlı algı yapıp, tahrik etmeye çalışıyor. Benden ve başka üyelerden gene ayarı yedi artık cevap veremeyecek duruma geldi, sende deniyor şansını. Ama olmuyor tabi.
  • ya bilader anladık, artık yumurta kapıya dayandı, şu sıralar vatandaşı iyi bir vergi bombardımanına tuttunuz, bir ay içinde sigaraya zam, ceptel ötvlerinde artış, döviz işlemlerine ek vergi vs........... bişeyler yapıp para toplamak gerek de........ bu karar hemen de uygulamaya sokulmazki, ama ne yapalım, rejim değişti, tekadam var artık, cbaşkanlığı kararıyla bir günde kanun çıkarıyorsunuz, ne mecliste tartışılıyor, ne kavrayacak tedbir alacak zaman kalıyor, apar topar yürürlüğe koyuyorsunuz, walla aliexden tüm siparişlerimi iptal ettim, bari eskiler gelene kadar 45 gün filan sonra çıkarsaydınız şu kanunu, bu ne acele, zaten artık yurtdışı alışverişin ülkemizde doların uçuk seviyelere çıkmasıyla pek bi anlamı kalmamıştı da, arada bir vakit geçsin diye çakı çakmak ıvır zıvır 1-2 dolarlık şeyleri alıyorduk eğlencesine, ondanda olduk desenize... birde şu gümrüğe sunma ücreti denilen 5 tl lik şeyi hepsinden alacaklar mı acaba bilen var mı? içinde 5 tl bile etmeyen birsürü paketim var da yolda, bu gidişle iyice yolunmuş kaza dönecez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 17 Mayıs 2019; 3:27:27 >




  • Yuh ilk defa öğrendim. 😲

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 yılda 24 milyon paket çinden gelmiş. 20 yuro ile çarpsan 500 milyon yuro yapar. 3,5 milyar tl. az para değil.
    .
    kim bu kadar paket alıyor yahu. türkiyenin nüfusu 80 desek aliexpressten haberi olan 5 milyon yoktur yani. ben daha aliexpressten hiçbirşey almadım. ne oluyor 24 milyon paket kim ne alıyor yahu?
    .
    limit 100 yuro olmalı. 2020 yılındayız. eskiden haberimiz olmazdı bilmezdik. adam kargoluyor kar ediyorda, buradaki esnaf kar edemiyorsa bahane aramasın utansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 17 Mayıs 2019; 4:12:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    1 yılda 24 milyon paket çinden gelmiş. 20 yuro ile çarpsan 500 milyon yuro yapar. 3,5 milyar tl. az para değil.
    .
    kim bu kadar paket alıyor yahu. türkiyenin nüfusu 80 desek aliexpressten haberi olan 5 milyon yoktur yani. ben daha aliexpressten hiçbirşey almadım. ne oluyor 24 milyon paket kim ne alıyor yahu?
    .
    limit 100 yuro olmalı. 2020 yılındayız. eskiden haberimiz olmazdı bilmezdik. adam kargoluyor kar ediyorda, buradaki esnaf kar edemiyorsa bahane aramasın utansın.
    herşeye vergi gelince millet alacakmı sanıyorsun, milyar tl gelir elde ederiz diye bastılar vergiyi, o iş öyle olmuyor, umduklarının yüzde biri vergi toplasınlar bravo. bence bu ş ters tepecek, yurtdışından buraya gelen her pakete devlet zaten anlaşmalı kargo aracılığıyla birmiktar kazanıyor, her p.ha vergi koyunca millet de artık yurtdışı alımdan vazgeçecek, gelen kargo sayısı azalınca da ptt mi artık hangi kargo anlaşması varsa işi azalıp zaarar girecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 17 Mayıs 2019; 4:17:22 >




  • Ben burada bulamadığımdan dışarıdan almaya çalışıyorum.
    Yani önceliğim bu. Ucuza geliyor diye değil.

    Dolar ve euronun yüksekliğinden ucuza da gelmiyor artık.

    Burada bulsam buradan alırım
    Niye günlerce kargo bekleyeyim ki. Gümrük prosedürleriyle niye uğraşıyım.


