Şimdi Ara

2026da x99 chipsetli anakart almak mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 0 hazır sistem alacak kadar bütcem yok o yüzden teker teker zamanla topluyacağım ve oc de yapılabildiğinden i7 5980k ve msi x99slı almayı düşünüyorum sizce yeni nesilden mi almalıyım yoksa bu anakart işlemci hala uzun süreler götürür mü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• O işlemci ve anakarta minimum 7k isterler veya daha üstüdür bizim milleti azıcık tanıyorsam . O paralara b450 anakart ve ryzen 5600 alınır ki kıyaslanmaz bile düşündüklerinizle. Bütçe kısıtlıysa a320 ve Ryzen 3600 3.5-4k civarına hallolur.

Performans bir yana dursun bu kadar yaşlanmış (üstelik k serisi işlemci, canını okumuşlardır yüksek voltajla) elektronik bileşenler alınmaz artık, güncele bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 14 Mart 2026; 22:43:15 >
    Hocam ilerde extra PC toplayabilicek olursam bunu servera dönüştürürüm diye düşünüyordum ama galiba direkt alınmaz diyorsunuz diğer ilanlara bakıncada benim şehrimdeki herkes çok yüksek fiyatlar istiyorlar

Yani siz bilirsiniz de hakkını isteseler; 3-4k ile işlemci anakart çözebilseniz tamam diyelim hadi. Fiyatları uçuktur biliyorum hem intel hem de k işlemci olmasından dolayı, diğer şehirlerden ''param güvende'' ile falan referansı yüksek satıcılara bakın, test isteyin vs. veya donanımhaberin ikinci el sayfasına bakının, size göre bir şeyler yoksa alınık ilanı açın orada satıcı arkadaşlar yardımcı olur belki, aynı şehir de denk gelebilir.

• pcie slotlarına ihtiyacınız var mı 10gbit network kartı yada server için lsi hba kart yapacaksanız mantıklı ama işlemci gücü için değil eskide kaldı artık onlar yeni nesil 6 çekirdekli işlemci o nesil 6 çekirdeklilerden çok daha hızlı

• Kısa cevap dizeceğin bileşenlere ve sana olan maaliyetine bağlı. Eğer uyguna benim gibi piyasadan güçlü faz yapısına sahip bir anakart, üzerine de B-Die DDR4 kitleri çözebilirsen güncel sistemlerin yarı maaliyetine orta seviye ddr5 (6400-7200 MHz CL32-34) sistemlere yakın, yer yer üzerine çıkabileceğin bir dizilim yakalayabiliyorsun Ancak güncel ekran kartı takacam dersen minimum 2K (ideali 4K) bir monitöre, sağlam abanacağin bir işlemciye, kaliteli bi psuya ve verimli bir AIO'ya ihtiyacın var, zira bu sistemler hız aşırttığında 300 Watt üzerine rahatlıkla çıkıyor. Sana şimdiden bol şanslar hocam😎👍🏾

Fikir vermesi için yakaladığım bazı skorları atıyorum:

CPU-Z

2026da x99 chipsetli anakart almak mantıklı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 27 Mart 2026; 14:2:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz bir x99 anakart
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.