arkadaşlar 206 plusıma dün itibariyle kavuştum 100 km yol yaptım ilk izlenimlerim çok olumlu beklediğime ve verdiğim paraya değdi gerçekten harika bir görüntüsü var gören hayran kalıyor beyaz renk çok yakışıyor bu arabaya dizelin tek sorunu sanırım sesi bu ilk dizelim belkide alışmam gerekir aracın içi beklediğimden geniş rahat konfor çok iyi valla ben çok memnunum umarım herkes memnun kalır... sorusu olan olursa 206 plusla iligili cevap veririmm...
Güle güle kullan dostum, dizeli güzel bir tercih olmuş yakıt tüketimi çok başarılı.
arkadaşlar bunun teybinde aux in girişi mevcutmudur? mp3 çalarımı takmak istiyorumda.
ocak ayından beri 206 + 1.4 comfort benzinli versiyonu kullanıyorum, 21 000 TL ya almıştım, harika bi araba bu fiyata inanılmaz..
quote:
Orijinalden alıntı: osman_goksel
arkadaşlar bunun teybinde aux in girişi mevcutmudur? mp3 çalarımı takmak istiyorumda.
comfort versiyonu kullanan biri olarak aux girişi yok ama ses performansı çok iyi..
Merhaba Arkdaşlar 206+ için iki ayrı konu başlığı var sanırım ortak bir konuda paylaşım daha kolay bence, bende temmuz ayında aldım dizel stil paket,diğer konuda da yazmıştım burda da paylaşayım
Evet araç ilk çıkan 206 kasanın üzerine makyajlanmış ancak özellik iç donanımda işçilik ve görsel olarak çok değişiklikler var. ön konsol tamamiyle 207 benzeri anyı şekilde ön kaput ve farlarda. Bu ilk sıfır 3. pejo aracım daha önce 2004 model 206 x-line otomatik ve 2005 model 307 XS 1.6 hdi araçlarım oldu buna göre 206+ 1.4 70 hp dizel araç için görüşlerim
1-Sınıfındaki emsalleri sayılacak araçlara göre(Polo,Fiesta,Clio) fiyatı uygun 2-Donanım olarak Stil Paketi ile yol bilgisayarı hariç ihtiyaçları karşılıyor(Klima,ABS,Sürücü,Yolcu Airbag,UMK,kumandalı Cd çalar,sis farı,gövde rengi kapı kolu ve aynalar) 3-Süspansiyon araca göre yeterli. 4-70 hp lik 1.4 hdi motor gayet iyi(soğukken biraz sesli çalışıyor) 5-gösterge paneli eski 206 lar gibi değil 207 lerdekinin aynısı hoş duruyor. 6-işçilik kalitesi iyi herhangi bir ses gelmiyor 7-Klima gayet başarılı bu sıcak havalarda bile 1. kademede soğutmak için yetiyor 8-Önden bakıldığında 207 arkadan bakıldığında 206 yandan bakıldığında 206buçuk gibi duruyor :) 9-Bagaj ve iç hacmi eski 206 lar gibi dar gerçi sınıfındaki diğer araçlarda bundan çok geniş değil 10-Direksiyon yine eski 206 lardaki gibi sert,servo direksiyonlara alışanlar için sıkıntı olabilir şirket aracı clio III kullanıyorum onun direksiyonu daima yumuşak o da uzun yolda hızlı iken iyi olmuyor 11-Yakıt olarak çok iyi,full depo ile 1100 km gidebiliyor(kullanıma göre),şehir içinde 910 km.tabi yol bilgisayarı olmadığından net rakamlar zor ancak daha önceki dizel pejo aracımdan da biliyor çok az yakan bir motor. 12- Ses sistemi bana yetiyor ancak, iyi olduğunu söyleyemem ön kapılardaki 2 adet kolon tatmin edici bir ses vermiyor 13-Üzerinde gelen 175/65/R14 Goodyear GT3 tipi lastikler sert ve asfaltta ses yapıyor, yakın zamanda michelin energy saver ile değiştirmeyi düşünüyorum. 14-eskilerinde olmayan içeride merkezi kilit düğmesi var ancak yeri pek ergonomik değil el frenin yanında keza ben oraya 206+ için özel üretilmiş kol dayama koydum.
ben 2 noktaya takıldım 1. si saç kalınlığı saç kalınlığı arabalar için güvenlik manasında hiçbirşey ifade etmiyor kapılarda allah muhafaza bir kaza olma durumunda sizi sac değil içindeki çelik bariyerler korur önemli olan aracın iskeleti . iskelet konusunda da aracın 2000 yılındki hali ncab den 4 yıldız ki bu o yıllarda üretilen 206ların donanım olarak abs, hava yastığı v.s. gibi donanımlarının şu anki gibi olmadığından test edilen model 2 havayastığına sahip , aldığı puan düz bir araç için oldukça iyi . ki bu araç yanılmıyorsam 2004 de baya bir elden geçirildi.
2. bende 2007 felinevar donanım olarak 206+ ların üzerinde merkezi kilit düğmesi eskilerde yok denmiş, ama var dijital göstergenin orada 4lülerle yanyana düğmesi.