    Bize cari açık diye laf edenler.
    Bindikleri mercedeslerden insinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu her yerde gümrük vergisi kdv+ötv deniliyor. Ötv nerden çıktı. Nedir işin aslı ben çözemedim. Bazı ürünlerde ötv vardı sanırım. Şimdi tüm ürünlerde mi kdv+ötv alınacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki o vergi urun gümrükten gectikten sonra nereye ve nasil ödenecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi reformu dedikleri şey yine ilave vergi koyma şeklinde vücuda büründü. Kısır döngüye girdiklerinin farkındalar ya da farkında olacak kadar akıllı değiller. Sen önce toplayamadigin vergiyi nasıl toplayacagini düşün. Onun yolu belli, vergiyi dusureceksin, takibini yapacaksın, cezayı keseceksin. Vergi üzerine vergi bindirirsen, adamda vergiyi kaçırıyor zaten. Yoksa bu vergilerle is yapmak mümkün değil. Kimse is yapan yapıyor demesin, o at gözlükleri takanlar için geçerli, çok büyük vergi ödeyen firmalar bile ödedikleri den fazla vergiyi bir şekilde düşüyorlar. En ufak esnaf bile yıl sonu kdv ödememek için şirket uzerine araç alıyor vs. Bu koyulan vergi mantıklı her ne kadar tepki çeksede ama o kadar yanlışlar var ki. Misal ülkemizde online alışveriş çok büyük sorun. Bir çok site üzerinden faturasız bir çok satış var. Bu siteleri BDDK denetimine bağla. Şirket üzerinden satışta faturayı zorunlu tut zaten zorunlu, kişisel satışlardan da site üzerinden otomatik vergilendir ve aracı kurumdan al verginin aynı komisyon gibi ama mantıklı bir vergilendirme sistemi getir. Günün sonunda zaten alamıyorsun, sonra para yok diye daha da durtmeye çalışıyorsun ama durttugun hep halk oluyor niye çünkü kayıtsız şartsız vergi ödeyen hep halk. Sen misal umumi tuvalete giriyorsun. 1 TL veriyorsun aslında o vergi dahil bir TL. Ama fiş veriyorlar mı? Yani sen halk olarak vergi veriyorsun ama is yeri sahibi onu ödemiyor yani senin verdiğin vergi devlete gitmiyor. Ama ödeyemez o vergileri verirse is yerini dönmez, o kadar cok vergi var ki malına ortaklar sanki. O da kaçırıyor vergiden. Bu sefer sen bu vergiler yetmiyor diyorsun, ilave vergi koyuyorsun. Ben 1.25 TL ye sıçmaya başlıyorum, ama o para yine devletin kasasına gitmiyor yani kısır döngü içinde halkın ağzına sıçılıyor hep.

    Çin örneği çok büyük bir örnek. O 1 usd alınan ürünler nasıl geliyor kapınıza kadar. Devlet tesvigi var. Devlet diyor ki sen sat arkadas yurtdışına ben götüreceğim. Yeterki ülkeye dışarıdan döviz sok. Bu paradan vergi almana bile gerek yok. Ülkeye para sokuyorsun hem de sıcak para çünkü. Bizimkiler gitti paypalı yasakladı. Niye vergi vermiyorlarmış. Ya zaten alamıyorsun bırak bari küçük esnaf ulkeye para getirsin. Zaten paypal üzerinden senin bankana para transferi ile para gelmek zorunda, koy mantıklı bir vergi ve takip sistemi paranı oradan al.

    Daha var da var. Buraya 10 sayfa yazarım. Ama bizimkiler umumi tuvaleti 1.50 lira nasıl yaparız diye düşünmekten bu gibi şeylere kafa yormuyorlar. Bu bedellide ödeyen hep halk oluyor. Ama ciddi bir kısır döngü içindeyiz. Şimdi yeni teşvik yasaları çıktı haberi olanların vardır. Yeni işe alımlarda belirli süre devlet ödüyor çalışan maaşını niye, çünkü işsizlik tavan yaptı. E tamam güzelde benim vergi zaten zenginin şirketinde çalışan adamın maaşına gidiyor. Sonuçta delik büyüyor ve paraya ihtiyaç var. Ya o kadar kısır döngü içindeyiz ki bunun sonu hiç hayra alemet değil. Daha da kötüsü halk olarak hiçbir şey umurumuzda değil, düzen bozulmasın, buna da eyvallah diyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Doğru, eskiden yani akp den önce kıçımızda defne yaprağı ile dolanıyorduk. ya sabır..
  • zaten türkiyede vardı alcamız üründe biz gidip yurtdışından aldık dimi? gidiosun bi kablo aliosun 80-100 tl aynı kablo yurtdışında 20 tl neden aynı kabloya fazladan para vereyim mantıklı geliyormu?
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Akp doneminde aldim da sanki bi katkisi mi oldu Akp’nin yahu sen nasil bir kafa yasiyorsun. Euro 7’yi bulmus hala tatava yapiyorsun, Akp’nin bana sagladigi tek sey hayatimi zorlastirmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akp'den önce batan esnafın haberini yapabiliyorlardı, şimdi paçası sıkı olan yapsın hadi?

    ecevit'e yazarkasa fırlattıklarında yanında kaç koruma vardı bakın, 10'da 1'inin yapmaya kalksanıza haşmetlimize? bak bakalım kaç parçaya ayırıyolar seni...

    detaylara çok fazla takılıyorsunuz, vergi sistemi ıvır zıvır bunlar değişebilir zamanla ama halkımız çok kutuplaştı ve birbirimizden nefret eder hale geldik, ülkemizin ekseni bambaşka yerlere kaydı, onarılamayacak yaralar açılıyor ülkenin hukuk ve adalet sisteminde.


    bu kantar bir gün hepimizi tartar, şimdi tarafgirlik yapanlar görürsünüz zamanı geldiğinde birbirimize sarılıp ağlayacak duruma düşeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.