Şimdi Ara

2080 ekran kartını tek pci express kablosuyla kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar 2 3 ay kadar önce kendim bir sistem topladım.Sistemde seasonicin 850watt modüler psu su var.Ekran kartı olarak msi 2080 trio modeli var. Psudan gelen tek bir pci express kablosunun ucunda 2 tane 6+2 ekran kartına takılıcak çıkışı var. Yani tek bir pci express kablosuyla ekran kartına gereken 2 tane 8 pin bağlantıyı yapmış oldum.Şu ana kadar kullanıyorum bir sıkıntı yok bugün bir arkadaş tek bir pci express kablosuyla ekran kartını beslemen riskli olur deyince aklıma takıldı konu açıp sormak istedim

Ekran kartı msi 2080 trio modeli 2 adet 8 pin güç besleme istiyor

Psu ise seasonic 850w 80 plus gold

www.hepsiburada.com
    Seasonic Focus Plus 850W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/seasonic-focus-plus-850w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-850fx-p-HBV000009WYJE?magaza=Hepsiburada

Ekran kartına güç verdiğim kablo ise bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam psunun kutusunda zaten ek olarak bir pcie kablosu daha gelmiştir macera aramayın bence. %100 güvenli yol dururken zaten çalışıyor böyle problem olmadı demenin bir manası yok ki.

psuda 2. bir pcie girişi yok deseniz anlarım ancak öyle bir modele de sahip değilsiniz maşallahı var herşeyden var.
    Yabancı forumlarda çoğu kullanıcı belirttiğinizin aksine çit kablo ile kurulum yaptıklarını belirtiyorlar. He dediğiniz doğrudur, fakat arkadaş zaten kaliteli psu kullanıyor. Kablo sıkıntısı olmadığına göre çift kanaldan alsa gücü, hem işini garantiye alır, hem içi rahat eder diye düşünüyorum.

Burdaki değerlendirmede kartın ne kadar çektiği ortada. 308w asılmış oyun esnasında. Hadi az çeken bir aib partner model olsun 280w. Bunlar da oc yapılmamış halleri. Rtx2070den sonrası ciddi güç tüketimine sahip kartlar. Ancak ona göre de performansı var. Kullandığın psunun bir 12v lık railden verdiği akım kurtarıyor mu ona bakmalı arkadaş. Pci express sorundan çektiği 75w gücü düşersek 225w güç çekebilir bu kart. Güvenli tarafta kalmak için 20 amperlık bir çıkış olması lazım o slotta ve muhtemelen de vardır.

Not: o psu tek çıkıştan da o gücü verir ancak kabloya yüklenmenin bir mantığı yok. Hazır mevcutken ikinci Pci express kablosunu da kullanın.
  • Kim atıyor bu hurafaleri ya Yok 2080'i tek kablodan çoklamak sakıncalı falan :D

Bu dediğiniz sadece Vega kartlarda geçerli. Onun sebebi de kartların +375W peak TDP'ye sahip olması. Tek kablodan 2 tane 8pin bağlayınca ya boot olmuyorlar ya da kabloyu eritiyorlar. Sizin kartınız için böyle bir durum söz konusu değil.

Şekil A1:https://linustechtips.com/main/topic/1041510-gigabyte-rx-vega-64-crashing/

En kötü senaryoda kartınız 225W çekse 75W'ı slottan karşılanır, kalan 150W'ı zaten tek 8 pinden alabiliyorsunuz. 2 adet 8 pin 300W'a kadar besleme kapasitesine sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 25 Mayıs 2019; 18:11:16 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    ben kendi vega 56 kartıma tek kablodan 2 tane 8 pin bağladım ve dediğiniz sorunlarla şimdiye kadar karşılaşmadım. istisnai bir durum olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yabancı forumlarda çoğu kullanıcı belirttiğinizin aksine çit kablo ile kurulum yaptıklarını belirtiyorlar. He dediğiniz doğrudur, fakat arkadaş zaten kaliteli psu kullanıyor. Kablo sıkıntısı olmadığına göre çift kanaldan alsa gücü, hem işini garantiye alır, hem içi rahat eder diye düşünüyorum.