ışıklandırma için içinse bir bakın bazı araçlarda lamba olmuyor ama tesisat oluyor öyle olbilir. mesela renault gurubundasis farı yok ama tesisat orda arka hoparlör yok ama tesisatı hazır gibi...
merkezi kilit düğmesini görmemiş olablirim
2005 ve öncesinde yok sanırım 2006 sonrasında olanlar var donanıma göre değişebilir belkide çok fazla donanım paketi vardı çünkü hepsini takip etmedim. bende 2005 X-Line paket vardı ona göre yazmıştım
aşağıdaki araçta ta var 2006 X-Line
Şu anda 2010 model 206+ Plus 1.4 HDİ Comfort kullanmaktayım. Daha önce satmış olduğum 2005 model 206 1.4 HDİ X-Design arabamda bile merkezi kilt bulunmaktaydı.
Gittiğim sürücü kursunun sürüş arabası bu modeldi. Kullanımı gerçekten rahat ve zevk veren bir araba
206+ düşünmeye başladım bende yeni hatta bir arkadaşımda düşünüyor ama aklımda 2.el fiestalarda vardı aslında ne düşünüyorsunuz bu konuda? yada benzer fiyat aralığında makul mu daha makul araçlar varmı (biraz öğrenci işi birde diesel düşünüyorum)
quote:
Orijinalden alıntı: C2H5OH
206+ düşünmeye başladım bende yeni hatta bir arkadaşımda düşünüyor ama aklımda 2.el fiestalarda vardı aslında ne düşünüyorsunuz bu konuda? yada benzer fiyat aralığında makul mu daha makul araçlar varmı (biraz öğrenci işi birde diesel düşünüyorum)
arkadaşım öğrenci işi dizel diyorsan 206 plus tabiki motor daha yeni olmasına rağmen çeyrek depo şehir içi 300 km yol yaptım... en iyi en az yakan dizel ve sorunsuz... fiestada güzel araba ama temizini bulmak lazım sonuçta şirket arabaları bunlar ...
Beyler araçta turbo var değil mi?Bazı forumlarda araçta turbo yok vs. demişler çünkü.Birde turbo varsa sesi içeriye geliyor mu,yani rahatsız edecek şekilde?
araçta turbo var performansı gayet iyi.İçeriye ses geliyor ama rahatsız edici şekilde değil.
quote:
Orijinalden alıntı: caneryendi
quote:
Orijinalden alıntı: C2H5OH
arkadaşım öğrenci işi dizel diyorsan 206 plus tabiki motor daha yeni olmasına rağmen çeyrek depo şehir içi 300 km yol yaptım... en iyi en az yakan dizel ve sorunsuz... fiestada güzel araba ama temizini bulmak lazım sonuçta şirket arabaları bunlar ...
206+ kiralamıştım. 50 liralık eurodiesel ile 400 km yol yaptım. uzun yol şehir içi karışık. mazotunu bitiremediğim ilk araba diyebilirim. ama tek rahatsız edici özelliği, konforsuz oluşu. özellikle uzun yol yaparken ayakların uyuşuyo :( öğrenciye ideal. :)
fiestalar da hdi motor kullanıyorlar, tüketim olarak bir fark olmaz.. sadece ford araba daha rahat olmasına rağmen daha ağırdır bu yüzden çok az daha hantal kalabilir peugeotlara göre .. ama peugeot tip olarak daha iyi sanki ..
anladım teşekkür ediyorum fakat bir sorum daha olcak birkaç arkadaşımada sordum birde siteden fiyatına baktım mesela 206+ nın spor paket i ile 207 nin ucuz olan paketi sanırım birbiri ile çok yakın fiyatlar 30lira gibi bir para çıksa cebimden 207 daha iyi seçim olurmu mühendislik olarak mekanizmada fark varmı çokta anlamıyorum pek araştırmadım size danışayım dedim
anladım teşekkür ediyorum fakat bir sorum daha olcak birkaç arkadaşımada sordum birde siteden fiyatına baktım mesela 206+ nın spor paket i ile 207 nin ucuz olan paketi sanırım birbiri ile çok yakın fiyatlar 30lira gibi bir para çıksa cebimden 207 daha iyi seçim olurmu mühendislik olarak mekanizmada fark varmı çokta anlamıyorum pek araştırmadım size danışayım dedim
arkadaşım ben 206 plus dizeli 25500 e aldım stil ve güvenlik paketli üzerine 1000 tl daha koyup 207 en boş ve benzinli alabilirdim seçimim 206 oldu çünkü dizel aldım buradaki önemli nokta dizel 206 mı benzinli 207 mi araçların şartları aynı olsaydı tabiki tartışmasız 207 derdim çünkü daha geniş daha iyi bir araba heryönden benimde içimde 207 kaldı ama boş ve benzinliye göre 206 dizel daha iyi araçtanda memnunum dediğim gibi araç olarak kıyaslama dizelmi benzinlimi onu düşün ona göre karar ver...
Peki beyler aracın 0-100 ü nasıl seri olduğundan bahsetmişsiniz ama 0-100 13.8 fabrika verisi bu hiç deneyebildiniz mi?İnternetten falan hiç doğru düzgün bilgi bulamıyorum aracı fazla sallayan olmamış.
Konforu gerçekten rahatsız edici düzeyde kötümü? Böyle yorumlar okudum ne derece doğrudur acaba? Birde otomatik vitesli fiyatı nedir.Böyle bir opsiyonu var herhlade değil mi?