Şimdi Ara

2133 Mhz DDR4 Ram yeterli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yavaş yavaş DDR4 Sisteme geçmeye karar verdim.

Merak ettiğim bir soru var.

2133 Mhz DDR4 Ram ile yola çıksak nasıl olur ?

Açıkcası zamanında ram mhz hızlarının FPS ye çok etki etmediğini hatta en fazla 1-2 fps fark yarattığını yönetici olan bir arkadaşımız detaylı testler ile kanıtlamıştı ama şimdi bulamadım.

Youtubeda şu videoyu izledim ve gördüğünüz üzere abartılacak bir fark göremiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=dWgzA2C61z4

Render yapmıyacak bir kişinin gidip 3000 Mhz DDR4 ram almasına gerek var mı ?

Sadece oyun ve internet amaçlı kullanmak istiyorum ayrıca yüksek MHZ ram destekliyen DDR4 anakart maalesef fiyatları yüksek..

Herkesin düşüncelerini almak istedim açıkcası alt segment pentium ile başlayıp sağlam bir ekran kartıyla 1 sene idare edip ordan i5 terfi etmeyi düşünüyorum :) Düşüncem bu..

Msi`nin giriş seviyesi DDR4 anakartları oldukça başarılı gibi bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 14 Nisan 2016; 13:35:44 >

• Yeter
  • msi h110m pro vd al geç hiç sıkıntı yaşamazsın overclock yapamadiktan sonra anakarta fazla para verilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msı H110 Pro VD veyatta gaming olanını aş geç 2133 Mhz gayet iyi bir deger 3000 Mhz şuan gerek yok oyun vb şeyler yapan bir kullanıcı için 2133 Mhz Cl 14 bir ram işini fazlasıyla görür
  • Sırf DDR4'e geçeyim diye, en alt işlemciyle başlayacağına i3 3220 ile idare et. i5 alabilecek duruma gelince de orta halli bir anakart ile i5 alırsın.

2133 yeterli gelir ama, 2400 / 2666 ile çok fiyat farkı da yok. Sen alana kadar daha da düşebilir. Yani en az 2400 falan almak iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Sırf DDR4'e geçeyim diye, en alt işlemciyle başlayacağına i3 3220 ile idare et. i5 alabilecek duruma gelince de orta halli bir anakart ile i5 alırsın.

2133 yeterli gelir ama, 2400 / 2666 ile çok fiyat farkı da yok. Sen alana kadar daha da düşebilir. Yani en az 2400 falan almak iyi olur.

Sıkıntı 2133 yada 3000 mhz ram değil hocam..

Anakartlar pahalı.. 450 - 500 TL civarından başlıyor genelde yüksek mhz bellek destekliyen anakartlar..

İşlemcimden memnunum aslında anakart ile tam bir F/P oranda çalışıyorlar ama yeni nesil sistemleri gördükçe geçesim geliyor

Zaten Mını ITX bir sistem toplamayı düşünüyorum koca koca kasalardan gına geldi ufacık dursun köşede :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 14 Nisan 2016; 15:40:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FX 8320 1600-1866 mhz ram farkı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.