Burdaki değerlendirmede kartın ne kadar çektiği ortada. 308w asılmış oyun esnasında. Hadi az çeken bir aib partner model olsun 280w. Bunlar da oc yapılmamış halleri. Rtx2070den sonrası ciddi güç tüketimine sahip kartlar. Ancak ona göre de performansı var. Kullandığın psunun bir 12v lık railden verdiği akım kurtarıyor mu ona bakmalı arkadaş. Pci express sorundan çektiği 75w gücü düşersek 225w güç çekebilir bu kart. Güvenli tarafta kalmak için 20 amperlık bir çıkış olması lazım o slotta ve muhtemelen de vardır.

Not: o psu tek çıkıştan da o gücü verir ancak kabloya yüklenmenin bir mantığı yok. Hazır mevcutken ikinci Pci express kablosunu da kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 25 Mayıs 2019; 20:5:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı psunun 750w olanı var 2 kabloyu da ayrı ayrı taktım daha iyi olduğu söyleniyor alt resimde görülüyor. bazıları tek de takıyor 2 takmak sorun yaratmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Mayıs 2019; 20:30:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Bu mesaj silindi.
    Hocam fikrine saygı duyuyorum değerli yorumun için teşekkür ediyorum fakat sana sordum diye konu açamaz mıyım tavrını anlayamadım.Emin olmak için açtım konuyu herkesin bilgisi diğerinden farklı olabilir forum neden var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    aslında sormakta haklı çünkü sistem toplama rehberlerinde bazen tek kablo takıp geçiyor çok bilmiş recep baltaş o yüzden benim bile kafam karışmıştı konudaki arkadaşın sorması normal gerçi beni pek sallamadı bir teşekkür bekliyor insan da neyse sağlık olsun
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Bunun sebebi ucuz güç kaynaklarında güçün tek kanaldan verilmeyip parçalı kanallara dağılmış olması olabilir mi? Çoğu ucuz güç kaynaklarında görülür çünkü bu durum. Eğer öyleyse çok güç tüketen bir parça varsa güç kaynağının tek kanaldan bütün gücünü sağlayamaması olası.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sana zahmet bahsedeceğim modellerin pcie çıkışlarına bakıver.
    Corsair hx ax serisi, thermaltake toughpower grand serisi ve coolermasters, Evga, seasonic gibi markaların tepe modelleri.
    Birden fazla çıkış olmasının sebebi kabloya zarar gelmesini engellemektir.

Söyle anlayayım bir TIR tek başına 50 tonu çeksede 5 dingile bağlı olan lastikler le bunu yapar. Sen 3 dingil kaldırırsan o kadar yükü hangi lastik taşıyacak? Bu da aynı mantık.

• 1080 de tek kullaniyordum 2080 geçtiğimde 2 tane 8 pin kullaniyorum.

• Power Supply ında 2 adet çıkış varsa macera aramaya gerek yok bence :) Sorun yaratacağını sanmıyorum ama içinin rahat olması açısından 2 çıkışıda ayrı hatlardan beslemek en sağlıklısı.Bendede 2080 trio X modeli var 2 ayrı hattan besliyorum kartı. Psu Corsair rm750x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyptek -- 26 Mayıs 2019; 9:55:17 >
  • Bende aynı şekilde kullanıyorum tek kablodan iki çıkış var GTX 1080 kart sorun yok

• hocam psunun kutusunda zaten ek olarak bir pcie kablosu daha gelmiştir macera aramayın bence. %100 güvenli yol dururken zaten çalışıyor böyle problem olmadı demenin bir manası yok ki.

psuda 2. bir pcie girişi yok deseniz anlarım ancak öyle bir modele de sahip değilsiniz maşallahı var herşeyden var.
  • TTmod sleeveler çok şekil :D

ben kendi 1080ti'mi evga p2 1000w kablosu tek çıkış verdiği için 2 ayrı çıkıştan besledim.

yeni kurduğum benzer sistemde corsair hx850 psu da tek kablodan iki çıkış olunca 1080ti ' yi tek kablodan besledim. herhangi bir sıkıtnı yaşatmıyor.

Burada güvendiğim nokta psu'ların kaliteleri.
  • Eyvallah hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: karberion

hocam psunun kutusunda zaten ek olarak bir pcie kablosu daha gelmiştir macera aramayın bence. %100 güvenli yol dururken zaten çalışıyor böyle problem olmadı demenin bir manası yok ki.

Haklısınız hocam riske girmeyeyim dedim. Hazır sipariş ettiğim sleeve kablolarda gelmişken ayrı ayrı bağladım. Yabancı forumlarda tek kabloyla bağlayan da var iki kablo kullanan da. En iyisi güvenli tarafta kalmak

Herkese teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 30 Mayıs 2019; 0:24:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.