Şimdi Ara

21. yüzyıl din ve inanışları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Scientology dini var. Başta ABD olmak üzere birçok ülkede ayrı bir din olarak kabul ediliyor. Bana birçok dinden daha mantıklı geliyor. Wikipedia ve diğer kaynaklardan araştırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Ağır müslüman görünüp Bahaî olduğunu sonradan öğrendiğim çok yakın bir arkadaşım vardı evet. Bana göre diğer ydh lerden farkı yok. Bulunduğumuz devir bu gibi kültler için çok müsait.
    YDH nedir hocam?
  • Yeni dini hareket, new age movements

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Ben de size bir "vahiy alan" örneği vereyim:

Ramtha adında bir kitap serisi var. Kitapların yazarı olan kadın; Ramtha'nın, diğer adıyla Mısır tanrısı olan Ra'nın, kendisine göründüğünü söylüyor ve anlattıklarını kitap olarak insanlara ulaştırmasını istediğini belirtiyor. Ramtha, Atlantislilerin nasıl yok olduğunu bile anlatıyor.

Ben Beyaz kitabın yarısını okudun, çoğunlukla "sabredin, tevekkül edin, pozitif olun" şeklinde ilerliyor.

Peki kitapta Tanrı kim ya da ne? Malesef hatırlayamadım ya da o kısımlara gelemedim sanırım.

Edit: Kitapta Ramtha, ölümden sonra yaşamı da açıklıyor. Ruhların ölmediği, cennet ve cehennemin aslında olmadığı, herkesin mutlu olduğu ve ruhların reenkarnasyon ile dünyaya gelip gittiği öteki bir boyuttan bahsediyor. Ancak Yaratıcı/Tanrı/üst akıldan bahsediyor muydu ve bu kimse görünür müydü bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziverella -- 7 Nisan 2019; 18:50:27 >

• Adam tarihselcilik eleştirisi yapıyor. Bu dediği tarihselciliğe çıkmıyor. Yukarıda alıntıladığım sözünün devamında, ama gün gelir uygularsiniz, diyor. Videoyu izlemeni tavsiye ederim. Birde bu adamın "Kur'an, yorum ve tarih, tarihselci okumanın çıkmazları" kitabını da herkese tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Yeni dini hareket, new age movements
    Yeni dini hareketin illuminati ile bağlantısı var mıdır? Mesela bir michaelsikkofield yazısında mevlananın adını kullanarak new age akımları oluşturulduğunu söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1308D36D8 -- 7 Nisan 2019; 21:48:7 >
  • Hocam bildiğimiz "Force"a inanan jedilar var. Güç'e denge getirme oyunları falan.

• Arkada Illuminati aramak doğru değil bence. Komplo teorisine bağlayınca bütün konu kapanıyor. Tartışamıyorsun.

Çok fazla "vahiy alan" ya da üst boyutlarla konuştuğunu söyleyen ya da ölümden sonrasını açıklamaya çalışan insan var.

Her şey insan yapımı ve açıklanabilir bir yanı vardır. Üst bir güç değil olayların sebeplerini aramak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziverella -- 8 Nisan 2019; 9:47:4 >
  • Bir dönem vampir kitapları patladığında vampirlerin bir cemiyet olarak yaşadığına inananlar da vardı.

• ziverella Z kullanıcısına yanıt
    Var hocam. Öyle mistik şeylere dalmış çok topluluk var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalimanı seks ofisi -- 8 Nisan 2019; 17:24:35 >
  • Mutlak manada inanmak

Klasik islamda dinden cikan aile erbabini dahi oldurebilmekle

Vahabi islamda ise kari kizini isteyen seyhe hizmete yollamakla olculur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.